Inżynier Canona
cena na pewno będzie wyższa, obstawiam 10-12 tys
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
ty no, nie tlumacz mi angielskiego literalnie na polski
wez mi nawet nie mow, bo tez mam takiego strita i nawet ze statywu i z matowka w kratke klade poziomy o te 2 procenty....
ja bym pare rzeczy wspomnial (MLU, drabinka ekspozycji +/- 3EV), ale jak znam Canona to i tak rumakowanie juz sie dawno skonczylo. predzej drukowanie przez wifi dodadza, niz cos normalnego, przydatnego do fotografii...![]()
tez by mi sie przydał wyższy punkt oczny jako okularnik![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Dla mnie ważne
W trybie <M> ISO auto 100 – 3200
AF – 9 krzyżowe, zakres -2 – 18 EV
Cichy daj popaczeć w swoją nową szklaną kulę
Jeżeli to prawda i 5D3 będzie miał małą matrycę (12-16?), AF na poziomie tego z 7D. Z 9 krzyżowych punktów od 2.8 to byłoby bardzo miło.
Chętnie zostałbym wtedy z 5d3 i 5d2 w plecaku
Hmm jak Cichy pisze, że tanio nie będzie to aż mnie ciarki przeszły (15k?)
Aaa jeszcze jedno. Co do przycisku RATE. Nie sądzę, żeby to było do nadawania wagi fotkom. Raczej upatrywał bym tutaj frameRATE - czyli szybka zmiana fpsów w video.
Ostatnio edytowane przez Goomis ; 25-01-2012 o 14:42
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Rate jest na niebiesko co oznacza, że jest to funkcja działająca podczas przeglądania wykonanych zdjęć, a nie podczas fotografowania/filmowania.
Tapatalk
No ale z tych zdjęć wynika też jeszcze jedno.. Jak się dobrze przyjrzeć temu gripowi... Umiejscowienie nowego joya i brak otwarcia klapki od baterii dla mnie sugeruje jedno... Czy sposób otwarcia gripa jak w serii 1d/ds/dx... Czyli nowy( a może zaadoptowany z "starej" serii 1? ) standard baterii?? No i o tym też świadczy jakby część klapki na której jest zawias po lewej stronie gripu... No ciekawe co to będzie...