Strona 29 z 269 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Domyślnie

Czyli znowu znienawidzony produkt po premierze swojego następcy stanie się kultowy ))

Co do ceny.... Cena za korpus 2000USD (albo 2000€) to w pewnym przybliżeniu 1 PENSJA na tzw. zachodzie. Zadajmy sobie pytanie: czy gdyby aparat kosztował Cię równowartość 1 wypłaty nadal uważałbyś że to drogo ? Są raty i w rok można "uskładać" Problem robi się wtedy gdy 8 tys stanowi 3 wypłaty (albo i więcej) :-(
    Ciułać 3 lata na FF, odkładając 250zł ?

Też chciałbym mieć pełną klatkę za 6tys. ale to jest nierealne. Predzej kupie sobie 24/1.4L

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    U producentów jest jedna idea - ZYSK :neutral:
    Exactly - W takich sytuacjach mój serdeczny przyjaciel mawia:
    Barany się strzyże a nie głaszcze.
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    Co do ceny.... Cena za korpus 2000USD (albo 2000€) to w pewnym przybliżeniu 1 PENSJA na tzw. zachodzie. Zadajmy sobie pytanie: czy gdyby aparat kosztował Cię równowartość 1 wypłaty nadal uważałbyś że to drogo ?
    to ja jednak powtorze stara litanie: budzet na takie wydatki kalkuluje sie na podstawie roznicy miedzy wyplata a miesiecznymi kosztami stalymi. pies pogrzebany jest w tych kosztach stalych, ktore nie wynosza 500 PLN czynszu za mieszkanie, 2000 PLN raty hipoteki, 300 PLN za prad/gaz (pardon jesli mijam sie z prawda - nie znam polskich cen aktualnie).
    zamiast, odpowiednio: 800 EUR, 1300 EUR, 200 EUR.

na przecietna rodzine pracujaca (srednio 65-70 godzin tygodniowo) po oplaceniu kosztow mieszkania zostaje tu jakies 1000~1200 EUR. jak rodzina jest hetero (to nie jest aksjomat ) i ma nie daj BIOS-ie dzieci, to ta kwota mocno sie kurczy, chocby ze wzgledu na koszta zlobkow (do 1000 EUR za pelen tydzien!!!)...

krotko podsumowujac: na pewno przecietny Holender (czy Niemiec albo Anglik) ma wiecej kasy na przyjemnosci, ale sprobujmy trzymac sie blizej faktow
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espe Zobacz posta
    Goomis, nie obraź się, ale to jest wręcz festiwal naiwnych zyczeń, zwłaszcza w odniesieniu do canona. I żeby nie było - obyś miał rację , naprawdę pochyle czoła wówczas. Taka puszka zjadłaby sprzedaż 1dx niemiłosiernie. Zwłaszcza za 12K.
    Chyba tylko w Polsce, bo gdzie na świecie profesjonaliści kupują profesjonalne aparaty. U nas "profesjonaliści" kupują sprzęt dla amatorów lub entuzjastów

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    U producentów jest jedna idea - ZYSK :neutral:
    Nie tylko u producentów, ale i u każdej istoty ludzkiej. Bo przecież nie chodzisz do pracy za darmo prawda?

Cytat Zamieszczone przez vojtekk Zobacz posta
    To jest pewne że cena 5dII podskoczy, czy lekko to zależy jaka wysoka będzie następcy
    Ciekawe o ile podskoczy już i tak cena z kosmosu za 5Dmk1 :P

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Chyba tylko w Polsce, bo gdzie na świecie profesjonaliści kupują profesjonalne aparaty. U nas "profesjonaliści" kupują sprzęt dla amatorów lub entuzjastów
    Wg podanej specyfikacji nie widzę w takiej puszce nic amatorskiego... no chyba, że zostawią shutter lag na obecnym poziomie. Profesjonaliści na świecie też używają 5-tek, a niektórzy świadomie 5mk1 za określone cechy. Pożyjemy zobaczymy.

Tymczasem są fotki 24-70 II. Brak IS, filtry 82mm - to chyba będzie standard. No i budżetowe 24mm - szkoda, że nie 2,0 ale naiwny nie byłem więc i rozczarowania za dużego nie ma. Jest za to szansa na dobrą cenę i fajną jakość.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Ciekawe o ile podskoczy już i tak cena z kosmosu za 5Dmk1 :P
    dopiszę jeszcze: co jest w niej z kosmosu?
    2500-3000 za używane mocno, maks 4K za prawie nowe? Pokaż mi na rynku coś co generuje taki obraz w tej cenie. Wg mnie jest to obecnie bardzo jesli nie najbardziej sensowna pucha w odniesieniu do relacji jakość/cena.
    Ostatnio edytowane przez espe ; 06-02-2012 o 17:15 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Znacznie ciekawiej od obu zoomów 24-70 mm zapowiada się, moim skromnym zdaniem, ten oto obiektyw: http://cdn.canonrumors.com/wp-conten...2/02/24-IS.jpg :-) Zwiastuje on niejako odświeżenie serii budżetowych stałek Canona.

Bywalec Awatar radmro
    Miasto
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Dlaczego nie nowe 28 1.8 :-( Krótkie, ciemne stałki ze stabilizacją? Nie wiem gdzie tu sens...
    5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
    flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Tak właśnie będzie. Tylko zastanawia mnie, czemu 24-70 II jest bez IS...
    Nie powiem, chętnie bym zanabył takie odświeżone 24/2,8, 50/1,4 i 85/1,8 lub f/1,4 w zastępstwie dla elek. Parę złotówek by się zwróciło, a jakość zdjęć niewiele by ucierpiała. No i byłoby lżej w torbie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez radmro Zobacz posta
    Dlaczego nie nowe 28 1.8 :-( Krótkie, ciemne stałki ze stabilizacją? Nie wiem gdzie tu sens...
    Ludziom się to f/1,4 na głowy nieźle rzuciło :-) Stałki f/2,8 - zwłaszcza takie krótkie - to bardzo fajne narzędzia do pracy, zwłaszcza jak są ładnie skorygowane.
    Ostatnio edytowane przez strideer ; 06-02-2012 o 18:03 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja bym jeszcze poczekał z tym 24-70 II, to tylko fotka, Canon po premierze Tamrona może pójdzie po rozum do głowy i wypuści tę drugą wersję, którą na pewno mają w zanadrzu, a chcieli ją nazwać mkIII :P
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja bym jeszcze poczekał z tym 24-70 II, to tylko fotka, Canon po premierze Tamrona może pójdzie po rozum do głowy i wypuści tę drugą wersję, którą na pewno mają w zanadrzu, a chcieli ją nazwać mkIII :P
    Serio wierzysz w to, że Canon się przejmuje tym co robią producenci "3rd party"? :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Serio wierzysz w to, że Canon się przejmuje tym co robią producenci "3rd party"? :-)
    W obliczu ubiegłorocznej sprzedaży w Japonii:

uważam, że raczej się przejmują, a na pewno powinni zacząć.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 29 z 269 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów