A 5dmk3 widział?
A 5dmk3 widział?
Właściwe pytanie to: A następcą 50D jest 60D?
To jest analogiczna sytuacja przecież. 7D - pozycjonowane trochę wyżej niż linia xxD (ale to wciąż crop), a 60D dostaje trochę obniżoną jakość wykonania. 70D kontynuuje ten pomysł.
Jak wyżej - 5D Mk III wskakuje pół półki wyżej (pewnie zamiast 1D z cropem x1,3), ale rzeczywistym następcą 5D MkII jest właśnie 6D.
Naprawdę trudno tego nie zauważyć.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Raczej 6d to jakby pol polki nizej i nowa linia entry level ff
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
na canonrumors sugerują że 7 będzie miał nową matrycę, czyżby rewolucja po latach zastoju w cropie? może skończy się na zapowiedziach? i będzie jak zwykle.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
ewolucja to była przez ostatnie kilka lat, z pięć lat albo więcej jeśli dobrze policzyć może czas już coś zrobić konkretnego, mnie osobiście to nie rusza kupiłem już nowy korpus w tym roku i zwykle przepuszczam dwie kolejne nic nie wnoszące ewolucje zanim zacznę myśleć o zakupach, tak z niezdrowej ciekawości się zastanawiam.
Jestem szumofobem
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Mam nadzieje ze cos nowego zrobia, ale canon przezwyczail do czegos innego. Popatrz po 5d mk2 jest mark 3. Roznic duzo nie ma poza tym co powinno byc od zawsze w tej klasie sprzetu (sprawny af). Ludzie poszli i kupili to dzielo sztuki (bo teraz jest to sprzet prawie idealny). Nikon dzialajacy system rozpoznajacy i namierzajacy cel ma od daaawna i to w duzo tanszych puszkach.
Jestem szumofobem