Strona 196 z 253 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 951 do 1 960 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta

Mnie od 600D najbardziej odpycha brak czujnika zbliżeniowego wygaszającego LCD. Zniknął po 550D, żeby 650D wydawał się bardziej lepszy
    Macie obracany ekranik to po co czujniczek tak to sobie pewnie obmyślili chcecie czujniczek i obracany - proszę bardzo: 400 stówki drożej
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 03-01-2014 o 14:20

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Mnie brakuje w ofercie Canona tanich szkieł FF, jeśli mają być tanie korpusy FF to muszą być też tanie szkła, nie tylko eLkami człowiek żyje i taki budżetowy zestaw jak kiedyś był 20-35 3.5-4.5, 24-85 3.5-4.5, 70-210 3.5-4.5 tylko z IS by się przydał.
    Jak będą wreszcie te tanie korpusy FF to się pojawią tanie szkła, choć już teraz można uznać jako tanie te nowe szkła FF z silnikami STM.
    Ja myślę, że będzie jakaś premiera we wrześniu 2014 następcy EF 50.1.4 USM z jakimś korpusem serii XXD który będzie już pełnoklatkowcem.
    R3 + RF85LDS

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Jeśli chodzi o taniego FF to jest tylko problem co można jeszcze wyciąć z takiego 6D żeby nie zabić jego sprzedaży? Obawiam się że to póki co nie nastąpi. Ja raczej zakładam że pojawi się następca 5D - bardzo wypasiony. Później następca 6D też dużo bardziej zaawansowany niż obecnie i dopiero wtedy będzie miejsce na "rebela" FF.
    7D raczej zniknie, a linia cropów będzie szła w kierunku miniaturyzacji i rozjechania walcem konkurencji bezlusterkowców.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Jeśli chodzi o xxxD to mogła by się pojawić w tej serii mikroregulacja AF. Ale raczej jednocześnie nowej matrycy z 70D i mikroregulacji nie dadzą.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeśli chodzi o taniego FF to jest tylko problem co można jeszcze wyciąć z takiego 6D żeby nie zabić jego sprzedaży? Obawiam się że to póki co nie nastąpi.
    Wątpię aby dali prostszy model niż 6D i aby równocześnie go sprzedawali z 6D. Raczej, tak jak piszesz, zastąpią 6D poprzez 2 modele pozycjonowane jeden trochę wyżej drugi trochę niżej.
    Ale gdyby chcieli to już dawno by mogli okroić nie tylko 6d ale nawet 5dII w ten sposób:
    - wywalić pryzmat i wstawić mniejszy, ciemniejszy, lustrzany wizjer
    - dać mniejszą plastikową obudowę
    - pozbyć się WiFi i GPSu (dotyczy 6D)
    - dać gorszy AF (np. taki jak w 5DII albo 1100D)
    - usunąć mikroregulację AF
    - usunąć górny LCD i jedno kółko
    - ograniczyć zdjęcia seryjne do 2-3 fps
    Jednym słowem byłby to taki trochę większy 1100D.
    Ostatnio edytowane przez sando ; 04-01-2014 o 14:23

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Jeśli chodzi o xxxD to mogła by się pojawić w tej serii mikroregulacja AF. Ale raczej jednocześnie nowej matrycy z 70D i mikroregulacji nie dadzą.

Wątpię aby dali prostszy model niż 6D i aby równocześnie go sprzedawali z 6D. Raczej, tak jak piszesz, zastąpią 6D poprzez 2 modele pozycjonowane jeden trochę wyżej drugi trochę niżej.
    Ale gdyby chcieli to już dawno by mogli okroić nie tylko 6d ale nawet 5dII w ten sposób:
    - wywalić pryzmat i wstawić mniejszy, ciemniejszy, lustrzany wizjer
    - dać mniejszą plastikową obudowę
    - pozbyć się WiFi i GPSu (dotyczy 6D)
    - dać gorszy AF (np. taki jak w 5DII albo 1100D)
    - usunąć mikroregulację AF
    - usunąć górny LCD i jedno kółko
    - ograniczyć zdjęcia seryjne do 2-3 fps
    Jednym słowem byłby to taki trochę większy 1100D.
    wywalić pryzmat i obudowę magnezową - jak najbardziej
    pozbyć się gpsa i wifi - mały zysk i raczej będą dodawać
    gorszy af - a to się właściciele 5DII z porównania ucieszą
    pozbyć się mikroregulacji - jasne po co amatorowi mikroregulacja do kitowego szkła
    górny wyświetlacz i kółko - możliwe
    ograniczyć fps - raczej niemożliwe parcie od strony bezlusterkowców powoduje że raczej dostaniemy więcej fpsów

raczej nie ma wiele miejsca w tym segmencie na kolejny podział - z jednej strony ograniczają go niższe serie z drugiej 5DIII .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeśli chodzi o taniego FF to jest tylko problem co można jeszcze wyciąć z takiego 6D żeby nie zabić jego sprzedaży? Obawiam się że to póki co nie nastąpi. Ja raczej zakładam że pojawi się następca 5D - bardzo wypasiony. Później następca 6D też dużo bardziej zaawansowany niż obecnie i dopiero wtedy będzie miejsce na "rebela" FF.
    7D raczej zniknie, a linia cropów będzie szła w kierunku miniaturyzacji i rozjechania walcem konkurencji bezlusterkowców.
    Ploty głoszą że Mk IV, który ma się pojawić w 2014 ma być tylko trochę lepszy od Mk3, wejść ma do oferty (długo wyczekiwany) 3D ooraz nowa 1Dynka.
    Jeśli się to potwierdzi to może się powtórzyć sytuacja z serią xxD gdzie po wejściu nowego "członka rodziny" 7D seria xxD zjechała połowę półki w dół.
    Idąc takim tokiem myślenia nowa 5tka może zostać zdegradowana (chociażby w postaci niezbyt dużego upgradu) na rzecz nowego 3D, a 6D w niedługim czasie może połączyć się z 7D - tworząc nowego (znów) EOS`a czyli taniego pełnoklatkowego szybkostrzelca. 80D zaś może zagra rolę obecnego 7D.
    Ciekawe w ilu % będę miał rację pożyjemy zobaczymy.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 10-01-2014 o 14:26

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    a 6D w niedługim czasie może połączyć się z 7D - tworząc nowego (znów) EOS`a czyli taniego pełnoklatkowego szybkostrzelca
    dosc ciezko w swiecie Canona znalezc dwa tak kompletnie odmiennie body jak 6D i 7D. nie widze w jaki sposob to by mialo byc polaczone, bo oba sa dla zupelnie innej grupy odbiorcow...
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dosc ciezko w swiecie Canona znalezc dwa tak kompletnie odmiennie body jak 6D i 7D. nie widze w jaki sposob to by mialo byc polaczone, bo oba sa dla zupelnie innej grupy odbiorcow...
    Bardzo prosto w taki sposób aby powstał 1dx dla "ubogich".
    Pożyjemy, zobaczymy,
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 11-01-2014 o 17:25

Pełne uzależnienie

Moim zdaniem tanie FF już jest i jest to 6D i nie należy się spodziewać cudu tzn. dwucyfrowego lub trzycyfrowego FF
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Moim zdaniem tanie FF już jest i jest to 6D i nie należy się spodziewać cudu tzn. dwucyfrowego lub trzycyfrowego FF
    Mnie sie tez tak wydaje. 6D to w tej chwili nic innego niz 60D FF. Jeszcze nie w cenie "dla przecietnego Kowalskiego" ale juz w zasiegu entuzjasty...

Strona 196 z 253 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198206246 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów