Strona 30 z 269 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    W obliczu ubiegłorocznej sprzedaży w Japonii:

uważam, że raczej się przejmują, a na pewno powinni zacząć.
    No tak, ale Canon nie dostarcza szkieł do innych systemów, a Tamron tak.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie zmienia to faktu, że to liczący się gracz na rynku a nowy produkt do pełnej klatki ma szansę (przy odpowiednim stosunku jakości do ceny) stać się hitem sprzedaży (w przeciwieństwie do np. T70-200, notabene też proszącego się o VC i USD).
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nie zmienia to faktu, że to liczący się gracz na rynku a nowy produkt do pełnej klatki ma szansę (przy odpowiednim stosunku jakości do ceny) stać się hitem sprzedaży (w przeciwieństwie do np. T70-200, notabene też proszącego się o VC i USD).
    Jak mnie pamięć nie myli to T70-200 reklamowałeś jako super killer canona, wyszło jak wyszło ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Jak mnie pamięć nie myli to T70-200 reklamowałeś jako super killer canona, wyszło jak wyszło ;-)
    Pamięć zawodna, ja szkiełko owszem testowałem, ale nigdzie nie pisałem, że to jest Canon killer Optycznie owszem Tamron nie ma się czego wstydzić, ale zawsze pisałem, że mechanicznie jest w tyle...

Tutaj jest sytuacja odmienna, pozostaje czekać na pierwsze egzemplarze.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Znacznie ciekawiej od obu zoomów 24-70 mm zapowiada się, moim skromnym zdaniem, ten oto obiektyw: http://cdn.canonrumors.com/wp-conten...2/02/24-IS.jpg :-) Zwiastuje on niejako odświeżenie serii budżetowych stałek Canona.
    o zesz [&(*$#LKJ><MNXZ$#IU:<M<M"">":LZX] *

to jest zbyt piekne zeby bylo prawdziwe. Canon odswiezajacy stalki? beton partyjny dostrzegajacy, ze swiat poszedl do przodu... ?

jesli to jest prawdziwie i ten lens nie przegnie za mocno z cena (dajmy na to 450 EUR), to jestem pierwszy w kolejce...

jesli CR sie z tym nie machnie, to cytujac District 9: "zis is Krismes!"

* - wyciete ze wzgledu na entuzjastyczne, polskie bluzgi spod serca...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 06-02-2012 o 19:11
    www albo tez flickr

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Ładnie, ładnie się zapowiada w tym systemie

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Ludziom się to f/1,4 na głowy nieźle rzuciło :-) Stałki f/2,8 - zwłaszcza takie krótkie - to bardzo fajne narzędzia do pracy, zwłaszcza jak są ładnie skorygowane.
    Bo stałki powinny mieć przewagę światła nad zoomami.
    Niekoniecznie od razu f/1.4 (jeśli mają być budżetowe), ale 1.8 czy 2.0 należy się im jak psu zupa.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Niekoniecznie od razu f/1.4 (jeśli mają być budżetowe), ale 1.8 czy 2.0 należy się im jak psu zupa.
    Nie zgodzę się z tym, że powinny. Ta 24-ka zmieści się w garści, dosłownie - wygląda na wymiarami podobną do pierwotnej wersji sprzed jakichś 20-lat. Miałem tamten obiektyw i jego zaletą był właśnie niewielki rozmiar. Można zabrać korpus i dwa-trzy takie obiektywy aby fotografować sobie wygodnie i bez zwracania dużej uwagi rozmiarami sprzętu (bo jak duże to musi być profi).

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    to kwestia wzgledna. mocno zwisa mi obecnosc przeslony f/2.0 w przypadku, kiedy realnie ostre i uzyteczne bedzie f/2.8. wtedy raczej pytam sie, na cholere bylo robic takiego kloca, skoro mogl byc mniejszy

Sigmofon 50/1.4 chetnie zamienilbym na taki 50/2.0 jesli roznilby sie ta wlasnie maksymalna wartoscia przeslony i wynikajacym z tego mniejszym rozmiarem. i tak tego szkla nie uzywam ponizej f/2.0 a od targania polkilowego tarabana znam lepsze zajecia

jesli taki 24/2.8 bedzie ostry przy f/2.8 i bardzo ostry przy f/3.5 to to jest dla mnie potega szklo. cudna stalka do streeta do FF-a i bardzo przyjemne szklo na rodzinnego kotleta w cropie...
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar radmro
    Miasto
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

No a mi się marzy taki nowy 28 1.8 bez IS byle by tak od 2.0 rzeczywiście ostry był. 24 1.4 nie każdemu jest potrzebny, a 24 2.8 mam w zumie. Dla mnie troche bez sensu jest noszenie kilku stałek zamiast jednego zuma jeżeli światło mają takie same...
    5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
    flickr

Strona 30 z 269 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów