Strona 41 z 269 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    Sądzicie że cena 5DIII ok. 10k jest pewna i czy w tej sytuacji nie lepiej postawić na 5DII za 7k bo może cena wzrosnąć po premierze? Czy zmiany są warte 3tys dla zwykłego fotopstryka?

Ile by nie kosztował, dla "zwykłego fotopstryka" nie ma to znaczenia bo i tak topi się te pieniądze. Pytanie tylko kto może sobie indywidualnie pozwolić na utopienie 7 tyś, kto 10 tys a kto 12 tys. Czyli nie ma obiektywnej ceny dobrej lub złej. Co innego zawodowiec, jemu po prostu ten zakup musi się zwrócić i zarobić na siebie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No i znów garść plotek z CR:
    1. podobno ma nie być już następcy 7D, zamiast tego następca 60D ma być bardziej wypasiony - sytuacja ma wrócić do tego co było dawniej. Mój komentarz jest taki że jest to wielce prawdopodobne. Szczególnie jeśli prawdą są plotki o dwóch piątkach to miejsca dla zaawansowanego cropa zaczyna się robić bardzo mało. Druga kwestia to po kiego grzyba mnożyć byty jak można wsadzić bebechy z siódemki do 70D i wszyscy będą szczęśliwi - księgowi Canona przede wszystkim .

2. Jeśli chodzi o szkła to są szanse na:
    35L II - drogi (mój komentarz - pewnie jak diabli podejrzewam że będzie dobijać do 8-9 kzł) - premiera na wiosnę

Premiery na Photokinie:

EF 100-400 f/4-5.6L IS - już było o nim w poprzednim odcinku

300 f/4L IS - w sumie nie jest to jakiś mus żeby go odnawiać ale być może łatwiej zrobić to łącznie z nowym 400mm
    400 f/4L IS - (mój komentarz - tu moim zdaniem jak najbardziej dołożenie IS by się przydało i byłby to w swojej klasie hit - oczywiście o ile znów nie zarżną go ceną)
    EF135 f/1.8 IS - podobno istnieje ale póki co odłożony

3. 5D Mark III/X - w tej kwestii jest mniej więcej status quo - nie ma nowych wiarygodnych przecieków - bardziej prawdopodobna jest wersja 22MPX która ma niby zastąpić 7D. Premiera 28 lutego br. Podobno jeśli będzie zapotrzebowanie na model z gęstą matrycą Canon z łatwością go może wypuścić - cokolwiek to oznacza???

Mój komentarz - podejrzewam, że w tym układzie może być jeszcze jeden FF z gęstą matrycą ale niekoniecznie równocześnie. I może być to zapowiadany Canon EOS C.
    Co do tzw. FF entry level - chyba jeszcze na niego poczekamy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No i znów garść plotek z CR:3. 5D Mark III/X - w tej kwestii jest mniej więcej status quo - nie ma nowych wiarygodnych przecieków - bardziej prawdopodobna jest wersja 22MPX która ma niby zastąpić 7D. Premiera 28 lutego br.
    CR ? A dokładniej skąd te plotki ?
    Podobno nowa 5tka ma wyjść na Photokinę, więc skąd ta lutowa data i na ile jest wiarygodna ?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    CR ? A dokładniej skąd te plotki ?
    http://www.canonrumors.com/
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    ..... na ile jest wiarygodna ?
    Nie mam najmniejszego pojęcia :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie mam najmniejszego pojęcia :cool:.
    Natężenie i rodzaj pojawiających się plotek na temat nowego 5D jest dość zgodny z tym, co zwykle widać kiedy Canon przygotowuje się do wypuszczenia nowego profesjonalnego modelu. Moim zdaniem jest to kwestia tygodni do premiery, szczególnie, że Canon rzadko kiedy pozwala fanom sprzętu fotograficznego pocieszyć się supernapakowanymi lustrzankami żółtej konkurencji dłużej niż 2-3 tygodnie :-)

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co do tzw. FF entry level - chyba jeszcze na niego poczekamy.
    No żeby się nie okazało (a takie plotki też się pojawiają) za tanie FF to będzie 5D2 pozostawiony w sprzedaży po wejściu nowej(-ch) 5D3/X

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Do coraz wyższych cen sprzętu Canona należy się przyzwyczajać.
    Oczywiście, że 5d III będzie kosztować więcej od 5d II.
    Nie ma się też co podniecać ewentualnym 400/4 IS jako następcą obecnego 400/5.6. Powód? Będzie kosztować 2x więcej.

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nie ma się też co podniecać ewentualnym 400/4 IS jako następcą obecnego 400/5.6. Powód? Będzie kosztować 2x więcej.
    2x? To proszę zapakować 1 szt. :-P
    Ostatnio edytowane przez Joshec ; 14-02-2012 o 20:34

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Druga kwestia to po kiego grzyba mnożyć byty jak można wsadzić bebechy z siódemki do 70D i wszyscy będą szczęśliwi - księgowi Canona przede wszystkim .
    lubie twoje diagnozy, Watsonie

300 f/4L IS - w sumie nie jest to jakiś mus żeby go odnawiać ale być może łatwiej zrobić to łącznie z nowym 400mm
    mus nie, ale ta konstrukcje optyczna Canona ma zajedobra i jesli tam wrzucic nowy 4-dzialkowy IS i najnowsze powloki... to za kilka lat, jak cena zejdzie do ludzkiego poziomu, ten lens bedzie ukochany...

400 f/4L IS - (mój komentarz - tu moim zdaniem jak najbardziej dołożenie IS by się przydało i byłby to w swojej klasie hit - oczywiście o ile znów nie zarżną go ceną)
    jak nie zarzna, jak zarzna? podaj mi przyklad premiery lensa z ostatnich... dajmy na to 5 lat, ktory nie mordowal cena 18-55 sie nie liczy!

z innej beczki - to jest nowa sportowa rurka pod reporterski FF dla przyzwyczajonych do 1D + 300/4, a ta kombinacja byla koniem roboczym np. do hokeja na lodzie.

to nadal jest, pomijajac koszt korpusu, dawne 300/4 plus jakas nerka i rezygnacja z drugiego dziecka (wzglednie "let go" pierwszemu, jesli drugiego nie ma)... no ale...

EF135 f/1.8 IS - podobno istnieje ale póki co odłożony
    po ostatnim tygodniu juz mnie takie plotki przestaja dziwic i nawet wydaja sie realistyczne... a wizja jest az zbyt piekna...

3. 5D Mark III/X - w tej kwestii jest mniej więcej status quo - nie ma nowych wiarygodnych przecieków - bardziej prawdopodobna jest wersja 22MPX która ma niby zastąpić 7D.
    FF z uczciwym AF dla zwyklego smiertelnego, tzn. tanszy niz samochod... ? o tempora, o mores! a jeszcze nie dawno FF nie bylo i nigdy nie mialo byc potrzebne...
    www albo tez flickr

Strona 41 z 269 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów