Strona 38 z 253 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Nowe 35 nie może być droższe (a przynajmniej nie tak znacząco) od 24L
    Obstawiam maks 7k. Niech tylko poprawią CA. Ostrość jest ok.
    Tak szczerze mowiac to chyba wyleczylem sie z pozadania naprawy 35L. To szklo jest praiwe kompletne. CA mozna poprawic. I dodac uszczelki. Troche malo zeby wprowadzac nowe szklo. A juz na bank nie warto dac wiecej niz 500-800 zl do takich ficzerow.

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    35 nie jest produkowana w takiej ilości i nie jest takim koniem roboczym jak 24-70L. Z zoomem mogli polecieć z ceną bo repo i tak kupią - tak jak kupili 70-200mkII tak i tego też kupią.
    24-70L za duzo z reporterami nie ma wspolnego. Koniem roboczym jest 16-35L + wspomniane 70-200. 24-70 nie ma ani atrakcyjnego zakresu do repo, ani wagi. Biegaj z nim i biala rurka i dwoma jedynkami dzien w dzien, dzien w dzien. No nie da sie

24-70L to jest bardzo atrakcyjne dla zaawansowanych amatorow oraz kotleciarzy itd.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    24-70L to jest bardzo atrakcyjne dla zaawansowanych amatorow oraz kotleciarzy itd.
    Z tego co mi wiadomo, to często mają 16-35, 24-70, 70-200, ale faktycznie, te dwa skrajne są większość czasu używane.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na CR piszą że wkrótce jakaś premiera. Podobno ma być FF. CR3 - czyli wiedzą to z bardzo wiarygodnego źródła. Oby się tylko nie okazało że to będzie takie prawie FF czyli 650D z "przełomową" matrycą 25 mpx .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na CR piszą że wkrótce jakaś premiera. Podobno ma być FF. CR3 - czyli wiedzą to z bardzo wiarygodnego źródła. Oby się tylko nie okazało że to będzie takie prawie FF czyli 650D z "przełomową" matrycą 25 mpx .
    apropos 650d. Czekam na niego i ani widu ani slychu.
    Canon 650D | Sigma 50mm 1.4F | C 16-35mm L II | S 17-70mm F2.8-4.5 | Canon 580ex II

Flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enforces Zobacz posta
    apropos 650d. Czekam na niego i ani widu ani slychu.
    Też czekam. Zobaczymy co Canon wymyśli, numer typu 600d + dotykowy ekran u mnie nie przejdzie. Wydaje mi się, że i tak nie mają wielkiego pola manewru, jedynie nowa matryca i lepszy AF, tutaj mogą się wyróżnić.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

24-70 nabierze atrakcyjności wraz z wejściem na rynek 1DX.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tymczasem pojawił się patent nowego kita, być może do bezlusterkowca bazującego na APS-C.
    Canon 18-45 f/3.5-5.6
    I wiecie co mnie w tym najbardziej podnieca? Brak IS
    Gdyby zrobili mały korpus ze stabilizacją matrycy, to ucieszyłbym się, że zostawiłem sobie 400/5.6, którego prawie nie używam. Idealny mały, lekki zestaw na wycieczki
    Ech, rozmarzyłem się... To tylko patent... Znając Canona nie będzie stabilizacji ani w obiektywie kitowym ani w korpusie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    PS. OK, są pewne przesłanki, że będzie stabilizacja w korpusie. To tylko moje podejrzenia, ale niech będzie na koniec optymistyczniej
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 20-02-2012 o 18:41 Powód: Automerged Doublepost

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Tymczasem pojawił się patent nowego kita, być może do bezlusterkowca bazującego na APS-C.
    Canon 18-45 f/3.5-5.6
    ale do xxxD Canon regularnie wpycha niestabilizowany 18-55 i to szklo dorobilo sie juz markIII. nic nie stoi na przeszkodzie, zeby byla i wersja mark IV, jesli Canon dojdzie do wniosku, ze mozna jeszcze bardziej na kosztach przyciac

stabilizacja w Rebelach... no kaman... przeciez kupuja!
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale do xxxD Canon regularnie wpycha niestabilizowany 18-55 i to szklo dorobilo sie juz markIII. nic nie stoi na przeszkodzie, zeby byla i wersja mark IV, jesli Canon dojdzie do wniosku, ze mozna jeszcze bardziej na kosztach przyciac

stabilizacja w Rebelach... no kaman... przeciez kupuja!
    A gdzie można nabyć kit z niestabilizowanym 18-55 III ? Myślałem, że tego już nie ma bo nie widzę na stronach Canona.

Nawiasem mówiąc artykuł Wikipedii o kitach jest napisany przez jakieś dziecko i przypomina niektóre forumowe rojenia. Np. że niby kit III jest optycznie lepszy od poprzednich. A on ma tylko czrny pasek zamiast srebrnego.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    A gdzie można nabyć kit z niestabilizowanym 18-55 III ? Myślałem, że tego już nie ma bo nie widzę na stronach Canona.
    do 1100D:
    http://www.cameranu.nl/nl/digitale-c...4_1007_169804/

z tego co slyszalem 550D tez mozna kupic w zestawie z tym, ale chwilowo nie namierzam sklepu, ktory ma to w ofercie...
    www albo tez flickr

Strona 38 z 253 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów