Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
oczywiscie, to nie ma najmniejszego znaczenia dla sytuacji. tylko tak zwrocilem uwage, bo mam dosc precyzyjny parser
Wczoraj, jak to pisałem, na blogu autora zdjęcia był już kolejny post o tym jak dokładniej wyglądała sytuacja. Takie dywagowanie to jednak dzielenie włosa na czworo, jak sam zauważyłeś :-)

Dla mnie samego istotne jest to, że to prawdopodobne nowe 5D wydaje się bliższe niż dalsze. Jedyne, co mnie martwi, to możliwa cena. Bo jak się teraz nad tym zastanawiam, to skoro 1D X będzie kosztował na nasze około 27 tysięcy na dzień dobry, to jest spora luka cenowo-półkowa do tego potencjalnego nowego 5D X (przyjmując próg cenowy nowego aparatu na około 9-10 tysięcy złotych). Być może ten 5D X wszedłby na poziomie 14-15 tysięcy i miałby coś sporo lepszego od 5D Mark II (autofocus, anyone?), co uzasadniałoby cenę. Jednocześnie na niższym progu 7-8 tysięcy zostałby obecny 5D Mark II, który ciągle jest bardzo fajnym aparatem. Osobiście mam nadzieję, że tak jednak się nie stanie i nowy korpus wejdzie w cenie starego.