"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
http://www.canonrumors.com/2011/11/c...s-soonish-cr2/
Jak cena znormalnieje to z pewnością przygarnę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ciekawe, czy będą sprzedawali w kicie z 2600EX ultrazoom flashheadIt could be tested at Euro 2012 before being announced.
(hint : ciemnooo!)
Kapitan Wagner
12-24, 24-105, 100-400 to fajny zestaw, ale raczej nie na Euro![]()
Czyżby 4 listopada mówili o następcy 5d mark II ?
W xxxxx z tym Canonem i jego działem marketingu. Trzymam kase na 5d II i nie wiem czy trzymać dalej czy zacisnąć zęby i czekać na III.
Nie wiadomo kiedy wyjdzie ani co się w nim zmieni ... Czy to tak ciężko przekazać ludziom, chociaż przybliżoną datę ? A zapomniałem ... mark II może przestać się tak dobrze sprzedawać ... szczerze ich nienawidzę ale jestem na ich łasce ... jak my wszyscy.
Ktoś jest w stanie pobawić się we wróżbitę i na podstawie doświadczenia jak często odświeżają modele czy znając ich marketingowe zabiegi podać jakieś przewidywania ?
Nie ukrywam, że ulepszanie video a na pewno pójdą w tym kierunku bardzo mi pasuje.
Aczkolwiek foto i tak będzie ważniejsze.
Chwile uciekają a człowiek nie ma na czym oprzeć swojej decyzji kupić / poczekać. Nie lubię tego ...
Ostatnio edytowane przez janmar ; 01-12-2011 o 21:14
Sprawa prosta, nawet jak pokażą np. jutro 5DMK3, to zanim dojdzie do Polski w jakiejś akceptowalnej cenie, minie jakieś pół roku albo i dłużej. Przykładowo, zapowiedziany 1DX ma być dostępny dopiero na początku Marca, więc w PL będzie około wakacji?
Pozdrawiam, Krzysztof
jeszcze na wiosne - 8/6/2011 zaczyna sie szmacianka, i nie ma bata, zeby tam 1Dx nie bylo
ale z 5D jest nieco inaczej. to jest towar polkowy, nie dostepny na zamowienie, to Canon z reguly rzuca do sklepow krotko po premierze, bez przedplat, talonow i dawania tylka kierownikom Peweksu... czy jak to szlo![]()
Odkąd wprowadzili 7D, to wszystkie kolejne lustrzankowe premiery są "nieco" wybite ze znanych ram czasowych. Prywatnie uważam, że jest miejsce na lustrzankę z dużą ilością megapikseli (prawdopodobnie będzie to ten ufilmowiony aparat zapowiedziany miesiąc temu, równoległy do 1D X) oraz na następcę 5D Mark II (tu specyfikację można swobodnie odgadywać, ale logicznym wydawałoby się użycie tej samej matrycy co 1D X, bez szybkostrzelności na poziomie 12 kl./s - taka kombinacja nie będzie podgryzać filmowej "jedynki"). Kiedy będą w sprzedaży? Aronou.