Są podobno spore szanse na:
EF-S 10-18mm F4.5-5.6 IS STM
i
EF 16-35mm F4L IS USM oraz następcę 100-400.
Ja czekam szczególnie na tego ostatniego.
Są podobno spore szanse na:
EF-S 10-18mm F4.5-5.6 IS STM
i
EF 16-35mm F4L IS USM oraz następcę 100-400.
Ja czekam szczególnie na tego ostatniego.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-05-2014 o 10:01
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No a może być potrzebna bo ten długi ma kosztować 3000$ co w naszym rajuprzełoży się na ponad 10 kzł.
Byle tylko Canon nie poszedł w ślady Nikona jeśli chodzi o "jakoś" szerokiego.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-05-2014 o 10:45
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Może (a raczej na pewno) na wejściu byłby drogi, ale przecież powinni go spozycjonować w okolicach 16-35 II, żeby nie zarżnąć tego drugiego...
I znowu się pojawią, wzorem 24-70 vs 24-105, setki wątków z cyklu "co lepsze - światło, czy stabilizacja?"
--- Kolejny post ---
Dobrze, że ten zakres mnie nie interesuje
ale czemu?
24-70/4 IS tez istnieje obok 24-70/2.8 i to w dwoch wersjach.
to zupelnie rozne szkla do innych zastosowan. 16-35/4 IS to byloby szklo pod landszafciarza albo podroznika, ktory czasem musi spomiedzy krzakow z lapy zrobic albo ciemny kosciol spstrykac. 16-35/2.8 byl jest i bedzie szklem reporterskim
jak sie beda bac o sprzedaz, to zrobia 16-35/4.5 IS i to jeszcze takie, zeby faktyczny t-stop byl blizej 5.0wtedy kotleciarz w zyciu nie kupi. a pocztowkowemu jak nizej podpisany roznicy nadal nie robi, bo i tak zdjecia od f/8 sie zaczynaja
nie mam watpliwosci co do tego, ze kotletowi nie zmarnuja okazji do ewangelizowania wszystkich, ze f/4 to ciemnica i skoro im sie nie podoba, to nikomu innemu tez nie moze
poki co szklo tez nie istnieje, wiec problem masz niejako dwukrotnie z glowy. fajnie takkupe siana w kieszeni
![]()
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/