Strona 2 z 269 PierwszyPierwszy 12341252102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Domyślnie

Kurcze ciekawe jak bedzie z 35LII
    zastanawiam sie nad zakupem I wersji
    Był Nikon... teraz jest Canon !

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Bo po połączeniu linii 1D/1Ds nie będzie sensownej (cenowo) alternatywy dla Nicponia D700 i jego ew. następcy? Co ja mówię - nie będzie alternatywy dla D3s nawet.
    Pod względem AF'a i tak w Canonie nie ma i nie było alternatywy dla d700.
    Ja jestem ciekaw czy jakiekolwiek plotki które mówiły o specyfikacji 7dmkII i rozdziale nowego 5d na wersje normal i video się sprawdzą

Dopiero zaczyna Awatar agadam
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Pod względem AF'a i tak w Canonie nie ma i nie było alternatywy dla d700.
    Ja jestem ciekaw czy jakiekolwiek plotki które mówiły o specyfikacji 7dmkII i rozdziale nowego 5d na wersje normal i video się sprawdzą
    5d wersja video? Planuje zakup nowej puszki na potrzeby filmu, więc ta informacja (chociaż może być to plotka) bardzo mnie ucieszyła
    Aga|Damian

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak jak się głębiej nad tym zastanowić to po co tam w ogóle AF .
    nie no.... ale kaman... jaki AF w 5D jest, to nie musisz mi mowic... bo przeciez mam

ale jak popatrzyc na slupki sprzedazy 5D mkIII, to co - nie sprzedaje sie? schodzi jak bulki rano w piekarni, chocby sobie CB diabli wiedza ile psioczyl na temat wydajnosci.

1Dx jest zrobiony na wydajnosc reporterska. osmiele sie rzucic teze, ze 5DmkIII zeby utrzymac target rynkowy (zachecic dzisiejszych uzytkownikow 5D I/II do upgrade'u) bedzie musial miec:
    1. duzo megapikseli
    2. nadal umiarkowana cene (intro: 3000$, street: 2500$).
    3. znacznie lepszy AF niz obecne 5D.
    niestety, dozwolone sa kombinacje co najwyzej 2 z powyzszych 3 punktow. i patrzac na sytuacje rynkowa, nie widze jak Canon mialby zarznac dobra krowe w postaci 1+2
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalp88 Zobacz posta
    Kurcze ciekawe jak bedzie z 35LII
    zastanawiam sie nad zakupem I wersji
    Wstrzymałbym się z zakupem. Dolar wysoko stoi, a 35L to szkło w kolejce u Canona do wymiany. Jeśli zmiany będą takie jak w 24L I -> II to zdecydowanie warto czekać.

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale jak popatrzyc na slupki sprzedazy 5D mkIII, to co - nie sprzedaje sie? schodzi jak bulki rano w piekarni, chocby sobie CB diabli wiedza ile psioczyl na temat wydajnosci.
    Nie to żebym się czepiał, ale chyba przespałem premierę nowej piątki
    A na poważnie, jest duża szansa na to, że nowa 5-ka będzie miała wreszcie lepszy układ AF (patrz na miany w nowej 1-dynce). Tylko jaka będzie cena?
    Pozdrawiam Rysiek

Domyślnie

Akustyk, mz nie masz racji. 5DII ma pikseli więcej niż potrzeba dla 99% osób. Jeśli w nowej piątce ograniczą się tylko do zwiększenia liczby pikseli to niewielu z obecnych posiadaczy 5DII pomyśli o przesiadce.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Akustyk, mz nie masz racji. 5DII ma pikseli więcej niż potrzeba dla 99% osób.
    zgadzam sie z Toba w 100%, ze 5D mkII ma wiecej pikseli niz jest to znacznej liczbie uzytkownikow potrzebne. sek w tym, ze ludzie nie kupuja wylacznie wedlug potrzeb, a czesto wedlug chcenia badz wydawania sie. a 5D mkII koniec koncow sprzedaje sie wlasnie fantastycznie...

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Jeśli w nowej piątce ograniczą się tylko do zwiększenia liczby pikseli to niewielu z obecnych posiadaczy 5DII pomyśli o przesiadce.
    w tym zdaniu IMHO zabraklo "IMHO"
    bo dokladnie takie same pogrozki padaly przed premiera 5D mkII. i co? i to samo co zwykle - kupuja!

oczywiscie, ze wylacznie Mpix nie wystarcza, ale nie robmy sobie naprawde zludnych nadziei, ze Canon zrobi D700/21Mpix. 5D to jest budzetowa linia FF dla pasjonatow o okreslonych zainteresowaniach. i to nadal bedzie korpus z duza illoscia megapikseli i kaprawym AF. zapewne lepszym w mkIII niz w mkII ale naprawde boje sie za wiele oczekiwac...
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ... i to nadal bedzie korpus z duza illoscia megapikseli i kaprawym AF. zapewne lepszym w mkIII niz w mkII ale naprawde boje sie za wiele oczekiwac...
    Nachodzi mnie to niejasne przeczucie ze 5dmkIII może mieć AF rozwiązany jak w nowych alfach soniacza (77). Będzie mieć pierdylion krzyżowych itd ale .. czułość od np 1EV a nie od 0EV i taki lag na wizjerze ze każdy kto bedzie choć chwile chciał pomyśleć o reporterce tym body organoleptycznie bardzo szybko przekona się o swoim błędzie..

Takim posunięciem canon zrobi:
    1. Test na żywym organizmie nowego rozwiązania (tak jak 5dII testowala filmy)
    2. Jeśli chodzi o AF to teoretycznie da nowe lepsze a w rzeczywistości na podobnym poziomie, czasem lepsze czasem gorsze. W sam raz pasuje do filozofii AF w tej serii.
    3. Na pewno nie zkanibalizuje 1DX.
    4. Poprzez to "sprytne lustro" może czasem powstać ISO50 jako nieco uboczny efekt, wzmacniając "target" puszki (all non repo).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Pierwsza i podstawowa sprawa jest taka, ze linia 5d jest przeznaczona dla zaawansowanych AMATOROW. I bedzie miala takie parametry, by oczekiwania docelowego rynku spelniac. O ile w ogole wersja III sie ukaze, to nie bedzie szokowac zadnymi ultra profesjonalnymi rozwiazaniami. Tyle ze poki co to mkII sprzedaje sie dobrze...
    Moim zdaniem bardziej potrzebna jest tansza wersja FF, co pozwoliloby pozamiatac rynek sprzedazy lustrzanek.

Strona 2 z 269 PierwszyPierwszy 12341252102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów