Strona 190 z 269 PierwszyPierwszy ... 90140180188189190191192200240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 891 do 1 900 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Wolał bym zamiast retro FF aby Canon zrobił naprawdę budżetowe, plastikowe FF w budzie typu xxxD (z tańszym, lustrzanym wizjerem) i puścił to za odpowiednio niższą cenę. Do tego lekki, niedrogi i przyzwoity kit 28-80 f/3.5-5.6 IS STM.
    I ja bym coś takiego chętnie kupił, choć musiałbym się rozstać z nowym 60D + 15-85. Ale szczerze mówiąc, nie widzę tego. Wyobrażam sobie natomiast, jaki potworny ryk podnieśliby kapłani FF uzbrojeni w piątki za kilkanaście tysięcy PLN od puszki, bo oto Canon zaszargał im świętości dopuszczając do pełnej klatki, o zgrozo i niech mu to nigdy nie będzie wybaczone, zgraję profanów co to ich stać najwyżej na nową sześćdziesiątkę albo siedemsetkę. Toż to herezja!!! Godzieneś, sando, spłonąć na stosie niczym przejarane kadry z cropowej matrycy
    Ostatnio edytowane przez krakał ; 06-11-2013 o 12:24

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez krakał Zobacz posta
    I ja bym coś takiego chętnie kupił, choć musiałbym się rozstać z nowym 60D + 15-85. Ale szczerze mówiąc, nie widzę tego. Wyobrażam sobie natomiast, jaki potworny ryk podnieśliby kapłani FF uzbrojeni w piątki za kilkanaście tysięcy PLN od puszki, bo oto Canon zaszargał im świętości dopuszczając do pełnej klatki, o zgrozo i niech mu to nigdy nie będzie wybaczone, zgraję profanów co to ich stać najwyżej na nową sześćdziesiątkę albo siedemsetkę. Toż to herezja!!! Godzieneś, sando, spłonąć na stosie niczym przejarane kadry z cropowej matrycy
    eeee. to juz chyba nie te czasy. teraz kazdy pasjonat sobie moze kupic FF jesli ma taka potrzebe lub fantazje.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Na pewno zaletą FF nie jest jego cena wyższa niż APS-C. Więc krakał nie rozumiem Twojego żartu.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Na pewno zaletą FF nie jest jego cena wyższa niż APS-C. Więc krakał nie rozumiem Twojego żartu.
    Póki jeszcze jest APS-C, to cena będzie generalnie wyższa. Ale coś mi podpowiada, że za parę lat APS-C może spotkać taka sama przygoda jak APS-H. Jedyną gałęzią rynku, gdzie małe matryce się ostaną, będzie sprzęt amatorski (ale nie w rozumieniu dopasionej obecnie serii xxxD, tylko jeszcze niżej).

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Tak się zastanawiam od jakiegoś czasu, czy APS-C nie będzie domeną bezusterkowców, a FF zostanie w lustrzankach. Ale z drugiej strony seria XXXD daje chyba zbyt duże dochody, żeby ja uśmiercać. Inna sprawa to fakt, że miłośnikom skrzydlatych zwierzaków i maszyn FF jest zbędne (a i macro maniakom też). Więc rozwiązanie naszych dywagacji może być całkiem inne, niż nam się wydaje.
    Pozdrawiam Rysiek

Uzależniony Awatar PoulN

FF jest już w bezlustrach, czas pokarze w jakim stopniu ogarnie ten segment.

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

A może wreszcie doczekamy się mitycznego 46 megapixelowego 3D?
    Wg. ostatnich plotek miał być w końcu w październiku tego roku.
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Przeczytaj jeszcze raz to, co napisałem. Bo nie rozumiesz nie żartu, ale znaczenia tekstu.

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    A wiadomo już jaka to będzie kara ;-) ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    W stopniu nieuniknionym .
    Jak rozwiążą do końca kwestię AF-a, zrobią sensowne wizjery, rozwiążą kwestię globalnej migawki na CMOSach to dslry umrą nawet w segmencie pro w taki sam sposób jak umarły kamery filmowe czy analogowe aparaty foto.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 190 z 269 PierwszyPierwszy ... 90140180188189190191192200240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów