Strona 257 z 269 PierwszyPierwszy ... 157207247255256257258259267 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 561 do 2 570 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    najchętniej już bym się zapisał w komitecie kolejkowym
    Nie śpiesz się ,kolejki raczej nie będzie.
    Dla wiekszości amatorów ( w tym mnie)dotychczasowe body oferują więcej mozliwości niz umiemy wykorzystać.
    Przegladałe inne fora .Dominuje zaciekawienie ,ale nie aż takie jak przed 5DIII lub 7DII.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

A ja to bym chcial zeby wrocili do matryc 12-16 mp jak 5d classicu

Wysłane z mojego SM-N910C

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Z Nikona :rozmiar pojedynczego pliku RAW to od 32,4 do nawet 74,4 MB,
    Te trochę:25% może się skończyć na 100 MB plikach.
    W porównaniu do ~ 30MB z 5DIII to dużo .
    Zależy jak dobra będzie ta matryca, dla porównania rawy z X-T1 16mpx ważą 32-34MB
    Pozdr

Nie no 50 mpx to jest moje marzenie. Śnię po nocach o takiej rozdzielczości. Po co mi duży DR czy gładkie wysokie iso bez bandingu, to mi jest do niczego niepotrzebne.
    7D2 ma dużo mniejszy banding od 5D3

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    jeśli użyją matrycy od sony to może nastąpi przełom, na miarę odkrycia ameryki, użytkownicy canona dostaną matrycę z większym DR, aż nie wierzę w co piszę i to może być jedyna realna korzyść z tego nowego aparatu.
    Nie sądzę żeby był jakiś przełom. Te matryce Sony które są w innych puszkach mają dobry DR tylko przy niskich iso. Do tego dla mnie kolory z nich są dyskusyjne. Szumy wcale nie lepsze.

Canon. Po pierwsze jakiś czas temu chwalili się, że mają matryce o takiej gęstości, po drugie rozwijają technologię dualpixel nie po to żeby stosować rozwiązania innych firm. Pomijam już że nie dawno pisali i był chyba nawet paten nowej technologii matryc. Dla mnie się to kupy nie trzyma ale w sumie to możliwe jest wszystko.
    Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Nie śpiesz się ,kolejki raczej nie będzie.
    Dla wiekszości amatorów ( w tym mnie)dotychczasowe body oferują więcej mozliwości niz umiemy wykorzystać.
    Przegladałe inne fora .Dominuje zaciekawienie ,ale nie aż takie jak przed 5DIII lub 7DII.
    Chyba nie wziąłeś tego co pisałem na poważnie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Chyba nie wziąłeś tego co pisałem na poważnie .
    Hehe ,Ty chyba też nie sądzisz ,że to napisałem na poważnie,choć mozna tak odczytać
    Nie śpiesz się ,kolejki raczej nie będzie.) .
    W pisanym czasem trudno odnaleźć dystans lub żart.
    pzdro
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie 50 Mpix od Canona w serii EOS-1

Kolejne źródła potwierdzają, że w przyszłym roku oferta firmy Canon powiększy się o lustrzankę z serii EOS-1, w której zostanie wykorzystana matryca o rozdzielczości około 50 Mpix.
    Inne że będzie to Canon EOS-3D.
    Ciekawe jaki będzie zakres tonalny tego aparatu. Na razie cisza w canonie. Ldzie w okół coraz więcej o tym gadają a oni nic - jak by ich to w ogóle nie dotyczyło.
    A może ktoś z forum dotarł do bardziej miarodajnych informacji?
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Jeśli chodzi o dynamikę i kolor to tylko seria eos-1 jest ok. Np. 5d mk II w cieniach dominuje czerwień ,a w modelach 4 cyfrowych jeszcze gorzej. Przeciętny człowiek nie wie co to DR ,więc trzeba ładować w cyfry ,im więcej Mpix tym lepiej
    Fotografia w studio i plenerze - od zdjęć ślubnych ,fotomontaże do opuszczonych budynków i ruin.
    Fotograf Koziegłowy, Czerwonak, Poznań. http://am-foto.pl
    http://fotograf-kozieglowy.com.pl ,pisane przez Ł http://fotograf-koziegłowy.com.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Canon Confirms Development of High Megapixel Camera ÂŤ Canon Rumors
    Ciekawe. Czyżby mieli wypuścić do tego jakieś super eLki?? Strach się bać ile to będzie kosztowało?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar aptur

No proszę, czyżby miał się wreszcie ukazać legendarny model 3D? Nowym forumowiczom przypomnę, że jeden kolega z forum podobno widział go już jakieś 6 lat temu.

Strona 257 z 269 PierwszyPierwszy ... 157207247255256257258259267 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów