EOS - conditio sine Kwanon...
Nie muszę marzyć - NEX-5n w roli M9 dla cheapskate'a w pełni mnie satysfakcjonuje:
http://forum.nikoniarze.pl/showpost....&postcount=744
40/2.8 to po prostu kolejny dziwny obiektyw nie-bardzo-wiadomo-po-co-i-do-czego, do naleśnikowatości sporo mu brakuje (vide 45/2.8) nie dopatrywałbym się tutaj jakiegoś napoleońskiego planu.
Odnoszę wrażenie, że Gietrzy nie musi się specjalnie wysilać, EVILe mają się coraz lepiej. Ja np. chwilowo dałem sobie spokój z lustrzankami - nie widzę powodu, dla którego miałbym teraz pizgać zbędny balast, czy ograniczać się do szklarni jednego systemu.
To nie tak, zawsze na początku pytam: jaki masz problem, potem ile masz kasy i.. sonduje. Poza tym ciężko kogoś przekonać do aparatu rozmiaru 5n/GF1 kiedy "w porównywalnych cenach" ma... LUSTRO. Przy okazji przyznam, że marzę o tym by poznać jakiegoś fotoamatora z Pentaxem na szyi, od kiedy ich słony sensor wybił się ponad przeciętność (czytaj: Canona) by właśnie mieć pełny obraz polecanych lub nie zestawów/systemów.
Także to wcale nie musi być PanaOly![]()
the silence is deafening
Jeśli Canon wypuści bezlusterkowca, co prędzej czy później się stanie (ale gdyby miał zgadywać, to chyba jeszcze nie w tym roku), to musi to zrobić tak, żeby nie konkurował on bezpośrednio z kitowcami entry-level. Myślę, że są trzy wyjścia:
- bieda-bezlusterkowiec o parametrach tak żałosnych, że 1100D będzie przy nim cudem techniki;
- bezlusterkowiec ekskluzywny, który nie zagrozi plastikowym, trzeszczącym w ręku lustrzankom, bo będzie za drogi dla tego targetu;
- zaoranie całej linii lustrzanek entry-level (ewentualnie ograniczenie jej tylko do modelu xxxD z lepszą jakością wykonania i jakimiś dodatkowymi ficzerami) i zastąpienie jej bezlusterkowcami.
Ostatnia opcja wydaje mi się najmniej prawdopodobna, bo plastik-fantastik lustrzanki to w dalszym ciągu żyła złota dla Canona.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
A to się rozmarzyliścieNa niektóre pytania odpowiedzi otrzymacie najwcześniej za kilka lat, jeśli w ogóle
Tymczasem z niecierpliwością oczekuję nowej matrycy APS-C (22 MPix?), mam nadzieję, że już za dwa-trzy dni w 650d![]()
Na CR twierdza,ze 650d ma mieć matrycę 18MPx. Takze raczej nic nowego, co najwyżej tuning. Natomiast 70D ma mieć nową matrycę 22. Ech...po co tyle tego w APS-C?;p
Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
Bez przesady z tym R&D to nie jest producent butów. Wszystko juz maja, kwestia czy dac. IMHO szkodziloby nic jesli daliby jakiegos nawet niedrogiego dalmierza z kompletnie nowa optyka (jesli FF to tym lepiej). Brak AFC stkutecznie rozni lustra od EVILow. Kto potrzebuje to i tak kupi obydwa (lustro i evil) a kto nie to wybierze ...jedno z dwojga zlego lepiej zeby pozostal w rodzinie niz zdradzil z konkurencja...
Pytanie tylko czym sie teraz zajmuje canon bo ostatnio bardziej go filmy interesuja zdjecia.. (co widac chociazby po sensorach)..