Strona 186 z 269 PierwszyPierwszy ... 86136176184185186187188196236 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 851 do 1 860 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pewnie przecież tam sami dyletanci siedzą. Nie ma to jak my mędrcy forumowi .
    Albo mędrcy blogowi. Tu jest wszystko dokładnie wyjaśnione, jeśli ktoś zechce przeczytać:

The Visual Science Lab.: Has the bubble burst? Is that why camera sales in N. America are down by 43%?

W skrócie, rynek ogólnie musi się załamać, nie tylko u Canona, bo entuzjaści sprzętowi traca entuzjazm. Wydatek pieniędzy na drogi sprzęt już nie jest nagradzany ochami i achami na forach za niesamowita jakość, bo każdy głupi tak potrafi. A te trudności techniczne i usłużnie oferowane przez Canony i Nikony rozwiazania dla tych właśnie entuzjastów, czyli brutalniej mówiac, onanistów, w postaci drogiego sprzętu to był główny napęd tego rynku.

"When you could buy a Nex 7 at 24 megapixels that could go toe to toe with a Canon 1DS mk3 in terms of sharpness and resolution for nearly one sixth the price the pursuit of the precious was shaken. When the 24 megapixel sensors got rolled out into a $600 Nikon body the curtain was pulled open and we could see that performance was now on sale at Target prices and everyone was free to share the same basic benefits no matter what their tenure in the technical trenches. And when everyone is special....no one is."

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

IMHO Canon (Nikon też) mocno przesadził z kalkulacją cen nowych wersji obiektywów, korpusów itp. Będą musieli spuścić z tonu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Entuzjaści to jedno, a smartfony drugie do tego ciągle gadanie o prawdziwym lub wydumanymi kryzysie.
    Świat się zmienia i dslr będzie coraz trudniej sprzedać. Kompakty to już raczej historia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Koledzy jak to jest, miały być dywagacje i plotki o sprzęcie a tymczasem umartwiacie się za producentów - lekka przesada, oni sobie poradzą
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

To pewnie wynika z tego że póki co nie ma nic nowego "na tapecie" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To pewnie wynika z tego że póki co nie ma nic nowego "na tapecie" .
    Jak to nie ma? 7DII | CR1
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Koledzy jak to jest, miały być dywagacje i plotki o sprzęcie a tymczasem umartwiacie się za producentów - lekka przesada, oni sobie poradzą
    Jak dla mnie to ten spadek sprzedaży mieści się w temacie wątku. Można się zastanawiać nad przyczynami (czy gdyby np. nie olali bezlusterkowców było by lepiej) jak i nad tym w którą stronę Canon teraz pójdzie (czy postawi bardziej na bezlusterkowce, czy na lustrzanki).

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Jak to nie ma? 7DII | CR1
    Gdzieś wyczytałem że ma mieć 24MP, na 5d IV nie liczę, liczba cztery (shi), wymawiana po japońsku brzmi podobnie jak wyraz śmierć w tym języku.
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Cytat Zamieszczone przez tomphoto Zobacz posta
    Gdzieś wyczytałem że ma mieć 24MP, na 5d IV nie liczę, liczba cztery (shi), wymawiana po japońsku brzmi podobnie jak wyraz śmierć w tym języku.
    Patrz a 1D MK IV zrobili i nie bali się

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie

Swoją drogą to ciekawe, kiedy ostatecznie poznamy specyfikację nowego 7DII.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 186 z 269 PierwszyPierwszy ... 86136176184185186187188196236 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów