Strona 64 z 269 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    po co Canon mialby wypuscic idealny aparat za uczciwe pieniadze? to z czego by sie utrzymali...?
    bo np. może tuż za rogiem, w perspektywie np. 2 lat jest nowa technologia matryc przy której Mk III to okropny szumofon, albo jakieś nowe ficzery typu EVF. Technologia się zmienia, na pewno coś wymyślą.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

E tam... Przecież za niecały rok ma być koniec świata, to i porządny aparat, żeby to uwiecznić jest potrzebny!
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Słusznie! Uwiecznić dla potomnych ;-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ja wciaz bardziej wierze w ksiegowych Canona niz w przelomowe technologie, a juz zwlaszcza koniec swiata

ale to tylko ja dotychczas mam racje jak sobie nie obiecuje tanich cudow w wykonaniu tej firmy (jedno albo drugie - albo tez ani to ani to)
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jeśli cena jaką wróżę za to cudo będzie oscylować w okolicach 4k$ to nie ma tu specjalnie czarów . Ds- a nie ma. Więc póki co jak ktoś chce więcej pixli to jest to jedyna alternatywa.
    Po za tym jeśli prawdą jest to że wszystko w tej puszce poszło w jakość obrazu to biorąc pod uwagę, że w 5D mkII nie było źle będzie to wystarczający powód żeby mimo ceny szła jak woda .
    Bo wbrew wielu powierzchownym opiniom nie jest to sytuacja symetryczna do tandemu D700/D3 jak by się na pozór wydawało.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeśli cena jaką wróżę za to cudo będzie oscylować w okolicach 4k$ to nie ma tu specjalnie czarów . Ds- a nie ma. Więc póki co jak ktoś chce więcej pixli to jest to jedyna alternatywa.
    Myślę że najpóźniej na Photokinie będzie jeszcze jeden pełnoklatkowy Canon - niby ten filmowy, ale z bardzo dużą liczbą pikseli (żeby było z czego ładnie samplować w dół, jak w C300). Cena na Mark III w wysokości 4 tysięcy dolarów jest moim zdaniem przesadzona, chociaż rynek najpewniej na początku tak zareaguje za pomocą chętnych do kupienia tego modelu za każde pieniądze.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no to w kwestii ceny za to cudenko...

http://www.teds.com.au/canon-eos-5d-mark-iii

"a nie mowilam" !
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A w którym to polskim sklepie 1D X przed premierą rynkową był oferowany za 32 czy ileś więcej tysięcy? Taka cena nic nie znaczy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Myślę że najpóźniej na Photokinie będzie jeszcze jeden pełnoklatkowy Canon - niby ten filmowy, ale z bardzo dużą liczbą pikseli (żeby było z czego ładnie samplować w dół, jak w C300).
    Tak tyle że obawiam się że jako łącznik pomiędzy dslr, a C300 będzie to kosztowało majątek (obstawiam blisko 10k$) - szczególnie jakby to miało mieć RAW video. Więc to na segment 5D będzie miało nijaki wpływ.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-03-2012 o 19:13
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak tyle że obawiam się że jako łącznik pomiędzy dslr, a C300 będzie to kosztowało majątek (obstawiam blisko 10k$) - szczególnie jakby to miało mieć RAW video. Więc to na segment 5D będzie miało nijaki wpływ.
    Szczerze mówiąc nie wiem w tym momencie, jak taki aparat miałby wyglądać i co oferować. Jestem za to pewny w 95%, że Canon musi wrzucić aparat z liczbą pikseli większą niż D800. Czy będzie to ta filmowa jedynka, czy napakowany 5D - to jest do określenia. Dość logicznym jest zamknąć takie funkcje w jednym korpusie, podobnie jak w D800, ale zrobić coś lepiej niż konkurent: dać więcej pikseli, zrobić lepsze filmowanie, etc. Tu opcji jest trochę.

Strona 64 z 269 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów