Zalezy od punktu odniesienia ale ogolnie facet ma racje, jak sie wie do czego narzedzie moze sie przydac to mozna byc calkiem zadowolonym. Slowa krytyki rowniez sie u niego znajduja.
Inna sprawa jest ze ostatnio jest duzy wysyp calkiem zadowalajacych sprzetow, bo trudno sie dziwic radosci z obcowania z nex 5n, nex 7 , oly om 5 czy x-1 pro... do ktorych to zostal zalaczony komplet topowych ichnich lensow...
Wracajac do Canon EVIL to nie musieliby dawac zadnych lensow. Wystarczy ze bylby FF z git EV z peakingiem i mozliwoscia przypiecia przez adapter wszelkiej masci lesow leica i voightlandera ..
To jakie szkła byś do niego przypinał? EF? Z takim dystansem między matrycą a bagnetem, jakiego wymagają szkła EF, taka puszka wyglądałaby pokracznie jak Pentax K-01. Zaletą bezlusterkowców jest brak lustra, po wyrzuceniu którego można przybliżyć szkła do matrycy i tym samym znacznie zmniejszyć rozmiar całego zestawu. Jeśli lustra nie ma, ale dystans jest te sam, no to mamy puszkę tych samych rozmiarów, co lustrzanka, tylko że pustą w środku i pracującą tylko na LiveView.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Póki co, cena V1 zeszła na ziemię, w okolice 2600-2800. Żeby było o Canonie, to przyznam, że chętnie widziałbym podobne rozwiązanie (crop ca. 3x, migawka elektroniczna) także u naszej ulubionej marki. Pewnie tak się nie stanie i większość będzie uważać, że to dobrze. Niemniej jeśli pokaże się inny bezlusterkowiec Canona to i tak narzekaniom nie będzie końca![]()
Bardziej mi o to chodzilo,ze jak taki Huff chwali to na pewno trochę ludzi się skusi.
Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
A to się rozmarzyliścieNa niektóre pytania odpowiedzi otrzymacie najwcześniej za kilka lat, jeśli w ogóle
Tymczasem z niecierpliwością oczekuję nowej matrycy APS-C (22 MPix?), mam nadzieję, że już za dwa-trzy dni w 650d![]()
Na CR twierdza,ze 650d ma mieć matrycę 18MPx. Takze raczej nic nowego, co najwyżej tuning. Natomiast 70D ma mieć nową matrycę 22. Ech...po co tyle tego w APS-C?;p
Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk
No fajnie tylko,ze z testów optycznych wynika ,ze 15MPx z 50D daje realnie ok 10-15% wiecej linii niz 8MPx Canona 20D. Czyli nieproporcjonalnie maly wzrost realnej rozdzielczosci. Dodatkowo Nikon z 12MPx ma taka sama rozdzielczosc jak ten Canon 50D. Takze MPx to nie do konca rozdzielczosc obrazu...A jednak im wiecej MPx tym gorzej z szumem, zakresem tonalnym. No ale cyfry dobrze sie sprzedaja.
No nie sadze,ze R&D to takie male naklady...oni nie maja wiele ponad sensor a moze i tego nie maja? Nie wiadomo ja to ma wygladac ale jesli chca jakis dobry wizjer zrobic to nie maja technologii.
Nie maja optyki podobnej nawet do tego co musza zaprojektowac od podstaw.
Musza zrobic wydajny AF a tego chyba tez nie maja. Takze pracy i nakladow trzeba naprawde duzo.
Ostatnio edytowane przez Tornvald ; 05-06-2012 o 16:31