Strona 36 z 253 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sielan Zobacz posta
    Tylko po co komu 46 MPX (czytaj: co najmniej 95% użytkowników)? Poza tym, zrób fotę np. zaniedbanego trawnika trudno teraz o trawę) 7D i 5D i porównaj szczegóły (testowałem na 30D - na zdjęciu z piątki widać było każde źdbło, u mnie trawa przypominała papkę).
    Tu chodzi o wyostrzanie typu unsharp mask. Parametr radius musi być dostosowany do ostrości obiektywu, a nie zawsze ten sam w pixelach. Po prostu nie można zostawić radius na 1 pixel bez względu na to jaki mały jest ten pixel. Jeżeli obiektyw jest mniej ostry to trzeba ustawic na wiecej. W 30D ustawienie na 1 pixel może być OK praktycznie z każdym obiektywem, a w 7D z obiektywem mniej ostrym albo na pełnym otworze to może być za mało.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 13-02-2012 o 10:49

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

odchylany ekran - fuj, nie dla mnie :/
    jeżeli taki będzie w 5Dx to chyba go sobie w przyszłości przykleję

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A widzieliście... ...zdjęcia kita EF-S z czerwonym paskiem ?
    Niom, jakieś dwa lata temu...

http://www.canon-board.info/showthre...825#post931825

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Niom, jakieś dwa lata temu...

http://www.canon-board.info/showthre...825#post931825

Pozdrówka!
    ooo... to bylo nawet bardziej profesjonalnie wykonane. ten nowy kit-mod to raptem domalowanie paska, nie przemalowywanie kompletnie calej obudowy...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na CR lista szkieł:
    EF 50 1.8 IS, status “prototype”, has tag “spring 2013″
    EF 50 2.5 macro was tagged with “to be replaced”
    EF 200 2.8 L IS macro is tagged with “testing”, “patents pending”, and “autumn 2013″
    EF 24-70 2.8 L II tagged “final”, “winter 2011″
    EF 100-400 4-5.6 L IS tagged “final”, “autumn 2012″
    EF 35 1.4 L II tagged “prototype”, “winter 2012″
    EF 60 L IS lens tagged “prototype”
    EF-S 20-65 IS
    EF-S 45-105 IS status “development”
    EF-S 55-70 IS “testing”
    EF-S 70-400 IS “prototype”
    kolejny wet dream...

z tej listy obstawiam:
    50/1.8 (bo moga, praktycznie zerowym kosztem R&D)
    200/2.8 (troche wiekszym kosztem )

reszta...

ciekaw jestem 100-400... bo moze sie po jego premierze okazac, ze 70-300 L wcale nie jest tak koszmarnie drogi
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 13-02-2012 o 12:31 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

ciekaw jestem 100-400... bo moze sie po jego premierze okazac, ze 70-300 L wcale nie jest tak koszmarnie drogi
    Z tego wszystkiego to jedyne co mi wygląda realistycznie to właśnie ten zoom, obecny to już straszny staroć i istotnie odświeżenie by się bardzo przydało. Co do ceny to nie mam wątpliwości, że ze 3000 $ pękną minimum.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na CR lista szkieł:
    EF 50 1.8 IS, status “prototype”, has tag “spring 2013″
    EF 50 2.5 macro was tagged with “to be replaced”
    EF 200 2.8 L IS macro is tagged with “testing”, “patents pending”, and “autumn 2013″
    EF 24-70 2.8 L II tagged “final”, “winter 2011″
    EF 100-400 4-5.6 L IS tagged “final”, “autumn 2012″
    EF 35 1.4 L II tagged “prototype”, “winter 2012″
    EF 60 L IS lens tagged “prototype”
    EF-S 20-65 IS
    EF-S 45-105 IS status “development”
    EF-S 55-70 IS “testing”
    EF-S 70-400 IS “prototype”
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Sądzicie że cena 5DIII ok. 10k jest pewna i czy w tej sytuacji nie lepiej postawić na 5DII za 7k bo może cena wzrosnąć po premierze? Czy zmiany są warte 3tys dla zwykłego fotopstryka?
    CMEHA - reszta to upgrade

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    Sądzicie że cena 5DIII ok. 10k jest pewna i czy w tej sytuacji nie lepiej postawić na 5DII za 7k bo może cena wzrosnąć po premierze? Czy zmiany są warte 3tys dla zwykłego fotopstryka?

Ile by nie kosztował, dla "zwykłego fotopstryka" nie ma to znaczenia bo i tak topi się te pieniądze. Pytanie tylko kto może sobie indywidualnie pozwolić na utopienie 7 tyś, kto 10 tys a kto 12 tys. Czyli nie ma obiektywnej ceny dobrej lub złej. Co innego zawodowiec, jemu po prostu ten zakup musi się zwrócić i zarobić na siebie.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

raczej cena bedzie na poziomie 12 tyś, po drugie jest tyle sprzecznych info o MKIII że na dobra sprawe nie wiadomo co wypuszczą, na dzień dzisiejszy lepiej wejśće w MK II
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No i znów garść plotek z CR:
    1. podobno ma nie być już następcy 7D, zamiast tego następca 60D ma być bardziej wypasiony - sytuacja ma wrócić do tego co było dawniej. Mój komentarz jest taki że jest to wielce prawdopodobne. Szczególnie jeśli prawdą są plotki o dwóch piątkach to miejsca dla zaawansowanego cropa zaczyna się robić bardzo mało. Druga kwestia to po kiego grzyba mnożyć byty jak można wsadzić bebechy z siódemki do 70D i wszyscy będą szczęśliwi - księgowi Canona przede wszystkim .

2. Jeśli chodzi o szkła to są szanse na:
    35L II - drogi (mój komentarz - pewnie jak diabli podejrzewam że będzie dobijać do 8-9 kzł) - premiera na wiosnę

Premiery na Photokinie:

EF 100-400 f/4-5.6L IS - już było o nim w poprzednim odcinku

300 f/4L IS - w sumie nie jest to jakiś mus żeby go odnawiać ale być może łatwiej zrobić to łącznie z nowym 400mm
    400 f/4L IS - (mój komentarz - tu moim zdaniem jak najbardziej dołożenie IS by się przydało i byłby to w swojej klasie hit - oczywiście o ile znów nie zarżną go ceną)
    EF135 f/1.8 IS - podobno istnieje ale póki co odłożony

3. 5D Mark III/X - w tej kwestii jest mniej więcej status quo - nie ma nowych wiarygodnych przecieków - bardziej prawdopodobna jest wersja 22MPX która ma niby zastąpić 7D. Premiera 28 lutego br. Podobno jeśli będzie zapotrzebowanie na model z gęstą matrycą Canon z łatwością go może wypuścić - cokolwiek to oznacza???

Mój komentarz - podejrzewam, że w tym układzie może być jeszcze jeden FF z gęstą matrycą ale niekoniecznie równocześnie. I może być to zapowiadany Canon EOS C.
    Co do tzw. FF entry level - chyba jeszcze na niego poczekamy.
    Kapitan Wagner

Strona 36 z 253 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów