Strona 51 z 269 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    po co Wam nowe aparaty? Stare nie robią już ładnych zdjęć?

Trzeba być na topie zdjęcia mało ważne :P mój stary 5D dalej robi zdjęcia wiec nie myślę o wymianie

A co do plotek, nie ukrywam , że jestem ciekawy tego co pokaże canon i czy faktycznie nowa lampa sie pojawi w takim oznaczeniu
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Uzależniony

Domyślnie

Mam jakoś tak niejasne przeczucia że skoro jakieś 90% userów forum nie potrafi prawdłowo nąświetlić zdjęcia z ex580 to podobnie bedzie z ex590.

ale dopuszczam myśl że mogę sie mylić

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Szybko te nowe lampy, ja ciągle mam 550EX-tki z czasów kliszowych i nie chcą się popsuć.
    Jedynie co mi się podoba w nowej 580EX to własny pomiar światła (jedna lampa i systemowa i do dowolnego aparatu).
    A nazewnictwo to bełkot marketingowy - moc lampy i tak należy sprawdzać na palniku 35mm, i czasem te teoretycznie z większą mocą w nazwie wypadają słabiej.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

po co Wam nowe aparaty? Stare nie robią już ładnych zdjęć?
    po co czytac watki o plotach odnosnie nowego sprzetu, skoro samemu najwyrazniej nie ma sie takich potrzeb/checi?

podaj inna odpowiedz niz ta najbardziej oczywista (trollowanie)... ?

Mam jakoś tak niejasne przeczucia że skoro jakieś 90% userów forum nie potrafi prawdłowo nąświetlić zdjęcia z ex580 to podobnie bedzie z ex590.

ale dopuszczam myśl że mogę sie mylić
    rowniez dopuszczam mysl, ze z moja diagnoza powyzej moge sie mylic...
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

a to bardzo proste. aby zwrócić uwagę że nie w sprzęcie tkwi żródło problemu . aparaty cyfrowe już dawno nie stanowią przeszkody w osiąganiu poprawnych efektów a jako że wiekszość na forum to hobbyści, to nowy sprżęt to jest kwestia chcenia a nie musienia

teraz pytanie. Czy poddadzą sie sprytnym zabiegom marketingowym producentów i korporacji wmawiających nam że ten nowy sprzęcior to już cud. miód i orzeszki czy zdrowy rozsądek weżmie górę. Czy zdjecia wykonane nowym sprzętem będą choć trochę lepsze/ciekawsze niż te ze "starego"? ale na to pytanie każdy musi sobie odpowiedzieć sam.

co do trollowania , hmmmm. 513 postów w ciągu 4 lat to chyba nie jest nadużywanie cierpliwości userów forum? ale mogę sie mylić.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 27-02-2012 o 12:02

Domyślnie

a to bardzo proste. aby zwrócić uwagę że nie w sprzęcie tkwi żródło problemu . aparaty cyfrowe już dawno nie stanowią przeszkody w osiąganiu poprawnych efektów a jako że wiekszość na forum to hobbyści, to nowy sprżęt to jest kwestia chcenia a nie musienia

teraz pytanie. Czy poddadzą sie sprytnym zabiegom marketingowym producentów i korporacji wmawiających nam że ten nowy sprzęcior to już cud. miód i orzeszki czy zdrowy rozsądek weżmie górę. Czy zdjecia wykonane nowym sprzętem będą choć trochę lepsze/ciekawsze niż te ze "starego"? ale na to pytanie każdy musi sobie odpowiedzieć sam.

co do trollowania , hmmmm. 513 postów w ciągu 4 lat to chyba nie jest nadużywanie cierpliwości userów forum? ale mogę sie mylić.
    Proponowałbym moderatorm aby po każdorazowym takim "kagańcu oświaty" dawać parodniowego bana aby piszący następnym razem zastanowił sie na jakim forum, w jakim wątku i czy aby na pewno chce się wypowiedzieć ...

Domyślnie

Canion, no i zwróciłeś uwagę. Zapraszamy ponownie przy plotkach o 5dmkIV.
    Sebastian Małachowski

Uzależniony

Domyślnie

wain- łatwo bany rozdajesz. Korzenie z PRL i jedynie jedna słuszna linia partii?

wypowiadam sie wątku spekulacyjno-plotkowo- zakupowym i moje posty dotyczą ew. rozważań zakupowych w odniesieniu do takiej a nie innej potencjalnej specyfikacji sprżętu.

Stąd ponawiam pytanie. SKąd przekonanie że nowe 22/44 mln pikseli wpłyną na kreatywność fotografa?
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 27-02-2012 o 12:27

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a skad przeswiadczenie, ze inni uzytkownicy mysla inaczej?

no to skoro kazdy sam, to dlaczego odpowiadasz za innych?

z innej beczki - a jesli kogos interesuje nowy sprzet z czystej ciekawosci (tak z 80% uzytkownikow tego forum ma papiery technika i/lub inzyniera, wiec jest to w pelni zrozumiale), bez bezposredniego (a czasem nawet posredniego) przelozenia na wlasne potrzeby czy zakupy foto? zupelnie niezaleznie od tego co i jak sobie ten ktos foci...

ale juz seryjne puszczanie prowokacyjnych tekstow jest. szczesliwie, kryterium "seryjnosci" jeszcze nie jest spelnione a jedynie poki co kontrolowane...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Proponowałbym moderatorm aby po każdorazowym takim "kagańcu oświaty" dawać parodniowego bana aby piszący następnym razem zastanowił sie na jakim forum, w jakim wątku i czy aby na pewno chce się wypowiedzieć ...
    nie jest to sprzeczne z regulaminem samo z siebie. natomiast nieodmiennie zwraca uwage moderacji...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 27-02-2012 o 12:33 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

"a skad przeswiadczenie, ze inni uzytkownicy mysla inaczej?"
    a to już ciekawy zwrot w dyskusji. czyli jednak nie tylko ja jestem przekonany że nowe 22/44 piksele niczego w pf użytkowników nie zmienią?
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 27-02-2012 o 12:32

Strona 51 z 269 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów