A ja jednak modlę się, żeby z 5d3 nie zrobili tego, co z 60d![]()
A ja jednak modlę się, żeby z 5d3 nie zrobili tego, co z 60d![]()
5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4
Jakkolwiek to smiesznie nie zabrzmi, to dopiero dzisiaj mialem 5D2 w rekach na dluzej niz minute (sorry, nie jaram sie sprzetem dla samego jarania).
Anyway, dopiero teraz zrozumialem wszystki teksty jak klik-klak, zolw i padaka. Fakt ze dawno nie mialem w rekach 300d ale mam wazenie ze byl szybszy.
A juz napewno szybciej wyostrze i zrobie zdjecie moim M9 niz piatka.
Szkoda. Chcialem sobie kupic do czasu realnej dostepnosci 1Dx. Teraz jednak juz nie jestem pewien.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dla mnie 5D3 to powinien być 7D z pełną klatką, tyle że z trochę mniejszym fps. Jak się będzie Canon próbował wykpić czymś gorszym to na mnie nie zarobi :-)
Nie tylko nie zarobi na Tobie, ale bedzie mial tez problem w stosunku do konkurencji. Nastepca szybko nie wyjdzie, a konkurencja to nie bedzie D700 z 2x mniejsza matryca u Nikona. Jesli spelnia sie zapowiedzi dotyczace nowych matryc Sony, to Canon musi sie postarac.
Skoro wyrownali 7D aby miec odpowiedz na D300 Nikona, smiem twierdzic ze nowe 5D pojdzie przetarta sciezka. Wpakuja co maja z 7D do body z FF i pozamiatane.
Jesli Sony/Nikon wypuszcza to o czym sie pisze na stronach to niestety megapixeli Canon pewnie dorzuci. Co wytnie w zamian, trudno przewidziec. Ale mysle ze nie beda chcieli bardzo kastrowac puszki po tym jak nikon D7000 zmusil ich do sporych obnizek cen 60D.
...
Ciekawe czy 5D3 nie będzie czasem nosił nazwy 5Dx ?
Jakiś czas temu Cichy wspominał o jakiś tajemniczych nowościach, może wtedy mówił o tym: LINK
Pozdrawiam Rysiek