Strona 80 z 253 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 06-06-2012 o 21:52
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Miałoby sens z f/1.8; magiczna definicja jasnego szkła dla mas, ten powyżej to co najwyżej zakalec bo choć odpowiedź baaardzo agresywna (fi 52 i skala przełącznika AF/MF działają na wyobraźnię), która pewnie odniesie **** sukces rynkowy - CCC, to wciąż potrzeba do tego czegoś kilowej cegły zwanej Klik-Klak. Szkoda.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Miałoby sens z f/1.8; magiczna definicja jasnego szkła dla mas, ten powyżej to co najwyżej zakalec bo choć odpowiedź baaardzo agresywna (fi 52 i skala przełącznika AF/MF działają na wyobraźnię), która pewnie odniesie **** sukces rynkowy - CCC, to wciąż potrzeba do tego czegoś kilowej cegły zwanej Klik-Klak. Szkoda.
    Tutaj się zgodzę, szkiełko słabo pasuje do obecnych puszek Canona. Z tego wniosek, że możemy się spodziewać czegoś nowego. Np. mirrorlesa-wydmuszki w stylu Pentaxa. Znaczy bagnet bez zmian, a lustro do kosza.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tu cena ma być poniżej 200$ - jeśli to prawda - będzie mój. Niepokoi mnie tylko w tym kontekście ten metalowy bagnet .
    Znając Canona, to cena poniżej $500 byłaby obelgą dla szacownej firmy

Co do 650d, to ciekawa rzecz pomiędzy stopką lampy a wbudowaną lampą. Z jednej strony wygląda, że to mikrofon stereo. Z drugiej jakby była ta część ruchoma/wysuwana -> antenka Wi-Fi?
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 07-06-2012 o 08:24 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Z tego wniosek, że możemy się spodziewać czegoś nowego. Np. mirrorlesa-wydmuszki w stylu Pentaxa.
    Dokładnie, nie chciałem tego pisać pierwszy m. in. ze względu na twoją - mocno anty-ILS/naleśnikową - osobę.
    A skoro jest to puszka bez lustra nie ma co liczyć na:

- tanie jasne stałki,
    - tanie to albo już było -> EF 40/2.8 albo będzie tylko - kolejne 2.8
    - może być FF w puszce 350D, z odjętym gripem po prawej, z wbudowanym wizjerem, pozycjonowane tak, aby evil łosie w sumie oddali kwotę około 5D3 lub w nawet w kicie i wtedy... możliwa jest b. szybka premiera, która w mniejszym lub większym stopniu i tak zje 5D3. To może być kandydat do walki w entry FF level.
    Nie wyobrażam sobie jednak strategii, gdzie założono używanie tego z puszką, która waży więcej niż moje GF1; w sumie ciężki (i dobrze) aparat. Styczeń w najlepszym przypadku, jeśli podczas premiery puszki będą pokazane nie mockupy tylko realne - kolejne - szkła, Canon wszedł w ILS i następuje migracja na bezlusterkowce - firma buduje szklane portfolio; oczywiście tylko segmentu amator. Jeśli nie pokażą puszki w Kolonii, sondują rynek jednym, małym EOS-kwiatkiem.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    możliwa jest b. szybka premiera, która w mniejszym lub większym stopniu i tak zje 5D3. To może być kandydat do walki w entry FF level.
    Problem winietowania mikrosoczewek jest jak najbardziej realny - Leica przyznaje, że nad tym ciężko pracowali, a Pentax w K-01 problem załatwił unikając go. Oczywiście - skoro w Canonie nauczyli się tego na mniejszej matrycy w G1 X - to prędzej pojawić się mogą raczej te mniejsze matryce.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No cóż fajne to ciacho .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Ale czemu 2.8? Mój hexanon 40 1.8 jest niewiele większy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Ale czemu 2.8? Mój hexanon 40 1.8 jest niewiele większy
    Pewnie temu że miał być płaski i nie kosztować worka pieniędzy :wink:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pewnie temu że miał być płaski i nie kosztować worka pieniędzy :wink:.
    no... z 28/28 IS tez tak pewnie mialo byc. a wyszlo... jak zawsze
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Do kompletu - zestaw z nowym obiektywem 18-135 IS STM (co to jest ten Silent Motor - jakiś ubogi krewny USM?):

Strona 80 z 253 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów