Strona 130 z 269 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 291 do 1 300 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

wątpię, matryca mk2 i af z 7 to kto będzie kupował mk3???
    zaraz zaczynają się targi w Amsterdamie to zobaczymy co pokażą

Dać plastikowy korpus, "uszczelnienia" z gąbki, wizjer 95%, 3 kl/s, AF z 60D i przy odpowiedniej cenie lud się rzuci na to jak szczerbaty na suchary.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Dać plastikowy korpus, "uszczelnienia" z gąbki, wizjer 95%, 3 kl/s, AF z 60D i przy odpowiedniej cenie lud się rzuci na to jak szczerbaty na suchary.
    Ja z tego ludu, więc się rzucę. Jak będzie regulacja AF. Jak nie, to nie.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Jeśli chodzi o odpowiednik zapowiadanego d600 Nikona, to Canon:
    Pozbędzie się pewnie MKII ze sprzedaży
    AF przejmie shutterlag z 5tki,
    Dadzą 1 slot karty pamięci,
    Trochę obniżą używalność iso,
    Okroją uszczelnienia,
    Przejdą na konstrukcję body jak w przypadku 50d->60d

I tak pewnie jeszcze można by wymieniać rzeczy z któych można okroić 5dIII a które są dla niektórych tak ważne/nieważne, że skutecznie wpłyną na decyzję o tym co zakupić.

Ja też się do tego ludu zaliczam, bo póki co 5dIII wydaje się puszką praktycznie idealną to cena jest dla kogoś takiego jak ja zaporowa niestety..

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Ja też się do tego ludu zaliczam, bo póki co 5dIII wydaje się puszką praktycznie idealną to cena jest dla kogoś takiego jak ja zaporowa niestety..
    Czyli scenariusz "wprowadzamy 6D za $2000, a z ceną 5D III schodzimy do $3000", to S-F?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar jac+

Matryca z 5D MkII + AF z 7D? Czego tak naprawdę więcej do szczęścia potrzeba czegoś więcej? Dotykowy ekran... W telefonie już nie zniósłbym innej obsługi. W aparacie - zbyteczny bajer. Podejrzewam, że canon zrobi tu manewr jak przy 50D - 60D. W 6D najprawdopodobniej dadzą plastikowy korpus. Przez krótki okres czasu będą na rynku do wyboru dwie opcje w PODOBNEJ CENIE: 5D II w magnezowej budzie z kulejącym czasmi AF i 6D wykonany z plastiku, ale z solidnym AF. Wszystko sprowadzi się do kwestii: co kto lubi? Ja powoli dorastam do decyzji, żeby dociułać 4000 i jednak wziąć 5D Mk III. Jednak jeśli okaże się, że plotki z CR się sprawdzą, a dodatkowo 6D będzie magnezowy - wezmę go w ciemno .
    Ostatnio edytowane przez jac+ ; 09-09-2012 o 12:59
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

A ja obawiam się, że sklepowa cena ewentualnego w/w korpusu wielu niemiło zaskoczy, obstawiam ok 9000zł na starcie zważywszy na cenę marka trzeciego.

Uzależniony Awatar jac+

I wtedy okaże się, że legendarna i mityczna "tania pełna klatka" canona to 5D Mark II .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    U mnie na wsi chłopaki już zbierają ziemniaki z pola żeby go kupić, dotąd przepłacali za marka II z 98% wizjerem 3,9kl/s, AFem na który narzekali - powiedzieli mi w tajemnicy że jakoś przeboleją te 3% mniej w wizjerze (bo i tak nie było 100%) i 0,9kl/s no i ten magnez też. Tylko cena musi być odpowiednia bo ziemniaki w skupie tanie są, cześć z nich myśli o samodzielnym przetworzeniu tego ziemniaka (na chipsy oczywiście jakby kto pytał) mówią że wtedy nawet na trzeciego marka mogłoby wystarczyć. A ja jakoś tak nie mogę się zdecydować zbierac nie zbierać - pożywiom uwidim (czy jakoś tak).
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Jednak jeśli okaże się, że plotki z CR się sprawdzą, a dodatkowo 6D będzie magnezowy - wezmę go w ciemno .
    Taka ważna jest ta obudowa magnezowa? Jakby MKII nie miał takowej, nie przeszkadzało by mi to. Wcześniej miałem starą poczciwą 350-kę i nieraz miał niekontrolowaną styczność z Matką Ziemią lub lekkim deszczem i bez zmian w "kulturze" pracy. Więc jeśli nie będzie 6D niczym beton zbrojony, to jakoś nie będzie dużej różnicy dla sporej części klientów.
    PS Sony RX1 też pewnie bez magnezowego korpusu będzie
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 10-09-2012 o 09:11 Powód: ort
    Pozdrawiam Rysiek

Strona 130 z 269 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów