Strona 3 z 253 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    w tym zdaniu IMHO zabraklo "IMHO"
    bo dokladnie takie same pogrozki padaly przed premiera 5D mkII. i co? i to samo co zwykle - kupuja!
    Kupują 5DII ale argumentów do przesiadki jest znacznie więcej niż tylko ilość pikseli.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    oczywiscie, ze wylacznie Mpix nie wystarcza, ale nie robmy sobie naprawde zludnych nadziei, ze Canon zrobi D700/21Mpix. 5D to jest budzetowa linia FF dla pasjonatow o okreslonych zainteresowaniach. i to nadal bedzie korpus z duza illoscia megapikseli i kaprawym AF. zapewne lepszym w mkIII niz w mkII ale naprawde boje sie za wiele oczekiwac...
    Ja nie mam kosmicznych oczekiwań co do AF. Ale myślę, że dołożenie z 4 punktów krzyżowych załatwiło by sprawę na jakiś czas. Do tego mogą zmniejszyć tego kloca, dać gibany ekran oraz wbudować lampę. W ten sposób nie dadzą nam zbyt dużo, ale jednocześnie będą mogli znów na nas zarobić.
    Ostatnio edytowane przez sando ; 28-10-2011 o 14:18

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Ja nie mam kosmicznych oczekiwań co do AF. Ale myślę, że dołożenie z 4 punktów krzyżowych załatwiło by sprawę na jakiś czas. Do tego mogą zmniejszyć tego kloca, dać gibany ekran oraz wbudować lampę.
    podoba mi sie. ilosc punktow mi jakos nie robi, ale przydalo by sie, zeby te skrajne byly uzyteczne, a nie dla beki, jak sobie w srodku dnia landszafty pstrykam, no bo przeciez nie jak jest troche ciemniej, albo nie daj biosie cos sie w kadrze rusza...

poza tym, to bym chetnie widzial funkcjonalne poprawki - guzior z lampka do zamapowania MLU, zaslonke do okularu na wajche, drabinke ekspozycji na 3EV. inna kwestia, ze mkIII i tak nie kupie, bo 2500 EUR za aparat nie chce mi sie zwyczajnie wydac. kupie sobie mkII jak wyjdzie mkIII
    www albo tez flickr

Bywalec

Domyślnie

A ja jednak modlę się, żeby z 5d3 nie zrobili tego, co z 60d
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Pierwsza i podstawowa sprawa jest taka, ze linia 5d jest przeznaczona dla zaawansowanych AMATOROW. I bedzie miala takie parametry, by oczekiwania docelowego rynku spelniac. O ile w ogole wersja III sie ukaze, to nie bedzie szokowac zadnymi ultra profesjonalnymi rozwiazaniami. Tyle ze poki co to mkII sprzedaje sie dobrze...
    Moim zdaniem bardziej potrzebna jest tansza wersja FF, co pozwoliloby pozamiatac rynek sprzedazy lustrzanek.

Domyślnie

A mi tam w 5d2 pasuje ilość pikseli, można naprawdę sporo wykropować, a ich gęstość jest w sam raz tzn nie stawia wielkich wymagań dla obiektywów. Podobnie AF według mnie jest w porządku nawet w ciemnych miejscach trafia bezproblemowo, skuteczność mojego egzemplarza to 5-8 fotek nietrafionych na kartę 8GB tj ok 280 zdjęć. Doczepie się tylko do bocznych punktów AF, mogłyby być szerzej rozstawione

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

A co w nich tajemniczego?

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A co w nich tajemniczego?
    a jakiś czas temu, pisano o tym dość tajemniczo:
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Lada chwila będą 3 arcyciekawe zapowiedzi do Canona, o których jeszcze nie mieliście okazji czytać w żadnych rumorsach Na razie nic więcej nie mogę powiedzieć.
    No dobra, bo zaczynacie już głupoty pisać. Chodziło mi o "przystępne cenowo szkła pod FF ". Arcyciekawe - tak to określiłem, bo nigdzie o tym jeszcze nie czytałem (tzn można znaleźć informacje w sieci, ale trzeba wiedzieć, czego szukać). I na razie tyle. Wyjdą na 99%, nie znam na razie dat (ale raczej niedługo). Puszki FF o której wiem nie miałem na myśli, bo nie mam żadnej informacj, czy w ogóle wyjdzie w takiej postaci, w jakiej ją widziałem.
    Pozdrawiam Rysiek

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

mów cichy bo jeszcze nie sprzedałem całego canona, a w nikona zbytnio nie zainwestowałem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    mów cichy bo jeszcze nie sprzedałem całego canona, a w nikona zbytnio nie zainwestowałem
    Nie powiem nic poza tym, że też inwestuję w Nikona
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nie powiem nic poza tym, że też inwestuję w Nikona
    Aż tak Ci matryca 18Mpix przeszkadza?
    Pozdrawiam Rysiek

Strona 3 z 253 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów