Strona 87 z 269 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    I wtedy byśmy mieli miniaturki a nie zdjęcia.
    Ja jestem klientem który oczekuje dużej rozdzielczości i wysokiej dynamiki. Nie rozmyślam co by było jakby... ;-)

Na dzień dzisiejszy fajny by był fulfrejm z upakowaniem jak 24MPx na APS-C. Możliwe, że zobaczymy takie coś u sony/nikona za jakiś czas.
    Dobra chyba odchodzimy od tematu wątku.
    Przeciez to luzny temat wiec chyba mozna;P

Wiec jestes w pewnej grupie;P Czyzby krajobraz?;P Jak Ci brakuje MPxow to sredni
    Ja tam jestem zdania ,ze w takim FF 6-8 MPx by wystarczylo. Z 6 robi sie spokojnie odbitke 20x30cm. A powiedzmy sobie,ze to robi niewielka liczba fotografujacych. Wiekszosc zdjeci trafia na strony www z rozdzielczoscia czesto nizsza niz 1MPx :P

Na pewno cos zobaczymy. FF zaczyna podgryzac powoli sredni format z taka rozdzielczoscia. A cena takiego np. Hassla przy D800 to kosmos...
    Ostatnio edytowane przez Tornvald ; 05-06-2012 o 17:46

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

uważaj, bo hassel może być bardziej gorący od lajki...w dyskusji.
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 05-06-2012 o 18:14
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    No fajnie tylko,ze z testów optycznych wynika ,ze 15MPx z 50D daje realnie ok 10-15% wiecej linii niz 8MPx Canona 20D. Czyli nieproporcjonalnie maly wzrost realnej rozdzielczosci.
    Mało? Tutaj się nie o proporcje rozchodzi tylko o pierwiastki...
    A 20% to np. różnica pomiędzy 500/4 L IS a 600/4 L IS. Ta druga już łapkę urywa...

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    A 20% to np. różnica pomiędzy 500/4 L IS a 600/4 L IS. Ta druga już łapkę urywa...
    Tak..10-15% wzrostu rozdzielczosci realnej przy 90% wzroscie pixel count to jest malo.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mylisz dwa wymiary z jednym... Napisałem przecie, żebyś pierwiastkował...
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 05-06-2012 o 19:48

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mylisz dwa wymiary z jednym... Napisałem przecie, żebyś pierwiastkował...
    Podaje liniowy wzrost rozdzielczosci...jeden wymiar...Ty tez tak podales roznice pomiedzy 500 a 600 (jeden wymiar- kat widzenia)

I podaje pixel count i tu sa dwa wymiary fakt...moze i powinien powiedziec,ze przyrost na jednym wymiarze to 30% ( tylko gdzie tu pierwiastek? )

Gdyby przeliczyc ten przyrost 10% w 1W na 2W to masz ok 19%
    Czyli rozdzielczosc calkowita wzrasta 19% w stosunku do 90% wzrostu pixel count.
    Teraz wszystko jasne?

Inaczej mowiac na zmianie 20D na 50D w calkowitej realnej rozdzielczosci obrazu zyskujemy ok 21%. Takze mozesz zrobic z 500tki 600tke i nie stracisz na jakosci;P

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    W PL sprzedaje się tra-gicz-nie. W tygodniach po premierze poszło 10 szt...
    W USA i w Japonii podobno całkiem nieźle. Po prostu "cena" w Polsce jest nienormalna tam stać ludzi żeby kupić to jako pierwszy aparat dla dziecka - moim zdaniem to świetny target tego wynalazku. Gdyby Canon coś takiego planował to myślę że to będzie jeszcze miało w sobie telefon. Teraz na tym się robi nieprzeciętą kasę. A mają co wydawać bo 11mld zielonych na kontach pewnie świerzbi .

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Ciężko przekonać kogoś, kto kupuje pierwszy aparat. Natomiast migracja z lustrzanek na bezlusterkowce jest coraz powszechniejsza i powoli przeradza się w modę - a z modami już nie ma żartów.
    Ale mody też przemijają .

Hmmm. Ci którzy mieli w ręku nowe 600L II twierdzą, że jest bardzo poręczny i spokojnie da się go używać z ręki - także postęp jest :cool:.

Inaczej mowiac na zmianie 20D na 50D w calkowitej realnej rozdzielczosci obrazu zyskujemy ok 21%. Takze mozesz zrobic z 500tki 600tke i nie stracisz na jakosci;P
    Inaczej mówiąc dodawanie pikseli to w większości marketing .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-06-2012 o 21:19
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

No wlasnie, to nie jest aparat dla wymagajacego użytkownika. Dlatego ogolne narzekania wcale nie muszą przełożyć się na sprzedaż. Steve Huff swoją droga chwalił ten aparat. A w tym segmencie to.chyba marketing jest ważniejszy od osiągów;p

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
    Steve Huff ostatnio chwali wszystko, czego sie dotknie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łopal Zobacz posta
    Steve Huff ostatnio chwali wszystko, czego sie dotknie....
    Zalezy od punktu odniesienia ale ogolnie facet ma racje, jak sie wie do czego narzedzie moze sie przydac to mozna byc calkiem zadowolonym. Slowa krytyki rowniez sie u niego znajduja.

Inna sprawa jest ze ostatnio jest duzy wysyp calkiem zadowalajacych sprzetow, bo trudno sie dziwic radosci z obcowania z nex 5n, nex 7 , oly om 5 czy x-1 pro... do ktorych to zostal zalaczony komplet topowych ichnich lensow...

Wracajac do Canon EVIL to nie musieliby dawac zadnych lensow. Wystarczy ze bylby FF z git EV z peakingiem i mozliwoscia przypiecia przez adapter wszelkiej masci lesow leica i voightlandera ..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Wracajac do Canon EVIL to nie musieliby dawac zadnych lensow.
    To jakie szkła byś do niego przypinał? EF? Z takim dystansem między matrycą a bagnetem, jakiego wymagają szkła EF, taka puszka wyglądałaby pokracznie jak Pentax K-01. Zaletą bezlusterkowców jest brak lustra, po wyrzuceniu którego można przybliżyć szkła do matrycy i tym samym znacznie zmniejszyć rozmiar całego zestawu. Jeśli lustra nie ma, ale dystans jest te sam, no to mamy puszkę tych samych rozmiarów, co lustrzanka, tylko że pustą w środku i pracującą tylko na LiveView.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Strona 87 z 269 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów