jedynki robią lepsze zdjęcia ślubne niż piątkiCiekawa teoria
![]()
jedynki robią lepsze zdjęcia ślubne niż piątkiCiekawa teoria
![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
No odsetek trafionych zdjęć na bocznych punktach mam zdecydowanie większy z 1Dmk4 niż z 5mk2Chyba nie zaprzeczysz?
![]()
Pozdrawiam, Krzysztof
Chodzą ploty że 5DmkIII ma mieć 45 MPx - ta sama gęstość matrycy co w xxxD i xxD - masakra. Rawy pewnie ze 100MB albo większe- a mnie się nowy Nikon nie podoba
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To jest bardzo smutne z tymi pixelami. Wyraz pogardy nie tylko Canona, ale nawet Nikona dla praw fizyki. Wiadomo, że niezmienne prawa fizyki wykluczają takie sztuczki, a Nikon jeszcze bezczelnie się chwali rozszerzonym DR. Im mniejsze pixele tym większe DR.To jawne urąganie wiedzy forumowych ekspertów od pikseli.
A tu jeszcze 45 megapixeli - przecież tego żadne szkło nie wytrzyma, słynne krążki rozproszenia będą jak balony, będą pękać soczewki, a na pełnym otworze będą zupełnie czarne klatki.![]()
Kolega pisał że co robić że 1ds mk3 zacznie tracić. A co ci to przeszkadza. Robi zdjęcia robi. Mam znajomego który ma 1ds mk3 przez 3 lata użytkowania natrzepał aż ok 2tys zdjęć a teraz sprzedał bo 1dx. Dla mnie śmiech na sali. Nie wspomnę już o szkłach których ma masę a kilka z nich nie otwarte od dnia zakupu. Mieć dla samego posiadania. Absurd. Chyba że ktoś traktuje to jak zbieranie znaczków tylko po co sprzedawać.
Premiera nikona jakoś nie zrobiła na mnie najmniejszego wrażenia. Nie chciałbym tego mieć i kropka.
5d mk3 jaki by nie był to i tak nie sprawi że go kupię.
Co do mpx to już robi się lekko chore. Do niedawna jeszcze pamiętam pytania ile masz mpx jako najważniejszy wyznacznik jakości aparatu. Moje 30d z 35 L to był cienias w porównaniu z jakimś kompaktem :P
Nie przeczę może ktoś tego potrzebuje. Ale dla mnie wystarcza to co jest dostępne na rynku a i w tak dużo za dużej cenie.
A widzieliście na CR zdjęcia kita EF-S z czerwonym paskiem ?![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko