Akustyk! Dostałeś swój 35/f1.8 +0.2IS!
Akustyk! Dostałeś swój 35/f1.8 +0.2IS!
EOS - conditio sine Kwanon...
Oficjalna plotka: EF 24-70 f/4L IS & EF 35 f/2 IS Ť Canon Rumors wspomina również, że:
Ale ma praktycznie makro na długim końcu (24-105L ma 0.34x):Pricing will also be higher than the previously unconfirmed suggestions.
Dwa w jednym - oj, cena zaboli...
- Can switch to macro mode at the telephoto end
- 0.2m minimum focusing distance, 0.7 times the maximum magnification
- Hybrid IS Image Stabilizer
fajny. tylko nie wiem czy chce za niego tyle zaplacic
jak szeroki kat bedzie lepszy niz 24-105, to z miejsca do wymiany jak dla mnie. tzn. bylby, tylko Canon to pewnie zamorduje cena (w przeciwienstwie do wielu marzycieli raczej watpie w wiele mniej niz 1300$ na starcie), a jesli nie, to znaczy ze optyka niewarta grzechu
z innej beczki - dwa knefle po lewej to by byl AF/MF i IS. a ten po prawej? ogranicznik zakresu makro???
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Na moje oko oba zdjęcia są "lewe" - przeróbki 24-70/2.8 w wersji drugiej i jednej z nowych "jasnych" stałek.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Jeśli tak, to stracę zaufanie do CR!
I jak to działa? Trzeba odblokować, żeby zmieniać ogniskową, czy nie trzeba, a tylko trudniej się kręci pierścieniem?
Here They Are: Canon's New EF 24-70mm f/4L IS and EF 35mm f/2 IS Lenses (specs and images leaked) | CanonWatch CanonWatch
Sporo jak na kit do aparatu za prawie tyle samo...Expected price in Japan is ¥145 000 (including tax) – should be aroud $1800, probably less in the US
jeżeli cena 35/2.0 IS będzie w granicach 900$ to jest bardzo Ciekawą alternatywą - czekam z niecierpliwością...
Regulamin pkt 8.