Strona 74 z 253 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Kanon całkiem niedawno dołączył do grupy M43 i jego (wkrótce premiera) bezlusterkowiec będzie mieć 2x cropa.
    [...]
    z dedykacją dla G32PL
    Brzmi fantastycznie! Pytanie: będzie pełna przejściówka dla "naszych szkieł" do m4/3?!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Brzmi fantastycznie!...
    brzmi jak fantasmagoria :smile: Na za wiele to bym nie liczył coby się nie przygarbić z nadmiaru szczęścia.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kanon całkiem niedawno dołączył do grupy M43
    Ciekawe, a jakieś oficjalne info było na ten temat - możesz zapodać linka? Całkiem mi to umknęło .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kanon całkiem niedawno dołączył do grupy M43 i jego (wkrótce premiera) bezlusterkowiec będzie mieć 2x cropa. Choć to tylko plotki wieść gminna niesie, że mają dać sensor typu: lord of darkness - wymiar technologiczny z 5D3; w zamian wszystkie super szkła mikro43 będą pasować do bezlusterkowca Canona, który ma zmieść z Ziemii Nex-7: wizjer 4 MPx! focus pee king pod stare modele FD!, sensor crop 2x, ale tylko 16 MPx z optymalizacją pod wideo (współpraca z Panasem). Owocem czego będzie super jakość wideo (4K, 24/25/30). Podobno wspólnymi siłami opracowali z Panasem lepszy algorytm skalowania obrazu/pixel bining. GH3 w wideo podobno w ogóle nie szumi do 6400 (jak 5D3). Bezlusterkowca testowali już Getki i BBSi, które zażądało podobno zastosowania kodeka 4:4:4! znanego z modeli pro, ale tego nie dadzą w modelu dla Kowalkskiego (planują dwa modele: tańszy dalmierz retro i coś na kształt GH3; z "pełną spec" pod wideo i... właśnie BBSi certyfikatem).

Tańszy model ma kosztować $200 mniej od Nex-7, droższy tyle co C300 i ma być właśnie bekapem C300 w kieszeni reporterów BBSi.

z dedykacją dla G32PL
    Pierwszy kwietnia już był. Pozdro dla G32PL

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kanon całkiem niedawno dołączył do grupy M43 i jego (wkrótce premiera) bezlusterkowiec będzie mieć 2x cropa.
    Tak przy oddzielaniu szypułek od jagód pozornych (po ludzku - truskawki obieram) mnie naszło, że pomysł na spółkę z m43 (i z ichnim cropem x2) pozwalałby Canonowi prowadzić całą linię bezlusterkowców (ale lepiej niech będą to dalmierzowce z AF) niezależnie...

PS
    Z drugiej strony G1 X kosztuje prawie dwa razy tyle, co 1100D - wracam do truskawek.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Tak przy oddzielaniu szypułek od jagód pozornych (po ludzku - truskawki obieram) mnie naszło, że pomysł na spółkę z m43 (i z ichnim cropem x2) pozwalałby Canonowi prowadzić całą linię bezlusterkowców (ale lepiej niech będą to dalmierzowce z AF) niezależnie...
    Wiesz tylko po co Canonowi takie mariaże? Pomijam już że nigdy nie byli do tego skłonni to nie widzę realnych korzyści. To nie jest firma która potrzebuje wsparcia żeby coś w tej dziedzinie zdziałać.

BTW: nigdzie nie znalazłem informacji żeby Canon przystąpił do m43????
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hahahahaha...dobry komentarzy
    Pomyślałem podobnie;P

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie no, fakt, mirrorless jest już powoli gotowany na sieci, ale wishlista od gieczy jest raczej niespełnialna

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Nie no, fakt, mirrorless jest już powoli gotowany na sieci,..
    teraz to niech se fsadzą :razz:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    teraz to niech se fsadzą :razz:
    Nie nie, niech robią (czyżbyś już ulokował kasę w rozwiązanie konkurencyjnej firmy? My w sumie też, GH2 niedługo zagości jako Cam C)

Strona 74 z 253 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów