Strona 27 z 269 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    i oba się sprzedają i ten niższy nie kanibalizuje tego wyższego,
    A skąd wiesz że tak było? Problem w tym że Nikon był w dość specyficznej sytuacji jak wypuszczał te modele i mogli sobie na to pozwolić. Teraz jet zupełnie inaczej i podejrzewam, że więcej już takiej promocji nie będzie. Mogę Cię zapewnić na 99%, że to co Canon teraz wypuści nie będzie IXem dla ubogich :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    40D, 4fps, 9k PLN
    kto da mniej?
    30D, 3,5 fps, 8,85 kzł ? :-D
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Nie wiem co nowego będzie miał nowy 5d, ale wiem, że cenę będzie miał powyżej 10k pln.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    Nie wiem co nowego będzie miał nowy 5d, ale wiem, że cenę będzie miał powyżej 10k pln.
    Skąd wiesz?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    5d2, 7600? Oh, wait.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    prawie dobrze, ale 5D mkII juz mozna taniej kupic.

ale nie no... trzeci raz ten sam numer z "prawie jak AF" raczej nie przejdzie. mowie raczej, bo im sie rozne cuda udaja...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja myślę, że 1DX który ma zastąpić i 1DIV i 1DsIII razem jest zapowiedzią nowej piątki mniej więcej w takiej postaci jak podało CR.
    1. Repo sportowi i ogólnie Ci którzy pracują teraz na 1DIII i 1DIV nie przejdą na nic poniżej 10, ew. 9fps.
    Dlatego nowa piątka może mieć spokojnie koło 7fps
    2. Ci co pracują na 1DsIII będą na pewno chcieli mieć jak największą matrycę, ale wygodę pracy jedynki (przyzwyczajenia i kaprysy )
    Tutaj jest największa dla mnie zagadka - jaką matrycę będzie mieć nowa 5D. Ale podejrzewam, że nie więcej niż 1DX. IMHO 14-18Mpx.
    3. Jako, że większość użytkownikó serii 1 wymieniłem w punktach 1 i 2 to canon w nowej piątce może spokojnie dać bardzo dobry AF bo tamci i tak mając do wyboru 1DX i nowe 5D wybiorą jedynkę
    Dlatego obstawiam dużo krzyżowych od 2.8 + pewnie też osobny procek od AF.
    4. To ma być jednak następca 5D2 więc nie może kosztować nagle 2x tyle co 5D2 podczas premiery. Dlatego IMHO ~12k na wyjście jest najbardziej realne.

Dla mnie to wszystko wygląda logicznie też z punkt widzenia księgowych
    Profi nagle nie zaczną masowo kupować nowej piątki zamiast 1DX. Trochę może tak, ale obstawiam, że to będą w większości Ci co pracują jeszcze na 1D3 bo 4 za drogi, bo to bo tamto. Z Ds to może będzie promil. Jak kogoś było stać na DsIII to i na 1DX też mu nie będzie szkoda
    A nawet jak trochę przejdzie na 5D, ale będzie ono i tak droższe niż 5D2 to Ci co zrobią upgrade z 5D2 i tak pewnie wygenerują taki zysk w którym jest wliczony jakiś tam spadek sprzedaży serii 1 na rzecz piątek.
    Ja czekam z niecierpliwością na koniec lutego (teraz na D800 też )
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 04-02-2012 o 03:39
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Ja myślę, że 1DX który ma zastąpić i 1DIV i 1DsIII razem jest zapowiedzią nowej piątki mniej więcej w takiej postaci jak podało CR.
    1. Repo sportowi i ogólnie Ci którzy pracują teraz na 1DIII i 1DIV nie przejdą na nic poniżej 10, ew. 9fps.
    Dlatego nowa piątka może mieć spokojnie koło 7fps
    2. Ci co pracują na 1DsIII będą na pewno chcieli mieć jak największą matrycę, ale wygodę pracy jedynki (przyzwyczajenia i kaprysy )
    Tutaj jest największa dla mnie zagadka - jaką matrycę będzie mieć nowa 5D. Ale podejrzewam, że nie więcej niż 1DX. IMHO 14-18Mpx.
    3. Jako, że większość użytkownikó serii 1 wymieniłem w punktach 1 i 2 to canon w nowej piątce może spokojnie dać bardzo dobry AF bo tamci i tak mając do wyboru 1DX i nowe 5D wybiorą jedynkę
    Dlatego obstawiam dużo krzyżowych od 2.8 + pewnie też osobny procek od AF.
    4. To ma być jednak następca 5D2 więc nie może kosztować nagle 2x tyle co 5D2 podczas premiery. Dlatego IMHO ~12k na wyjście jest najbardziej realne.

Dla mnie to wszystko wygląda logicznie też z punkt widzenia księgowych
    Profi nagle nie zaczną masowo kupować nowej piątki zamiast 1DX. Trochę może tak, ale obstawiam, że to będą w większości Ci co pracują jeszcze na 1D3 bo 4 za drogi, bo to bo tamto. Z Ds to może będzie promil. Jak kogoś było stać na DsIII to i na 1DX też mu nie będzie szkoda
    A nawet jak trochę przejdzie na 5D, ale będzie ono i tak droższe niż 5D2 to Ci co zrobią upgrade z 5D2 i tak pewnie wygenerują taki zysk w którym jest wliczony jakiś tam spadek sprzedaży serii 1 na rzecz piątek.
    Ja czekam z niecierpliwością na koniec lutego (teraz na D800 też )
    Goomis, nie obraź się, ale to jest wręcz festiwal naiwnych zyczeń, zwłaszcza w odniesieniu do canona. I żeby nie było - obyś miał rację , naprawdę pochyle czoła wówczas. Taka puszka zjadłaby sprzedaż 1dx niemiłosiernie. Zwłaszcza za 12K.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

5D X
    22 mp
    61pt AF with DIGIC 4
    6.9 FPS
    DIGIC 5 (Doesn’t say DIGIC 5+)
    Announcement February 28
    + with 3 lens
    Available April $2700
    Wreszcie coś by się ruszyło w tym temacie.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

5D X
    22 mp
    61pt AF with DIGIC 4
    6.9 FPS
    DIGIC 5 (Doesn’t say DIGIC 5+)
    to ktory digic dokladnie? dwa osobne, jeden do przetwarzania obrazu, drugi do AF? to ma w ogole sens? nie lepiej juz w takiej sytuacji 2 x Digic 5 i ten drugi, jak nie uzywany do AF, udostepniac do rownoleglego przetwarzania obrazu?

znaczy, sie nie znam na procesorach obrazu w aparatach, tak tylko sie zastanawiam, czy Canonowi az tyle zostalo kosci Digika 4, ze je w tak dziwny sposob upycha...
    www albo tez flickr

Strona 27 z 269 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów