Strona 157 z 269 PierwszyPierwszy ... 57107147155156157158159167207257 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 561 do 1 570 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Żartujesz, w dobie ekranów dotykowych ? Dobrze będzie jak zostanie to co jest .
    a nie... tak sobie luzno dywaguje. uwage z ekranikiem przyjmuje na klate i posypuje glowe popiolem. oczywiscie, mysla i mowa zgrzeszylem...
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ...krotko mowiac: nie ma IMHO miejsca docelowo dla trzech takich modeli jak 650D / 60D i 7D. bardzo mocno wydaje mi sie, ze z tego 7D zostanie zrobiony 70D i linia xxD wroci do pierwotnej formy.
    Do tego miejsca widzę to bardzo podobnie, ale tak sobie myślę że seria XXXD i XXXXD może być zastąpiona systemem M.
    Obserwując rynek aparatów z wymienną optyką, bezlusterkowce zdobywają coraz większy w nim udział. Więc korp. Canon traci zyski. Na razie powoli (może już nie rosną tak szybko jak w latach poprzednich), ale coś z tym zapewne planuje zrobić. Mamy przykłady Kodaka i Polaroida, które nic ze zmiana tendencji na rynku nie robiły i źle to się dla nich zakończyło. Olympus zareagował i wprowadził mikro 4/3. I raczej mu to na złe nie wyszło.
    Pozdrawiam Rysiek

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    Do tego miejsca widzę to bardzo podobnie, ale tak sobie myślę że seria XXXD i XXXXD może być zastąpiona systemem M.
    Obserwując rynek aparatów z wymienną optyką, bezlusterkowce zdobywają coraz większy w nim udział. Więc korp. Canon traci zyski. Na razie powoli (może już nie rosną tak szybko jak w latach poprzednich), ale coś z tym zapewne planuje zrobić. Mamy przykłady Kodaka i Polaroida, które nic ze zmiana tendencji na rynku nie robiły i źle to się dla nich zakończyło. Olympus zareagował i wprowadził mikro 4/3. I raczej mu to na złe nie wyszło.
    z tym ze to wlasnie Canon mial za 2012 znakomite wyniki finansowe - w odroznieniu od wiekszosci pozostalych producentow foto. wiec najwyrazniej jakos trafiaja w ten rynek w tym momencie. co do przyszlosci, to sie zobaczy. m4/3 czy ogolnie bezlusterkowce to jest niewatpliwie spore wydarzenie dla sprzedazy aparatow amatorskich (90% szmalcu w dzialce foto) ale nie jest trzesieniem, ktore nagle wywroci sytuacje do gory nogami. na pewno nie tak nagle i gwaltownie, zeby Canon musial tu stawiac sytuacje na glowie z dnia na dzien.

czy M zastapi Rebele? niewykluczone. poki co wybor miedzy pierwsza mydelnica a 600D jest dla mnie wiecej niz oczywisty, ale z czasem nawet M zacznie przypominac aparat pod wzgledem wygody obslugi i szybkosci AF.
    aczkolwiek Rebel jest zbyt znany i zbyt dobrze dopracowany koncepcyjnie, zeby go Canon tak porzucil. to jest znana konsumentom i sprawdzona linia produktow, bardzo atrakcyjna dla tych, ktorzy chca aparat o klasycznej formie i obsludze. ja bym raczej widzial to w formie jakiegos 1300D bedacym baby-Rebelem pod bagnet EF-M (nieco mniejszy korpus, plytszy), ale 900D wciaz jeszcze pod EF-S wlasnie ze wzgledow gabarytowych (nie kazdemu odpowiada az taka malizna)...

ciekawi mnie przyszlosc xxD. czy to nie bedzie przypadkiem trabant FF
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ...ciekawi mnie przyszłość xxD. czy to nie bedzie przypadkiem trabant FF
    Skoro 6D jest takim odpowiednikiem 7D (?) tylko pod FF i ma ergonomie serii XXXD, to aż strach pomyśleć co będzie pełnoklatkowym odpowiednikiem serii XXD?
    A moze ta tak:
    5DmkIII jako odpowiednik 7D
    6D jako odpowiednik XXD
    I czy pojawi się jeszcze tańsza pełna klatka? Może za jakiś czas. Ale podejrzewam że nie szybciej, jak za 5-6 lat.
    Pozostaje jeszcze kwestia tego, co myśli zarząd Canona...
    Pozdrawiam Rysiek

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Skoro 6D jest takim odpowiednikiem 7D (?) tylko pod FF i ma ergonomie serii XXXD,
    a nie 5D mkIII?

6D to jest racej odpowiednik 60D

A moze ta tak:
    5DmkIII jako odpowiednik 7D
    6D jako odpowiednik XXD
    z ust mi to wyjales...

I czy pojawi się jeszcze tańsza pełna klatka? Może za jakiś czas. Ale podejrzewam że nie szybciej, jak za 5-6 lat.
    Pozostaje jeszcze kwestia tego, co myśli zarząd Canona...
    byc moze za dwie generacje xxD, tzn. jakies 80D. na chwile obecna jest 6D, nie ma miejsca na jeszcze tanszy FF...
    wedlug Canona oczywiscie...
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

canon powinien teraz zrobic to czego nikon nie chce, czyli dac następce 7d. lepsza matryca z wyższym iso i pancerny crop. tego brakuje u nikona który zatrzymał sie na d300s i wszyscy tam czekaja na cos z tak dobrym AF tylko lepsza matrycą a daje im d7000.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Olympus zareagował i wprowadził mikro 4/3. I raczej mu to na złe nie wyszło.
    Nie wiem co mu na złe wyszło ale niedawno był na sprzedaż .

Cytat Zamieszczone przez SkowronWro Zobacz posta
    canon powinien teraz zrobic to czego nikon nie chce, czyli dac następce 7d. lepsza matryca z wyższym iso i pancerny crop. tego brakuje u nikona który zatrzymał sie na d300s i wszyscy tam czekaja na cos z tak dobrym AF tylko lepsza matrycą a daje im d7000.
    Wszyscy? Ja bym był bardzo ostrożny z takim generalizowaniem.
    Z tego co mówił Maeda San prędzej bym się spodziewał kolejnego FF-a niż następcy 7D .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

w sensie ludzi ktorzy chciali by zmienic d90/d300s na cos lepszego z cropa ale nie maja na co

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

z następcą 7D canon się nie spieszy bo ma nadzieję że część ludzi z 7 przerzuci się na 6 i jeszcze szerokie szkła dokupi (np ja już to zrobiłem) Jakby dał ludziom wybór między 7dII z lepsza matrycą i niż 7 mkI i autofocusem lepszym niż w 6D to sam by sobie znowu konkurencję robił. Co do megabudżetowego (około 4500 pln) ff to sądze że pojawi się w ciągu 2 lat. 6D będzie kosztowało 6-6,5k pln a 80D czy 65D będzie koształo pewnie o te 2k mniej... i klawiszologie dla odmiany bedzie miał z xxxD. Oni są nie do ogarnięcia generalnie...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez SkowronWro Zobacz posta
    w sensie ludzi ktorzy chciali by zmienic d90/d300s na cos lepszego z cropa ale nie maja na co
    Z D90 mają na co - na D7000 albo D300s.
    Z D300s nie mają po co.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 157 z 269 PierwszyPierwszy ... 57107147155156157158159167207257 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów