Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
No wlasnie, to nie jest aparat dla wymagajacego użytkownika. Dlatego ogolne narzekania wcale nie muszą przełożyć się na sprzedaż. Steve Huff swoją droga chwalił ten aparat. A w tym segmencie to.chyba marketing jest ważniejszy od osiągów;p
Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
Póki co, cena V1 zeszła na ziemię, w okolice 2600-2800. Żeby było o Canonie, to przyznam, że chętnie widziałbym podobne rozwiązanie (crop ca. 3x, migawka elektroniczna) także u naszej ulubionej marki. Pewnie tak się nie stanie i większość będzie uważać, że to dobrze. Niemniej jeśli pokaże się inny bezlusterkowiec Canona to i tak narzekaniom nie będzie końca![]()
Bardziej mi o to chodzilo,ze jak taki Huff chwali to na pewno trochę ludzi się skusi.
Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
Przykład naszego rynku pokazuje, że jednak jakieś przełożenie jest - nie wiem czy później coś się ruszyło, ale początek sprzedaży systemu 1 to była niewyobrażalna klęska i zagłada totalna.
Dostrzegam oczywiście pewne plusy tego systemu i przebiegły plan jaki zapewne przyświecał jego twórcom, ale z punktu widzenia użyszkodnika odróżniającego przysłonę od migawki i na tle konkurencyjnej oferty Nikon tylko potwornie wygłupił się przychodząc z nożem na strzelaninę. Ja np. potraktowałem ten aparat jako osobistą zniewagę i z wściekłości na złość Nikonowi natychmiast kupiłem NEXa.
Mz. Canon powinien ich dobić wprowadzając na rynek przeciwieństwo tego wyskrobka - kawał solidnego, oldschoolowego aparatu dla fotografa - pytanie czy podobnie jak Nikon nie będą się krótkowzrocznie trzęśli o kanibalizację sprzedaży lustrzanek entry-level...
Last edited by czornyj; 05-06-2012 at 10:09 AM.
Ale reklamy są fajne, znajomy model - lat prawie 3, za każdym razem jak ją ogląda krzyczy moje imię
Marcin ty się lepiej weź za robotęi przestań marzyć o M9 za grosze
Ciekawe jest jedno: czy sondują przyszłego rynku ILS popularnością (lub nie) naleśnika 40/2.8?
Jeśli tak, to imho musiałby mieć 1. światło 1.8 lub 2. być b. cienki i zarazem mocny optycznie przy świetle tylko - to przecież stałka - 2.8.
the silence is deafening