My tu gadu gadu, a tymczasem 5D Mk III staniał o kolejne 11zł.
My tu gadu gadu, a tymczasem 5D Mk III staniał o kolejne 11zł.
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
to tak... bryla z 40D, kopula 5D mkII, inset z nazwa body z 650D... do kupy to mialoby to troche sensu, zeby to moglo byc prawdziwe. pasuje do ewolucji wzornictwa Canona...
co do specyfikacji - pozyjemy, zobaczymy. rozmowa zaczyna sie na AF istotnie poprawionym wzgledem 5D mkII, nie wczesniej![]()
Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 14-09-2012 o 20:39
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Może tych z FED?
Amerykańska Rezerwa Federalna (Fed) ogłosiła trzecią rundę luzowania polityki pieniężnej, czyli skupowania z rynku obligacji za dodrukowane pieniądze, [...] 40 mld dolarów miesięcznie
Fed zdecydował się na QE3 | ekonomia24.pl
EOS - conditio sine Kwanon...
Rozumiem. Trzeba sobie kupić drukarkę canona, dodrukować pieniądze i kupić aparat. I wtedy ON będzie tani...czyli skupowania z rynku obligacji za dodrukowane pieniądze...![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
no to starej daty jestes...
nie no, tak serio... oczywiscie, cos takiego jak budzetowy (przymiotnikiem "tani" jednak nie bede wywolywal kontrowersji) ma sens w okolicach obecnej ceny 5D mkII, czyli 1800 EUR. i patrzac na nikonowskie D600 nie ma sie co w takim aparacie cudow spodziewac, a juz na pewno pod wzgledem jakosci wykonania puszki.
a tak generalnie... "tani aparat nie może być drogi" - jesli nie zauwazyles, to wlasnie to Canon (a i Nikon) ostatnio robia, ze podnosza ceny tego, co bylo "tanie". 24-70 byl w zasiegu kieszeni pasjonata - bum, wyszedl mkII i juz glowna wada obiektywu zostala zlikwidowana (waga wg Canona - czyli cena). byly stalki 24/2.8 i 28/2.8 - sa teraz nowe, na starcie 2x drozsze. byl 70-200/4 bez IS: voila, jest i z IS - raptem 2x drozsze.
a ja tylko zastanawiam sie, jaki wspolczynnik korekcyjny bedzie mial 17-40/4 IS, kiedy sie w koncu pojawi (obstawiam 2013 Q3 albo jakos tak). bo nie wiem, czy juz zbierac, czy zaczac za pol roku![]()
Synchronizacja z lampami błyskowymi 1/180salbo jakiś błąd albo pierwsza taka pucha w systemie.
Może przespawali migawkę z rebela, żeby było taniej![]()