Ja się poświęcę dla sprawy i nabędę kiedy się pojawi.
No ale jednak musi być tańszy niż f/2.8
Ja się poświęcę dla sprawy i nabędę kiedy się pojawi.
No ale jednak musi być tańszy niż f/2.8
Z tego obrazka wynika, że 10-18mm to plastik (nawet bagnet), więc to będzie jakościowo coś pokroju 18-55mm is stm (nawet design ten sam)... Czyli pewnie koło 400-500zł ze względu na ciekawszą / trudniejszą ogniskową.
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
4,5-5,6! Ciemniej już się nie dało? Widać, że crop nie ma niczego nowego do zaoferowania świadomym fotografom i to się raczej już nie zmieni. Większość firm oferuje w tym segmencie puszkę z obiektywem "osiemnaście-tysionc pińcet", bo to fajnie wygląda w gazetce reklamowej i ciesz się frajerze - na komunię* będzie super!
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
to moze dyskusje o 16-35 czy 10-18 przeniesmy do watku na ich temat:
http://www.canon-board.info/obiektyw...cjalnie-95801/
a tu mozemy dalej dywagowac o nieistniejacych szklach czy innych wishlistach![]()
A następcy 100-400 jak nie było tak nie ma.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kapitan Wagner