Strona 262 z 269 PierwszyPierwszy ... 162212252260261262263264 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 611 do 2 620 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

jeśli chodzi o mój osobisty pogląd na megapixele to dla mnie 20-24 megapixeli na FF jest na dzisiaj optymalne ale ja nigdy nie kadruję zdjęcia po zrobieniu i nie mam ochoty kupować nowego kompa i kolejnego dużego dysku, ale dopuszczam możliwość że inni ludzie mogą mieć inne potrzeby i znacznie szybsze komputery i większe dyski .
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 30-01-2015 o 13:57
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie sądzę żeby to był następca 5D mkIII.
    A co do tych parametrów to wydaje mi się że puszka/i/ we wtorek będzie je miała inne .

Janie - globalna sprzedaż aparatów spada, bo smartfony mają coraz lepsze aparaty. To jest nieuniknione, ale sprzedaż dslr w segmencie o którym mówimy to zupełnie inna bajka i nie sądzę żeby tu były jakieś powiązania i nie wiemy też tak naprawdę jak tutaj wyglądają słupki sprzedaży.
    Zgoda, ale jak nie chcą w tym segmencie "się zwijać" to muszą zwiększyć sprzedaż z wymiennymi obiektywami.
    Nawet gdyby cena 5D4 była na poziomie 5D3 to nie wróżę sukcesu przy takich opisywanych własnościach.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Jaka grupa użytkowników sensownie potrzebuje/wykorzysta ?
    I jakie obiektywy by to miało sens ?

Też się nad tym zastanawiałem. I doszedłem do wniosku, że to jest idealna puszka np. … dla mnie. I dla każdego fotografa przyrody. Daje mi swobodny wybór pomiędzy dużą rozdzielczością (zaleta cropa) i małym szumem (FF). W zależności od potrzeb i sytuacji. Zamiast nosić 7d2 + 5d3.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie sądzę żeby to był następca 5D mkIII.
    Oczywiście, że nie. Będzie 5d4, jeszcze w tym roku.

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    jeśli chodzi o mój osobisty pogląd na megapixele to dla mnie 20-24 megapixeli na FF jest na dzisiaj optymalne ale ja nigdy nie kadruję zdjęcia po zrobieniu i nie mam ochoty kupować nowego kompa i kolejnego dużego dysku, ale dopuszczam możliwość że inni ludzie mogą mieć inne potrzeby i znacznie szybsze komputery i większe dyski .
    50 Mpix to (254ppi) wydruk natywany 89cm x 56cm.
    Mam na ścianie większe ale "nie narzekam".
    Rozumiem że będą tacy którzy mogą tego potrzebować.

Ale co z obiektywami ?

jp

--- Kolejny post ---

jotes

Ok, zastąpić Ci może 7D2 i 5D3 gdy jasno.
    Może, bo nie znamy innych danych (dynamika, .....)

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta

Ale co z obiektywami ?

jp
    Jeśli potraktujesz tę puszkę tak jak ja czyli jako 7d2 + 5d3 w jednym, to nie ma żadnego problemu. Albo używasz pełnej rozdzielczości na wycinku kadru (czyli tak jak APS-dzisiaj, powiedzmy 7d2) albo skalujesz całą klatkę w dół z 50 do 20Mpix i wtedy ewentualna niewydolność obiektywu na brzegach i tak Cię nie interesuje.
    Obiektywy są już przygotowywane od pewnego czasu. Dlatego np. taki 100-400 II jest cięższy od poprzednika, bo walczy głównie o większą rozdzielczość na brzegu klatki.

P.S. Samo 50MPx jako takie z FF zupełnie mnie nie interesuje. Obecne 20 zupełnie wystarcza. I pewnie tak będzie dla ca. 90% użytkowników. Ta puszka to produkt niszowy. Niemniej niepokojące jest, że inni też idą w tym kierunku. Niektórzy nawet w przekomiczny sposób i za wszelką cenę (patrz Olympus).
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 30-01-2015 o 14:38

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Jeśli potraktujesz tę puszkę tak jak ja czyli jako 7d2 + 5d3 w jednym, to nie ma żadnego problemu. Albo używasz pełnej rozdzielczości na wycinku kadru (czyli tak jak APS-dzisiaj, powiedzmy 7d2) albo skalujesz całą klatkę w dół z 50 do 20Mpix i wtedy ewentualna niewydolność obiektywu na brzegach i tak Cię nie interesuje.
    Obiektywy są już przygotowywane od pewnego czasu. Dlatego np. taki 100-400 II jest cięższy od poprzednika, bo walczy głównie o większą rozdzielczość na brzegu klatki.

P.S. Samo 50MPx jako takie z FF zupełnie mnie nie interesuje. Obecne 20 zupełnie wystarcza. I pewnie tak będzie dla ca. 90% użytkowników. Ta puszka to produkt niszowy. Niemniej niepokojące jest, że inni też idą w tym kierunku. Niektórzy nawet w przekomiczny sposób i za wszelką cenę (patrz Olympus).
    To idąc dalej powinna być możliwość "łączenia" pikseli "na matrycy" z 50Mpix do 20Mpix co da np. mniejsze szumy.

No i wielkie PR zagranie, oddajesz używane 5d3 oraz 7D2 i dostajesz nowe 5D4 !

jp

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Taaaa, wpierw trzeba by mieć co oddać zresztą Canon chyba nie będzie chciał zwrotów 7d2 tuż po rozpoczęciu sprzedaży. Zwłaszcza, że świeżo upieczeni nabywcy mogą mieć za parę dni małego kaca po pojawieniu się 750d/M3
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 30-01-2015 o 15:53

Dopiero zaczyna
    Miasto
    DJ

Myślę, że bardzo ważne będzie, czy to jest matryca Sony, czy nie. Przymajniej dla wielu tych, którzy patrzą na słupki wydajności.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kapuhy Zobacz posta
    Myślę, że bardzo ważne będzie, czy to jest matryca Sony, czy nie. Przymajniej dla wielu tych, którzy patrzą na słupki wydajności.
    Dla mnie ważne jest, żeby to nie była matryca Sony. Na szczęście pewnie nie jest, to nie PowerShot.

Więc będzie następca 5D2. Jeśli uporają się z szumem odczytu dla niskich ISO, będzie idealnie.
    Widziałbym jeszcze w takiej puszce analogowe ISO 50, zawsze to 1EV więcej DR i ogólna poprawa obrazka.

Strona 262 z 269 PierwszyPierwszy ... 162212252260261262263264 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów