Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
Od przeszło 3 lat nie ma "prawie nowych" 5Dmk1 2.5 za szrota w którym na starcie trzeba wymieniać migawkę często będącą którąś z kolei. 3k za sztukę, która ma przebieg 70k+ i także nie wiadomo którą migawkę. 4K za takie które są niby nówkami z pierwsza migawką... w co absolutnie po tylu latach od zakończenia ich produkcji nie uwierzę. Dokładając 1,5 masz używanego mk2 na nowszej technologii i dającym więcej możliwości w kreowaniu obrazu.

Obrazek w stosunku do ceny to nie wszystko, ważne są jeszcze pozostałe cechy aparatu, oraz fakt że technologia w nim użyta jest już trochę zacofana w stosunku do obecnej.
szroty kosztują 2-2,5K. W ciągu ostatniego miesiąca było na allegro kilka sztuk z przebiegiem do 5K (wygląd też jak nowy). Tydzień temu kupiłem (czysty kaprys) z przebiegiem 2100 zdjęć, wygląd jak nowy, sprawdzone wszystko na Żytniej. To, że Ty nie wierzysz, no cóż, nic nie poradzę. Swoje obawy i przypuszczenia przedstawiasz jako fakty a to jest manipulacja.
Co do technologii, to może być zacofana na maksa, g. mnie to obchodzi. Obrazek daje piękny. Nie widzę zresztą zbytniego skoku w MK2 (to czy daje więcej możliwości w kreowaniu obrazu czy mniej to wszystko zależy od potrzeb i celu)
Poza tym zrobił się OT, zatem koniec. Dla mnie nie jest to żadna cena z kosmosu. Cenę z kosmosu mają nowe stałeczki Canona.