Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-09-2014 o 00:04
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Z innych nowości, w tym roku będzie nowy obiektyw EF-M, obstawiam zooma naleśnikowego.
No jakis tam cien nadziei mozna miec ze DO trafi do wspomnianego obiektywu, ale pewnie dopiero do wersji III"It's definitely on the boards for replacement," he said, though declining to say when.
In addition, Canon is working to spread a technology called diffractive optics, or DO, into more lenses, he added -- maybe even cheaper lenses.![]()
No tylko o 7d2 było wiadomo już dużo wcześniej a poza tym puszka nie jest żadnym zaskoczeniem. Po cichu liczyłem na następcę 5d z dwoma procesorami i odświeżenie obiektywów. Nikon już to zrobił, a Canon śpi. A przydała by się jakaś fajna 50-tka, bo do trzeciej Sigmy w zestawie chyba już nie podejdę.
O obiektywach wiem prawie wszystko
1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2
Z ogólnych bajań można jeszcze zacytować ostatnią wypowiedź Maedy, że Canon rozważa kolejny, mniejszy bagnet w celu dalszej miniaturyzacji korpusów z wymiennymi obiektywami. Ciekawe czy Nikon 1 sprzedaje się aż tak rewelacyjnie w Japonii?
I tak mi się przypomniało jeszcze, że Maeda jakieś 1,5 roku temu mówił, że na rynku nie ma miejsca na kompakty z 1" matrycą. I oto mamy Canona GX 7(matryca pewnie od Sony...) Ach, ta niewidzialna ręka rynku...
![]()
A 750d coś się mocno spóźnia... Pewnie dostanie digica 6 i może nawet full HD w 60fps? Bo czy dual pixa, to już nie jestem pewny. Czyli szykuje się być może zgrabna puszka do filmowania?