Strona 144 z 269 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194244 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 431 do 1 440 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Ponoć nadchodzi 46Mpix FF od Canona. Chętnie bym sobie takiego sprawił, ale podejrzewam, że Canon zażąda astronomicznej kwoty za tę namiastkę MF (a D800 jak się postarać można już mieć poniżej 10 tys., no, fakt, że czasami z deputatem olejowym ). Mam za to nadzieję, że technologia użyta w tym sensorze trafi do APS-C, zwłaszcza, że 46Mpix pasuje dokładnie na 18MPix w APS-C.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Mam za to nadzieję, że technologia użyta w tym sensorze trafi do APS-C, zwłaszcza, że 46Mpix pasuje dokładnie na 18MPix w APS-C.
    To brzmi tak rozsądnie, że obawiam się, czy nie wygenerował tej plotki jakiś pryszczaty z kalkulatorem
    Canon mógłby rzeczywiście - bazując na jednym rozmiarze piksela - produkować (taniej) matryce dla całej swojej ferajny... jak nie przymierzając NVIDIA swoje karty oparte na jednym rdzeniu.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 26-09-2012 o 19:17
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    To brzmi tak rozsądnie, że obawiam się, czy nie wygenerował tej plotki jakiś pryszczaty z kalkulatorem ...
    Myślisz, że to ten sam co zwykle? To pryszcze już mu przeminęły z wiatrami, za to wzrok osłabł co nieco i już jest okularnik z kalkulatorem.

A cena? Tysiąc polskich ZŁY za jeden mega-kapsel?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    To pryszcze już mu przeminęły z wiatrami,
    Jeśli ospa wietrzna a nie czarna, to tak...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    A cena? Tysiąc polskich ZŁY za jeden mega-kapsel?
    To by było 1D x 2?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony

Coś już napisał Awatar Wielebny

W sobotę byłem w Fotojocker Bydgoszcz Auchan i co ciekawe nie było żadnego aparatu typu lustrzanka firmy na C. Nawet nie przyjmują zamówień. Sprzedawca tłumaczył iż magazyny Canona są puste a sam Canon jak na razie nie śpieszy się z dostawami. 2 tygodnie wcześniej wstąpiłem do Sklepu Canon w Krakowie (okolice starego rynku) i też za dużego wyboru nie mieli. Pani obsługująca poleciła poczekać do świąt z wszystkimi decyzjami zakupu gdyż podobno oprócz 6d mają mieć coś jeszcze z nowości w sprzedaży.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Wielebny Zobacz posta
    W sobotę byłem w Fotojocker Bydgoszcz Auchan i co ciekawe nie było żadnego aparatu typu lustrzanka firmy na C. Nawet nie przyjmują zamówień. Sprzedawca tłumaczył iż magazyny Canona są puste a sam Canon jak na razie nie śpieszy się z dostawami. 2 tygodnie wcześniej wstąpiłem do Sklepu Canon w Krakowie (okolice starego rynku) i też za dużego wyboru nie mieli. Pani obsługująca poleciła poczekać do świąt z wszystkimi decyzjami zakupu gdyż podobno oprócz 6d mają mieć coś jeszcze z nowości w sprzedaży.
    no to widac w Polsce jakis problem magazynowy jest. albo tez Fotojoker tak ma, co tez by mnie nie dziwilo, biorac pod uwage "sile przebicia" Nikona i Sony w tej sieci...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Wielebny Zobacz posta
    Canon wyprzedał wszystkie puszki z magazynów w PL
    Trzeba czekać aż do Świąt
    Tylko patrzeć jak wprowadzą reglamentację
    IMHO to raczej niemożliwe

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ... Fotojoker tak ma, co tez by mnie nie dziwilo, biorac pod uwage "sile przebicia" Nikona i Sony w tej sieci...
    Jeśli management FJ jest podatny na bonusy w stopniu choćby zbliżonym do podatności jego sprzedawców, to też stawiałbym na marketingową "siłę przebicia" konkurencji Canona jako najbardziej prawdopodobną siłę sprawczą tej dziwnej sytuacji, która ma miejsce obecnie w sklepach FJ

Coś już napisał Awatar Wielebny

W e-sklepie FJ na pozycjach Aparatów Canona też bieda.

Bywalec
    Miasto
    usa

Strona 144 z 269 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194244 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów