Strona 231 z 269 PierwszyPierwszy ... 131181221229230231232233241 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 301 do 2 310 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Zgadzam się, że elektroniczna migawka doskonale pasowałaby do hipotetycznego 7d II. Sam chętnie bym ją widział pod postacią zdjęć seryjnych RAW 60 klatek/sekundę. (...)
    Obawiam się o AF i bufor w takich warunkach. No chyba że po N klatek w czasie jednego podniesienia lustra. Na AF na matrycy raczej bym nie liczył ..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Obawiam się o AF i bufor w takich warunkach. No chyba że po N klatek w czasie jednego podniesienia lustra. Na AF na matrycy raczej bym nie liczył ..
    Jestem realistą. Nie wymagam AF przy serii 60 klatek/sekundę, a bufor wystarczy, powiedzmy, na sekundę. I nie muszą to być RAWy o pełnej rozdzielczości. Dużo nie wymagam, takie rozwiązanie było już dostępne szmat czasu temu (będzie ze trzy lata) w Nikonie V1...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Google Translate

Na razie nie miałem czasu dokładniej tego przejrzeć, ale wydaje się ciekawe.

Google Translate

Na razie nie miałem czasu dokładniej tego przejrzeć, ale wydaje się ciekawe.
    Niestety nie za wiele z tego zrozumiałem. Prośba zamieszczenie info jak ktoś by rozkminił o co chodzi.
    Jedyne co zrozumiałem że to jakiś patent że AF działa nawet jak lustro nie jest ustabilizowane.
    Ostatnio edytowane przez wain ; 12-08-2014 o 18:52

Gdy lustro będzie w górze (będzie wykonywane zdjęcie) dual pixel zmierzy również AF.
    Zmniejszy to opóźnienia pomiaru po między klatkami.

Czy to tak działa, nie mam pewności w 100%. Takie coś mi przyszło do głowy po premierze 70D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Nie, tutaj raczej chodzi o wspomaganie śledzenia obiektu przez zwykły AF podczas zdjęć seryjnych za pomocą dual-pixel AF na matrycy w momentach gdy lustro jest uniesione.

P.S. chodzilo mi o post Waina, Fotopstryczek ma rację.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 12-08-2014 o 19:10

Pełne uzależnienie Awatar zysk

tutaj raczej chodzi o wspomaganie śledzenia obiektu przez zwykły AF podczas zdjęć seryjnych za pomocą dual-pixel AF na matrycy w momentach gdy lustro jest uniesione
    Ileż to się człowiek nauczy na hobbystycznym forum .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Nie, tutaj raczej chodzi o wspomaganie śledzenia obiektu przez zwykły AF podczas zdjęć seryjnych za pomocą dual-pixel AF na matrycy w momentach gdy lustro jest uniesione.

P.S. chodzilo mi o post Waina, Fotopstryczek ma rację.
    W takim razie jakiejś rewolucji dużej nie widze. W gorszych warunkach to raczej dzialac nie bedzie. Raczej taki patent dla patentu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Słowo klucz "raczej".
    Póki co to "raczej" nie wiemy nic, a w każdym razie zbyt mało żeby wyrokować.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Słowo klucz "raczej".
    Póki co to "raczej" nie wiemy nic, a w każdym razie zbyt mało żeby wyrokować.
    Ale to chyba taki wątek o tym "raczej"... ?

Strona 231 z 269 PierwszyPierwszy ... 131181221229230231232233241 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów