Strona 78 z 269 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Po 3200 faktycznie, zatem 25 MPx po raz pierwszy, bez bandingu rodem z 50D miejmy nadzieję.
    Obstawiałbym 21. Raz, że to wygląda duuuużo lepiej niż 18. Dwa, że nie wypada, żeby miał więcej/tyle samo co 5diii No i pamiętajmy, że Canon ma jednak mniejszą matrycę APS-C niż Nikon.

/edit: wie ktoś coś (powyżej CR1 ) nt. AF z 5D3 w 7D2?
    To są takie gdybania tylko, niemniej całkiem prawdopodobne. Zakładając, że 650d rzeczywiście otrzyma AF z 60d (wg mnie bardzo prawdopodobne), to utrzymanie linii xxd będzie wymagać wyposażenia jej w AF z 7d itd., na zasadzie domina. Właściwie (niestety) jest to tylko marketingowe przepakowywanie istniejących rozwiązań, więc z punktu widzenia R&D to prawie nic Canona nie kosztuje.

A tak z innej nieco beczki. Taki rozwój wypadków jak powyżej (650d, 70d, 7dii) wg mnie oznacza, że nie będzie bezlusterkowca od Canona.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 23-05-2012 o 14:40 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja to prędzej bym się spodziewał smartfona z logo Canon niż bezlusterkowca.

Co do 650D to mnie interesuje czy będzie miał HDMI z wyjściem obrazu "on-line" jak w kamerach?

W następcę 7D osobiście nie wierzę. Myślę że 70D to będzie po prostu 7D w odrobinę wytanionym body z uchylnym wyświetlaczem i nowym softem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    A tak z innej nieco beczki. Taki rozwój wypadków jak powyżej (650d, 70d, 7dii) wg mnie oznacza, że nie będzie bezlusterkowca od Canona.
    Mimo wszystko na to ich już nie stać. Podobno anons ma być w czerwcu, podobno troszeczkę podobny do 1, całkowicie zrezygnowano z retro bs. A... i sensor ma mieć lepszy niż 1.
    Te przetasowania z układem AF - imho - mogą tylko świadczyć o kulawym CDAF w lustrach.
    Być może będzie AF na poziomie GH2 14/2.5 Canon zarezerwuje wyłącznie dla bezlusterkowca/ów.

Tak czy siak (cały czas) czekam na szkła i spadek D3200 do realnego poziomu 2000 zł.
    the silence is deafening

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do 650D to mnie interesuje czy będzie miał HDMI z wyjściem obrazu "on-line" jak w kamerach?
    Wątpię żeby było clean hdmi out. Nie ma w 5d3.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Wątpię żeby było clean hdmi out. Nie ma w 5d3.
    I dlatego tu może być. Cały Canon, poza tym nie zapominajmy, że - imho - 5D3 ma jeszcze otwartą specyfikację, o czym już pisałem. Chłopcy monitorują rynek i w razie co otworzą bardziej firmware, imho właśnie to mogą dodać koło Photokiny by znowu wrzało o 5D3.
    the silence is deafening

Domyślnie

... poza tym nie zapominajmy, że - imho - 5D3 ma jeszcze otwartą specyfikację, o czym już pisałem. Chłopcy monitorują rynek i w razie co otworzą bardziej firmware, imho właśnie to mogą dodać koło Photokiny by znowu wrzało o 5D3.
    ? Mocno watpie. Za duzo dali w wersji v1.0. Poza tym mimo wszystko aparat konkurencji porownywalny a na forach raczej panuje euforia a nie lamenty..

Co do EVILa to juz dali przeciez G1X - To i tak az naddto co zwykle. Ostatnimi czasy canon zrobil sie rozrzutny jesli chodzi o dobrodziejstwa - normalnie jak w dzien dziecka. Niestety dalszych rewolucji nie przewiduje, jednorazowy skok w przod po solidnym kopniaku w d.. od konkurencji.

Swoja droga chcialbym widziec miny ksiegowych skrecajacych sie w bolach, dajacych tyle dobrodziejstwa naraz. Widok musial byc przedni ..
    Ostatnio edytowane przez wain ; 23-05-2012 o 16:08

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Swoja droga chcialbym widziec miny ksiegowych skrecajacych sie w bolach, dajacych tyle dobrodziejstwa naraz. Widok musial byc przedni ..
    Jeśli nawet skręcając się zapłakali ("Tadek, niech teraz zapłacze matka Kwiatkowszczaków"), to mają po pięćset jednodolarowych chusteczek z każdej puszki na otarcie łez
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mimo wszystko na to ich już nie stać. Podobno anons ma być w czerwcu, podobno troszeczkę podobny do 1, całkowicie zrezygnowano z retro bs. A... i sensor ma mieć lepszy niż 1.
    Piszesz o bezlusterkowcu?! Toż to byłby "Lejkojad"!
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 23-05-2012 o 16:21 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jeśli nawet skręcając się zapłakali ("Tadek, niech teraz zapłacze matka Kwiatkowszczaków"), to mają po pięćset jednodolarowych chusteczek z każdej puszki na otarcie łez
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Piszesz o bezlusterkowcu?! Toż to byłby "Lejkojad"!
    To chyba jednak o Nikona 1 chodzilo a nie 1Dx'a ;]

Gdyby Canon zrobil takie swoje M9 ;] W sumie kiedys dalmierze robili juz. Mysle jednak ,ze to niemozliwe. To byloby za drogie zeby sie oplacilo. Poza tym Canon nie ma optyki do tego. Fajnie by bylo gdyby zrobili pelnoklatkowa konkurencjie Fuji X-1 z FF ;] Matryca z 5tki;] Wtedy to faktycznie bylby Lejkojad...ach dobrze pomarzyc;P

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    To chyba jednak o Nikona 1 chodzilo a nie 1Dx'a ;]
    Szkoda - ja chyba też poproszę o słownik G32PL
    Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    Poza tym Canon nie ma optyki do tego.
    Tak, ale:
    • Canonetki były FF - może jeszcze w pracują tam ludzie, którzy pamiętają jak się takie obiektywy robi?
    • Na początek i ze trzy szkła jak w Fuji + konwerter do EF wystarczą.
    • Mając układ optyczny dalmierza można zrobić dla Gietrzego szybki fazowy AF.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Szkoda - ja chyba też poproszę o słownik G32PL

Tak, ale:
    • Canonetki były FF - może jeszcze w pracują tam ludzie, którzy pamiętają jak się takie obiektywy robi?
    • Na początek i ze trzy szkła jak w Fuji + konwerter do EF wystarczą.
    • Mając układ optyczny dalmierza można zrobić dla Gietrzego szybki fazowy AF.
    Nie no mysle,ze problemu z zaprojektowaniem optyki to nie beda mieli;]
    Chodzilo mi o to,ze nie maja takiej na dzien dzisiejszy ale w sumie tym moze sie chyba tylko Leica pochwalic.

Mysle,ze gdyby pokazali cos na FF z sensownym optycznym wizjerem to wymietliby konkurencje. A skoro 5D mkII mozna sprzedac za 2k$ to i takie cudo pewnie tez bo jest tansze w budowie. Mysle,ze znalezli by na to sporo amatorow. Do tego AF, nowe szkla i konwerter EF pozwalajacy na obsluge AF. To na pewno skusiloby wielu. I ladnie podgryzlo Leice;]

Strona 78 z 269 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów