Strona 229 z 269 PierwszyPierwszy ... 129179219227228229230231239 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 281 do 2 290 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Takie plotki biora sie z wet dreams internetowych onanistow

Fuji jest w tej chwili jedynym graczem, ktory robi bezlusterkowce na serio (a nie jakies zabawki). Paru onanistow sprzetowych chcialoby miec takie X-T1 z napisem Canon, tylko jeszcze nie kuma jakim dysonansem jest bagnet EOS a system X Wiec rozpylaja swoje marzenia w sieci, jako pogloski...

Teraz czekam na "plotke", ze Mamiya robi bezlusterkowy sredni format. Kieszonkowy, bo wielkosci Pena. Jak znam zycie, to znajda sie tacy, co w to uwierza i zaczna powtarzac...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Ale czemu tak negujecie sensownosc powstania bezlusterkowca FF??
    Korpus profi wcale nie musi byc mniejszy. Jedyny sensowny powod "odraczania" takowego przejscia jest kasa. Wymiana migawek/serwis, to dla nich niemaly zysk, wiec tylko to wg mnie powoduje, ze przeciagaja to, co predzej czy pozniej i tak jest nieuniknione.
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 29-05-2014 o 14:41

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ...Fuji jest w tej chwili jedynym graczem, ktory robi bezlusterkowce na serio (a nie jakies zabawki)...
    Jest jeszcze drugi, albo pierwszy . W Solms.
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 29-05-2014 o 16:26
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Wymiana migawek/serwis, to dla nich niemaly zysk....
    No szczególnie tych darmowych, że nie wspomnę już o zwiększonych kosztach produkcji .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Wiesz - jesli by to im nie przynosilo zyskow a tylko straty, to moge zalozyc sie o MILION, ze juz dawno migawek by nie bylo w calym Canonie

A tak z ciekawosci - uwazacie, ze Canon po premierze nowego 16-35L f/4 IS wypusci jeszcze w tym roku nowe 16-35L f/2.8?
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 30-05-2014 o 10:23

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Wiesz - jesli by to im nie przynosilo zyskow a tylko straty, to moge zalozyc sie o MILION, ze juz dawno migawek by nie bylo w calym Canonie
    Tylko czym by je zastąpili?

Co do 16-35 to raczej nie. Prędzej coś szerszego.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Oj dawno tutaj takiej posuchy nie było...
    Pewnie to w dużym stopniu zasługa słabej kondycji branży. Najlepszy dowód, że Canon spóźnia się nawet z 750d.
    Szczerze powiedziawszy, to rzadko tu zaglądam bo właściwie niczego specjalnie już nie potrzebuję. Kupiłbym może 7dII, gdyby miał kosmiczną jakość obrazu, a to raczej nie jest możliwe. Przełom technologiczny się nie zapowiada. Spodziewam się, że będzie to korpus napakowany możliwościami w zakresie video, co mnie mało interesuje. Właśnie pojawił się patent na 100-400 z napędem STM, co by pasowało do 7d II jako korpusu video dla entuzjastów-amatorów. Z drugiej strony byłby to dość ciekawy precedens, bo nie było jeszcze L-ki z takim napędem.

--- Kolejny post ---

Oj dawno tutaj takiej posuchy nie było...
    Pewnie to w dużym stopniu zasługa słabej kondycji branży. Najlepszy dowód, że Canon spóźnia się nawet z 750d.
    Szczerze powiedziawszy, to rzadko tu zaglądam bo właściwie niczego specjalnie już nie potrzebuję. Kupiłbym może 7dII, gdyby miał kosmiczną jakość obrazu, a to raczej nie jest możliwe. Przełom technologiczny się nie zapowiada. Spodziewam się, że będzie to korpus napakowany możliwościami w zakresie video, co mnie mało interesuje. Właśnie pojawił się patent na 100-400 z napędem STM, co by pasowało do 7d II jako korpusu video dla entuzjastów-amatorów. Z drugiej strony byłby to dość ciekawy precedens, bo nie było jeszcze L-ki z takim napędem.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

www albo tez flickr

Ale wstyd.. No nic, ale zapowiadało się ciekawie.

Strona 229 z 269 PierwszyPierwszy ... 129179219227228229230231239 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów