"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tak jak swego czasu 50D. Jeśli 6D okaże się kiszką już na podstawie samej specyfikacji zacznie się wyścig - kto zdąży kupić MkII. Powiem Wam szczerze: jestem już zmęczony tym gdybaniem i zwlekaniem canona z wypuszczeniem "taniej pełnej klatki". Nikon pokazał już swoje karty i nie sądzę, że canon wyskoczy nam z pokerem. Obawiam się, że w segmencie "FF dla entuzjastów" nikon przetrzepie canonowi skórę. Żeby jeszcze było co podpiąć pod to D600. Słabo znam tamten system, ale bateria tanich stałek oferowanych przez "żółtych" jest nader ciekawa.
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Śpicie?
Canon EOS 6D Specs Leaked? Ť Canon Rumors
Wyciekła specyfikacja 6D:
A new 20mp sensor
Full Frame
4.5fps
ISO Range 100-25600
DIGIC5+
APS-C Sized body
Weathersealed
SD Card
Built-in Wifi & GPS
11 AF Points, f/2.8 Cross-type in the center.
3″ LCD
Full HD (1920×1080)
Available December 2012
Price: $1999 USD Body Only (Speculated price)
@strideer - toż my właśnie na ten temat marudzimy.
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Tak tak, ale w linku pod linkiem są już fociaczki tego cuda :-)
????EOS 6D?????????????????????[????] - ????info
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-09-2012 o 20:15
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nadzieja w tym, że rumorsi nieprecyzyjnie odcyfrowali "krzaczki". Jednak rzecz nie pasuje mi na starcie: niby ma być APS-C sized, a sugerując się proporcjami względem podpiętego na obrazku 24-105L wygląda na coś większego, a na pewno wyższego.
Moim zdaniem zdjęcia są prawdziwe - tylko zeskalowane z jakichś miniaturek, które zostaną użyte na stronie produktowej w Hong Kongu albo Singapurze. Aparat wygląda na mniejszy od 5D Mark III, czyli dokładnie taki jaki ma być - może będzie rozmiarami zbliżony do 5D Mark II, może nieco mniejszy. Co do specyfikacji - oczekiwałem trochę czegoś innego, ale ona "pasuje" do tego, co mógłby zrobić Canon.