Jako nowy aż musiałem pogooglać na forum: Bonk = niezła zabawa. Ale teraz mamy nowy obiektyw którego celu po prostu nie rozumiem
Doc
Jako nowy aż musiałem pogooglać na forum: Bonk = niezła zabawa. Ale teraz mamy nowy obiektyw którego celu po prostu nie rozumiem
Doc
Kanon całkiem niedawno dołączył do grupy M43 i jego (wkrótce premiera) bezlusterkowiec będzie mieć 2x cropa. Choć to tylko plotki wieść gminna niesie, że mają dać sensor typu: lord of darkness - wymiar technologiczny z 5D3; w zamian wszystkie super szkła mikro43 będą pasować do bezlusterkowca Canona, który ma zmieść z Ziemii Nex-7: wizjer 4 MPx! focus pee king pod stare modele FD!, sensor crop 2x, ale tylko 16 MPx z optymalizacją pod wideo (współpraca z Panasem). Owocem czego będzie super jakość wideo (4K, 24/25/30). Podobno wspólnymi siłami opracowali z Panasem lepszy algorytm skalowania obrazu/pixel bining. GH3 w wideo podobno w ogóle nie szumi do 6400(jak 5D3). Bezlusterkowca testowali już Getki i BBSi, które zażądało podobno zastosowania kodeka 4:4:4! znanego z modeli pro, ale tego nie dadzą w modelu dla Kowalkskiego (planują dwa modele: tańszy dalmierz retro i coś na kształt GH3; z "pełną spec" pod wideo i... właśnie BBSi certyfikatem).
Tańszy model ma kosztować $200 mniej od Nex-7, droższy tyle co C300 i ma być właśnie bekapem C300 w kieszeni reporterów BBSi.
z dedykacją dla G32PL![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 26-05-2012 o 17:58
the silence is deafening
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Hahahahaha...dobry komentarzy
Pomyślałem podobnie;P
Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
Nie no, fakt, mirrorless jest już powoli gotowany na sieci, ale wishlista od gieczy jest raczej niespełnialna![]()