Właśnie ten segment w obu firmach został zaniedbany. Przyczyn doszukuję się w powodziach, trzęsieniach ziemi i walką na flagshipy tudzież ich zastępców (5dIII/d800) a u canona fascynacja filmem(seria Cinema). Podejrzewam że ten rok przyniesie nowe pro cropy od wszystkich. Przed canonem dodatkowo jeszcze hi res body którego brak jest odczuwalny po premierze d800. Jakkolwiek nowości 2012 z wszystkich firm foto spełniły wiele oczekiwań i bardzo mocno pchnęły rozwój każdego z segmentów. Wydaje się że teraz nastanie okres dłuższej stabilizacji. Walka się wyrównała i być może przeniesie się na mirrorlesy..
w 2013 czyżby zawitały owe szkiełka:
EF 400 f/5.6L IS USM
EF 400 f/4L IS USM (bez DO)
EF 100-400 f/4-5.6L IS USM II
EF 200-400 f/4L IS USM TC 1.4x
Canon DSLR Body Rumors for 2013 Ť Canon Rumors
70D 3FPS? Jeśli to prawda to musi to być puszka pod video, albo zrobili tak dobre matryce (w co trudno uwierzyć, ale nie obraził bym się;-))EOS 7D Mark II – New Sensor, 10fps, ISO 25600
EOS 70D – Same Sensor as 7D Mark II, 3fps, ISO 25600
EOS M2 – New Mirrorless
EOS 1DSx – The big megapixel camera in 2013
Jak myślicie - jest szansa, że nowy 7D będzie miał APS-H?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Szkoda...
Pytanie tylko czym canon skusi obecnych użytkowników 7D do zakupu wersji II.
Lepszy AF? -ten który jest w obecnym modelu jak dla mnie super (sprawdza się w rajdach)
Więcej FPS? po co? 8 starczy.
2 sloty na karty??
Jedyne co bym wymienił więc to matryca - głównie ze względu na większe pole widzenia obiektywu.