A może nie ma pomysłu na 7d2 ? Co mogliby w nim poprawić? AF ?Wprowadzenie
nowego produktu tylko w nowym pudełku nie ma sensu. Zgadzam się z tym , którzy
twierdzą, że następcy 7d nie będzie ... a obecny model będzie najdłużej produkowanym
w historii cyfrowych lustrzanek canona![]()
Kto tam ich wie, jak zrobili 5D mark III, może wyjdzie 7D mark II z taką specyfikacją : 24 Mpix, 61 punktów AF plus dwa procesory Digic 5+. Tylko ile by za to chcieli?![]()
Jakieś dwa EOS-y i m43
EOS - conditio sine Kwanon...
Co do specyfikacji 7D MkII nie będę się wypowiadał. W sumie czego tak naprawdę brakuje 7D (oczywiście w segmencie APS-C)? Przypuszczam jednak (na granicy pewności), że nie powstanie już wersja Mk III. Przy obecnym obrocie sprawy segmentu FF sądzę, że za kilka lat APS-C pozostanie wyłącznie w seriach XXD i XXXD.
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jak to co, kupić matryce od Sony![]()
Jeżeli uznamy 7d za sprzęt "amatorski zaawansowamy" ale nie "profesjonalny" czy "semi pro" to jest on już
wystarczająco dobry ... nawet wliczając w to matrycę. Tu nie ma co poprawiać i ludzie z Canona to wiedzą.
Matrycy ff do 7d2 nie włożą ... af jest super, ergonomia , budowa wzorowa. Znam właściciela 7d z przebiegiem
migawki 138 tys. więc i tu chyba jest fajnie. Aparat dla zaawansowanego amatora na dłuuuuugie lata. Jeżeli
kupię następny to już FF , ale 7d też nie sprzedam .![]()
No właśnie czyli tu Canon już majątku nie zbije - nie ma moim zdaniem sensu inwestować w rozwój tego segmentu. Jest 6D i kropka. Pewnie po jakimś czasie to samo zacznie być z segmentem xxD.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner