A mnie się te stałki bardzo podobają. Jeśli 24 będzie niewielkie i lekkie to biorę.
A mnie się te stałki bardzo podobają. Jeśli 24 będzie niewielkie i lekkie to biorę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Trzeba przyznać ,że robi się arcy ciekawie z tymi stałkami. Jeszcze do tego plotki i spekulacje na temat 7d MII czy APSC czy FF. Zobaczymy co ten rok nam przyniesie.
ta nowa 28/2.8 przypomina mi, z wyglądu dosyć mocno 35/2![]()
Zacznę od tego, że w te 24 i 28mm z ISem na razie nie wierzę. Po co miałby Canon robić takie szkła, skoro od paru lat uszczęśliwia nas praktycznie tylko L-kami wszędzie gdzie może? Zupełnie nie po canonowemu. Chociaż... Do głowy przychodzi mi Rebel FF.
Mnie bardziej ciekawi dlaczego dwa szkła które już bardziej do siebie podobne być nie mogły (ogniskowo, światłowo, cenowo)...
Merde: W Leica M jakoś nie ma problemu robić stałki 1.4, 2.0, 2.8, 3.5. Wszystkie tak samo dobrze się sprzedają..
Nowe wersje 24 i 28 z IS mogą wskazywać, że jednak nie doczekamy się jeszcze długo "trabanta z FF". To ewidentnie ukłon w kierunku użytkowników APS-C.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Ja się pytam, a 35/2 USM IS ?
Gdyby zrobili 28/1,8 USM IS to mógłby być hit.