Strona 141 z 269 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143151191241 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 401 do 1 410 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
    Tylko nie można zapominać, że doszedł segment "taniego" fufu
    Tak, tylko do możliwości 1dIV czy nawet 7d to 6d ma się kiepsko raczej (AF, fps).

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Obiektywy opóźnione są chyba wszystkie z nowosci? Zwłaszcza super-tele, zdaje się 24-70 też. Czyli wszystkie L-ki produkowane w Japonii. Obiektywy inne, produkowane w Malezji sa na czas (np. 40 STM, 18-135 STM). Dotąd xxxd miał cykl roczny, xxd dwuletni. Oba zostały naruszone, 650d pojawił się po prawie pół roku, 70d nie ma, a powinien już być wg planu. No i przede wszystkim 7d przeciągany już chyba czwarty rok, reanimowany nowym firmware'm co u Canona prawie nigdy się nie zdarzało dotąd. Rozumiałbym to, gdyby Canon wyprzedzał konkurencję jak drzewiej bywało, ale tak nie jest. A konkurencja w klasie APS-C jest coraz większa. Oczywiście, można stwierdzić, że Canonowi tak świetnie się towar sprzedaje, że nie musi mysleć o nowościach, ale to chyba nie do końca prawda.

A może nie ma pomysłu na 7d2 ? Co mogliby w nim poprawić? AF ? Wprowadzenie
    nowego produktu tylko w nowym pudełku nie ma sensu. Zgadzam się z tym , którzy
    twierdzą, że następcy 7d nie będzie ... a obecny model będzie najdłużej produkowanym
    w historii cyfrowych lustrzanek canona

Coś już napisał
    Miasto
    Police

Kto tam ich wie, jak zrobili 5D mark III, może wyjdzie 7D mark II z taką specyfikacją : 24 Mpix, 61 punktów AF plus dwa procesory Digic 5+. Tylko ile by za to chcieli?
    Jakieś dwa EOS-y i m43

Pełne uzależnienie

Wygląda na to, że działu foto to nie dotyczy. Zresztą nie kojarzę, żeby Canon produkował w Chinach coś istotnego (korpusy, szkła).
    Nie mam pojęcia - być może chodzi jedynie o kompakty, bo u Reutersa napisali jednak, że:
    Canon will halt production lines at its laser printer factory in Guangdong, a digital camera factory in Guangdong,
    Tak czy owak - foto, nie foto - niewesoło się robi...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Lucky Luck Zobacz posta
    A może nie ma pomysłu na 7d2 ? Co mogliby w nim poprawić? AF ? Wprowadzenie
    nowego produktu tylko w nowym pudełku nie ma sensu.
    Przede wszystkim matrycę. Inna rzecz, że to samo można powiedzieć obecnie o każdej puszce APS-C Canona, w tym 60d.

Uzależniony Awatar jac+

Co do specyfikacji 7D MkII nie będę się wypowiadał. W sumie czego tak naprawdę brakuje 7D (oczywiście w segmencie APS-C)? Przypuszczam jednak (na granicy pewności), że nie powstanie już wersja Mk III. Przy obecnym obrocie sprawy segmentu FF sądzę, że za kilka lat APS-C pozostanie wyłącznie w seriach XXD i XXXD.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Przede wszystkim matrycę.
    Tyle że większość użytkowników, którym to przeszkadza sami sobie wymienią na FF-a . To jest moim zdaniem największa bolączka zaawansowanych body APS-C - stąd brak premier w tym segmencie - stąd nowe softy do 7D, bo pewnie w samym Canonie nie wiedzą co zrobić z tym fantem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Jak to co, kupić matryce od Sony

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że większość użytkowników, którym to przeszkadza sami sobie wymienią na FF-a . To jest moim zdaniem największa bolączka zaawansowanych body APS-C - stąd brak premier w tym segmencie - stąd nowe softy do 7D, bo pewnie w samym Canonie nie wiedzą co zrobić z tym fantem.

Jeżeli uznamy 7d za sprzęt "amatorski zaawansowamy" ale nie "profesjonalny" czy "semi pro" to jest on już
    wystarczająco dobry ... nawet wliczając w to matrycę. Tu nie ma co poprawiać i ludzie z Canona to wiedzą.
    Matrycy ff do 7d2 nie włożą ... af jest super, ergonomia , budowa wzorowa. Znam właściciela 7d z przebiegiem
    migawki 138 tys. więc i tu chyba jest fajnie. Aparat dla zaawansowanego amatora na dłuuuuugie lata. Jeżeli
    kupię następny to już FF , ale 7d też nie sprzedam .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

No właśnie czyli tu Canon już majątku nie zbije - nie ma moim zdaniem sensu inwestować w rozwój tego segmentu. Jest 6D i kropka. Pewnie po jakimś czasie to samo zacznie być z segmentem xxD.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 141 z 269 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143151191241 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów