Nie zmienia to faktu, że to liczący się gracz na rynku a nowy produkt do pełnej klatki ma szansę (przy odpowiednim stosunku jakości do ceny) stać się hitem sprzedaży (w przeciwieństwie do np. T70-200, notabene też proszącego się o VC i USD).
O obiektywach wiem prawie wszystko
O obiektywach wiem prawie wszystko
o zesz [&(*$#LKJ><MNXZ$#IU:<M<M"">":LZX] *
to jest zbyt piekne zeby bylo prawdziwe. Canon odswiezajacy stalki? beton partyjny dostrzegajacy, ze swiat poszedl do przodu... ?
jesli to jest prawdziwie i ten lens nie przegnie za mocno z cena (dajmy na to 450 EUR), to jestem pierwszy w kolejce...
jesli CR sie z tym nie machnie, to cytujac District 9: "zis is Krismes!"
* - wyciete ze wzgledu na entuzjastyczne, polskie bluzgi spod serca...
Ładnie, ładnie się zapowiada w tym systemie![]()
Nie zgodzę się z tym, że powinny. Ta 24-ka zmieści się w garści, dosłownie - wygląda na wymiarami podobną do pierwotnej wersji sprzed jakichś 20-lat. Miałem tamten obiektyw i jego zaletą był właśnie niewielki rozmiar. Można zabrać korpus i dwa-trzy takie obiektywy aby fotografować sobie wygodnie i bez zwracania dużej uwagi rozmiarami sprzętu (bo jak duże to musi być profi).
to kwestia wzgledna. mocno zwisa mi obecnosc przeslony f/2.0 w przypadku, kiedy realnie ostre i uzyteczne bedzie f/2.8. wtedy raczej pytam sie, na cholere bylo robic takiego kloca, skoro mogl byc mniejszy
Sigmofon 50/1.4 chetnie zamienilbym na taki 50/2.0 jesli roznilby sie ta wlasnie maksymalna wartoscia przeslony i wynikajacym z tego mniejszym rozmiarem. i tak tego szkla nie uzywam ponizej f/2.0 a od targania polkilowego tarabana znam lepsze zajecia
jesli taki 24/2.8 bedzie ostry przy f/2.8 i bardzo ostry przy f/3.5 to to jest dla mnie potega szklo. cudna stalka do streeta do FF-a i bardzo przyjemne szklo na rodzinnego kotleta w cropie...
No a mi się marzy taki nowy 28 1.8 bez IS byle by tak od 2.0 rzeczywiście ostry był. 24 1.4 nie każdemu jest potrzebny, a 24 2.8 mam w zumie. Dla mnie troche bez sensu jest noszenie kilku stałek zamiast jednego zuma jeżeli światło mają takie same...
5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
flickr