Strona 35 z 269 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

jedynki robią lepsze zdjęcia ślubne niż piątki Ciekawa teoria
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No odsetek trafionych zdjęć na bocznych punktach mam zdecydowanie większy z 1Dmk4 niż z 5mk2 Chyba nie zaprzeczysz?
    Pozdrawiam, Krzysztof

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Chodzą ploty że 5DmkIII ma mieć 45 MPx - ta sama gęstość matrycy co w xxxD i xxD - masakra. Rawy pewnie ze 100MB albo większe - a mnie się nowy Nikon nie podoba .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Chodzą ploty że 5DmkIII ma mieć 45 MPx - ta sama gęstość matrycy co w xxxD i xxD - masakra.
    NO jak by się to potwierdziło to prawdziwa katastrofa...co to za dziwna walka na mpx...nieporozumienie i tyle
    20mpx to już wystarczająco...po co mam płacić za upakowaną matrycę...jak będę potrzebował miliardów pikseli to sobie kupie przystawkę.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

To jest bardzo smutne z tymi pixelami. Wyraz pogardy nie tylko Canona, ale nawet Nikona dla praw fizyki. Wiadomo, że niezmienne prawa fizyki wykluczają takie sztuczki, a Nikon jeszcze bezczelnie się chwali rozszerzonym DR. Im mniejsze pixele tym większe DR. To jawne urąganie wiedzy forumowych ekspertów od pikseli.

A tu jeszcze 45 megapixeli - przecież tego żadne szkło nie wytrzyma, słynne krążki rozproszenia będą jak balony, będą pękać soczewki, a na pełnym otworze będą zupełnie czarne klatki.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Kolega pisał że co robić że 1ds mk3 zacznie tracić. A co ci to przeszkadza. Robi zdjęcia robi. Mam znajomego który ma 1ds mk3 przez 3 lata użytkowania natrzepał aż ok 2tys zdjęć a teraz sprzedał bo 1dx. Dla mnie śmiech na sali. Nie wspomnę już o szkłach których ma masę a kilka z nich nie otwarte od dnia zakupu. Mieć dla samego posiadania. Absurd. Chyba że ktoś traktuje to jak zbieranie znaczków tylko po co sprzedawać.

Premiera nikona jakoś nie zrobiła na mnie najmniejszego wrażenia. Nie chciałbym tego mieć i kropka.
    5d mk3 jaki by nie był to i tak nie sprawi że go kupię.

Co do mpx to już robi się lekko chore. Do niedawna jeszcze pamiętam pytania ile masz mpx jako najważniejszy wyznacznik jakości aparatu. Moje 30d z 35 L to był cienias w porównaniu z jakimś kompaktem :P

Nie przeczę może ktoś tego potrzebuje. Ale dla mnie wystarcza to co jest dostępne na rynku a i w tak dużo za dużej cenie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A widzieliście na CR zdjęcia kita EF-S z czerwonym paskiem ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysiekT Zobacz posta
    To normalne że twojego 1Ds3 za parę lat będziesz musiał sprzedać jakiemuś małolatowi za 2-3 tysiące, bo więcej nie będzie wart. Musisz się z tym pogodzić, i tyle.
    w to szczerze wątpie , sugerujesz cene na poziomie entry level, a nie wierze ze takie puszki za te 2 a nawet 5 lat będą mocnymi konstrukcjami z 19 krzyżakami AF i wbudowanym gripem ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Chodzą ploty że 5DmkIII ma mieć 45 MPx - ta sama gęstość matrycy co w xxxD i xxD - masakra. Rawy pewnie ze 100MB albo większe - a mnie się nowy Nikon nie podoba .
    Ja czytałem ploty że 5Dmk3 ma mieć 22MP a 5D X 22MP - to by mi pasowało
    Żeby jeszcze dali ruchomy ekran to byłbym mega zadowolony

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Ja czytałem ploty że 5Dmk3 ma mieć 22MP a 5D X 22MP - to by mi pasowało
    Żeby jeszcze dali ruchomy ekran to byłbym mega zadowolony
    Nie czaje o co chodzi w tej wypowiedzi.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A widzieliście na CR zdjęcia kita EF-S z czerwonym paskiem ?
    Kiedy w sprzedaży
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 10-02-2012 o 10:33 Powód: Automerged Doublepost

Strona 35 z 269 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów