Strona 49 z 269 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Domyślnie

Ale za to bardzo po mojej tylko jakoś w to nie wierzę...
    Sebastian Małachowski

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gary Zobacz posta
    Ale za to bardzo po mojej tylko jakoś w to nie wierzę...
    A ja im dłużej nad tym myślę, tym bardziej się przekonuję, że z punktu widzenia Canona to by miało sens. Za parę dni się być może przekonamy.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

'Punkt widzenia canona' to efemeryda I wbrew temu co pisze kolekcjoner to nad strategią firmy siedzą jedne z najtęższych łbów. Ja się z bezlusterkowca firmy canon wyleczyłem - więc na mnie też nie zarobią
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja wyjdzie taka piątka jak w specyfikacji to będzie ciekawie.
    Nikon wprowadzając D800 pokazał wielkiego faka reporterom. Jak specyfikacja z CR się potwierdzi to teraz Canon pokaże faka Nikonowi Będzie śmiesznie Dla mnie taka pucha jak w CR to zdecydowanie drugie miejsce tuż za 1DX
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    I wbrew temu co pisze kolekcjoner to nad strategią firmy siedzą jedne z najtęższych łbów.
    Jacku - wiesz to co piszemy tutaj nie zawsze jest całkiem na poważnie - a tam była nawet odpowiednia ikonka. Jeśli oczywiście masz na myśli to zdanie o którym ja myślę :cool:.
    A bez metafor. Canon od wielu lat pokazuje, że ma jednych z najlepszych speców od marketingu, większość ich posunięć jest bardzo przemyślana i celowa. Wyniki finansowe są tego najlepszym dowodem. A że nie zawsze im jest po drodze z naszymi oczekiwaniami - cóż taki los :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    ..
    P.S. Mam nadzieję, że nie masz racji i Canona stać na pokazanie czegoś rzeczywiście innowacyjnego. Bo te wszystkie 1Dx, 5DIII, to ziiiieeeeeeew i kręcenie się wokół własnego ogona. Na krótką metę będzie z tego biznes, ale na długą takie myślenie ich załatwi...
    Zupełnie nie rozumiem tej wypowiedzi. Udoskonalono najlepsze z aparatów (canona). Zarzut ? Brak rewolucji ? Brak czegoś co by wyglądało nowatorsko w folderach? Gry czy bezpośrednie wrzucanie zdjęć na FB ? Takie rzeczy to nie na półce profi, tu aparaty mają służyć do robienia zdjęć (ewentualnie filmów), bo chyba o to chodzi.
    Postęp to poprawienie dajmy na to AF, choć jak to ciekawie zareklamować ? Nie wiem. I to chyba problem dla userów. Nie chodzi o to by sprzet był doskonalszy, tylko by kupujący go użytkownik był bardziej zadowolony z nowej zabawki. To nie to samo.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No jeżeli specyfikacja się potwierdzi to najdalej czerwiec/lipiec jedna z dwójeczek idzie pod młotek 1DX to spora rewolucja. 12fps w RAW z 18Mpx matrycy FF? No błagam.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no ja za to czekam na taki 5D z niecierpliwoscia. powzialem sobie postanowienie, ze 5D mkI wyrobi u mnie pelne 3 lata, a potem sobie zanabede droga kupna nieprzechodzone mkII.
    a wyjscie takiego zamiennika, zwlaszcza jakby mial miec prawdziwy AF, to bylby wysyp mkII z drugiej reki - a jak mozna przebierac, to i ceny sie poprawiaja...

dla mnie bomba a to juz 15 marca...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zupełnie nie rozumiem tej wypowiedzi. Udoskonalono najlepsze z aparatów (canona). Zarzut ? Brak rewolucji ? Brak czegoś co by wyglądało nowatorsko w folderach? Gry czy bezpośrednie wrzucanie zdjęć na FB ? Takie rzeczy to nie na półce profi, tu aparaty mają służyć do robienia zdjęć (ewentualnie filmów), bo chyba o to chodzi.
    Patrz poniżej.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jacku - wiesz to co piszemy tutaj nie zawsze jest całkiem na poważnie - a tam była nawet odpowiednia ikonka...
    Wiem - wybacz Odniosłem się tylko do sformułowania 'punkt widzenia canona' a że Twoja wypowiedź napatoczyła się mimochodem...tak na poważnie jakby specjaliści od marketingu brali na poważnie to co się tutaj wypisuje czasami to by z torbami poszli :razz: Wracając jeszcze do tego nieszczęsnego naleśnika 40/2.8 to nawet jakby ukazał się bezlusterkowiec APS-H to i tak cena by nie olśniła (mieszkańców kraju nad Wisłą).
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 49 z 269 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów