Strona 211 z 269 PierwszyPierwszy ... 111161201209210211212213221261 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 101 do 2 110 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Jeśli chodzi o wywalenie mikroregulacji z hipotetycznego bieda-fulfrejma to miałem na myśli właśnie pozycjonowanie produktu, a nie obniżenie kosztów produkcji.

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeśli chodzi o taniego FF to jest tylko problem co można jeszcze wyciąć z takiego 6D żeby nie zabić jego sprzedaży? Obawiam się że to póki co nie nastąpi. Ja raczej zakładam że pojawi się następca 5D - bardzo wypasiony. Później następca 6D też dużo bardziej zaawansowany niż obecnie i dopiero wtedy będzie miejsce na "rebela" FF.
    7D raczej zniknie, a linia cropów będzie szła w kierunku miniaturyzacji i rozjechania walcem konkurencji bezlusterkowców.
    Ploty głoszą że Mk IV, który ma się pojawić w 2014 ma być tylko trochę lepszy od Mk3, wejść ma do oferty (długo wyczekiwany) 3D ooraz nowa 1Dynka.
    Jeśli się to potwierdzi to może się powtórzyć sytuacja z serią xxD gdzie po wejściu nowego "członka rodziny" 7D seria xxD zjechała połowę półki w dół.
    Idąc takim tokiem myślenia nowa 5tka może zostać zdegradowana (chociażby w postaci niezbyt dużego upgradu) na rzecz nowego 3D, a 6D w niedługim czasie może połączyć się z 7D - tworząc nowego (znów) EOS`a czyli taniego pełnoklatkowego szybkostrzelca. 80D zaś może zagra rolę obecnego 7D.
    Ciekawe w ilu % będę miał rację pożyjemy zobaczymy.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 10-01-2014 o 14:26

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    a 6D w niedługim czasie może połączyć się z 7D - tworząc nowego (znów) EOS`a czyli taniego pełnoklatkowego szybkostrzelca
    dosc ciezko w swiecie Canona znalezc dwa tak kompletnie odmiennie body jak 6D i 7D. nie widze w jaki sposob to by mialo byc polaczone, bo oba sa dla zupelnie innej grupy odbiorcow...
    www albo tez flickr

Ale że te dobre cechy 7D i 6D? Szybkostrzelna i pełnoklatkowa lustrzanka, z użytecznym wysokim ISO i dobrym AF? Czyżby Canon 1DX?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez krzyssp Zobacz posta
    Ale że te dobre cechy 7D i 6D?
    Szybkostrzelna i pełnoklatkowa lustrzanka, z użytecznym wysokim ISO i dobrym AF? Czyżby Canon 1DX?
    Bardziej w desen: (prawie) pancerna budowa 7d i maly wymiar/waga 6d. Co do fpsow i ukladu AF to... musi byc jakas roznica wzgledem 1DX, wiec nie oczekujmy nie wiadomo czego

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dosc ciezko w swiecie Canona znalezc dwa tak kompletnie odmiennie body jak 6D i 7D. nie widze w jaki sposob to by mialo byc polaczone, bo oba sa dla zupelnie innej grupy odbiorcow...
    Bardzo prosto w taki sposób aby powstał 1dx dla "ubogich".
    Pożyjemy, zobaczymy,
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 11-01-2014 o 17:25

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Dx dla ubogich jest i nazywa się 5D mkIII. Moim zdaniem są zerowe szanse że coś tutaj się zmieni, bo Canon to nie jest firma która ma tendencję do mnożenia podobnych bytów.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar PoulN

Jeśli komuś wystarcza 6kl/s - to tak można brać pod uwagę takie stwierdzenie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Jak to w puszce dla ubogich .
    Canon i tak produkuje już bodaj dziesięć korpusów z wymienną szklarnią i jeśli coś dodadzą to podejrzewam albo na samej górze albo w mirrorless. Resztę to raczej będą tylko wymieniać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Jeśli komuś wystarcza 6kl/s - to tak można brać pod uwagę takie stwierdzenie.
    wystarcz mi, i to z grubym okladem, 6 klatek na minute. Powinienem czuc sie z tym zle, jak jakis niepelnosprawny?

Strona 211 z 269 PierwszyPierwszy ... 111161201209210211212213221261 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów