Strona 20 z 269 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja mam nadzieje, ze wejda dwa korpusy. 300D FF, czyli taki 5D mkII przepakowany w bardziej plastikowe ubranko, z obrotowym ekranikiem, AF-em na poziomie 40D, wbudowana kukulka... i cena na starcie 2000 EUR.
    a z drugiej 5D mkIII czyli mkII po sterydach (duzo megapikseli, wiecej fps-ow, AF z 7D, ...) i to juz niech sobie bedzie 3000~3500 EUR...

i ja sobie chetnie tego trabanta kupie...

Z drugiej jednak strony Canon nigdy nie robił rewolucji w nowych modelach. Taka najbardziej racjonalna specyfikacja nowej piątki to wydaje mi się korpus FF z matrycą 18-22 megapikseli, DIGIC 5, nowe ficzery do filmowania (realizowane najpewniej na poziomie programowym, a nie przez dodanie jakichś specyficznych komponentów), wizjer z matówką tego rodzaju co w 7D (czyli nakładanie informacji - najbardziej liczę na elektroniczną poziomicę), nowy względem 5D Mark II układ pomiaru światła (odpowiadający technologicznie temu co jest w 7D), autofokus obawiam się niezmieniony za bardzo względem 5D Mark II (obstawiałbym 9 punktów, wszystkie krzyżowe), 3-4 kl./s w trybie seryjnym. W cenie około 2500 dolarów na dzień dobry.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Canon jest teraz w szachu. Nikon zrobił tak naprawdę następcę 5dIII (D800 z 36 Mpx), a Canon zrobił następcę D700. Czyli Nikon mocno poróżnił swoją segmentację, a Canon zbliżył. I teraz biedni nie wiedzą, co mają zrobić. Jedno jest pewne - tanio nie będzie.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 25-01-2012 o 12:05
    O obiektywach wiem prawie wszystko

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Canon jest teraz w szachu. Nikon zrobił tak naprawdę następcę 5dIII (D800 z 36 Mpx),
    a to juz byla premiera?

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    a Canon zrobił następcę D700. Czyli Nikon mocno poróżnił swoją segmentację, a Canon zbliżył. I teraz biedni nie wiedzą, co mają zrobić. Jedno jest pewne - tanio nie będzie.
    chyba, ze 5D mkII zostanie w sprzedazy, tylko ze skorygowana cena. i nie spodziewalbym sie tutaj cudow. tzn. moze 1600 EUR na polce sklepowej (1500 EUR nie do konca wierze). i to nadal bedzie sie dobrze sprzedawac...
    www albo tez flickr

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Z drugiej jednak strony Canon nigdy nie robił rewolucji
    E tam, zdarzało im się. 7D i 1DX przykładem.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    E tam, zdarzało im się. 7D i 1DX przykładem.
    Nie zgodzę się. Oba aparaty oczywiście przychodzą na myśl kiedy rozmawia się o dużych zmianach w korpusach EOS, ale nie nazwałbym ich rewolucyjnymi z prostego powodu: te puszki nadganiały/ją pod względem funkcjonalności ofertę głównego konkurenta, czyli odpowiednio D300S i D3S. Pod względem dostarczania fantastycznych, nowatorskich funkcji Canon nigdy nie był przed szeregiem. Kwestię filmowania w 5D Mark II tutaj pominę, mam wrażenie, że to im wyszło przypadkiem.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a to juz byla premiera?
    U Cichego w domu? Tak

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Pod względem dostarczania fantastycznych, nowatorskich funkcji Canon nigdy nie był przed szeregiem.
    tu bym sie spieral.

z innej beczki... zamiast rewolucyjnych funkcji wole po prostu sensowne narzedzie z dobrym wyborem szklarni Canon jest obecnie w tej komfortowej sytuacji na rynku DSLR, ze moze czekac az inni produncenci "przetestuja na odbiorcach" nowe ficzery, a sam skupia sie na efektywnosci produkcji.

natomiast, tego nie uwzgledniles w rownaniu, spora czesc dzialan Canona jest obliczona na zaspokojenie potrzeb i/lub checi (z naciskiem na to drugie jednak ) juz istniejacych niewolnikow. taki nowy 7D mkII czy 5D mkIII, oprocz tego ze generowac nowych uzytkownikow (a najlepiej niewolnikow) ma przede wszystkich zapewniac doplyw gotowki od juz istniejacych. a czy tych przyciagaja az w takim stopniu nowe ficzery i bajery funkcjonalne? nie wiem. z mojego punktu widzenia, kolejny aparat ma miec troche nowych ficzerow, ale przede wszystkim lepsze mozliwosci fotograficzne i rownie dobra, znana mi, pewnosc pracy i niezawodnosc. tyle...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

natomiast, tego nie uwzgledniles w rownaniu, spora czesc dzialan Canona jest obliczona na zaspokojenie potrzeb i/lub checi (z naciskiem na to drugie jednak ) juz istniejacych niewolnikow. taki nowy 7D mkII czy 5D mkIII, oprocz tego ze generowac nowych uzytkownikow (a najlepiej niewolnikow) ma przede wszystkich zapewniac doplyw gotowki od juz istniejacych. a czy tych przyciagaja az w takim stopniu nowe ficzery i bajery funkcjonalne? nie wiem. z mojego punktu widzenia, kolejny aparat ma miec troche nowych ficzerow, ale przede wszystkim lepsze mozliwosci fotograficzne i rownie dobra, znana mi, pewnosc pracy i niezawodnosc. tyle...
    To mam cały czas z tyłu głowy - a odbiciem tego jest opisana przeze mnie powyżej prawdopodobna specyfikacja nowego 5D. Osobiście najbardziej liczę na wszystkie punkty krzyżowe AF (może być ich 9, mogą być bez superfajnej dobiegaczki, byleby w statycznych scenach były bardzo precyzyjne) i na elektroniczną poziomicę w wizjerze (ze względu na moją skłonność do krzywienia kadru o 1-2 stopnie mimo absolutnego przekonania, że jest prosto w wizjerze). Dobrze, gdyby pomiar światła był pewniejszy i uwzględniał właściwości bardzo jasnych obiektywów, które winietują na pełnej dziurze. No i żeby cena za bardzo się nie zmieniła względem obecnego 5D Mark II. Reszta - jak dla mnie - będzie tylko miłym dodatkiem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    U Cichego w domu? Tak
    Te, Shlierenzauer :P
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie