wątpię, matryca mk2 i af z 7 to kto będzie kupował mk3???
zaraz zaczynają się targi w Amsterdamie to zobaczymy co pokażą
wątpię, matryca mk2 i af z 7 to kto będzie kupował mk3???
zaraz zaczynają się targi w Amsterdamie to zobaczymy co pokażą
Dać plastikowy korpus, "uszczelnienia" z gąbki, wizjer 95%, 3 kl/s, AF z 60D i przy odpowiedniej cenie lud się rzuci na to jak szczerbaty na suchary.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Jeśli chodzi o odpowiednik zapowiadanego d600 Nikona, to Canon:
Pozbędzie się pewnie MKII ze sprzedaży
AF przejmie shutterlag z 5tki,
Dadzą 1 slot karty pamięci,
Trochę obniżą używalność iso,
Okroją uszczelnienia,
Przejdą na konstrukcję body jak w przypadku 50d->60d
I tak pewnie jeszcze można by wymieniać rzeczy z któych można okroić 5dIII a które są dla niektórych tak ważne/nieważne, że skutecznie wpłyną na decyzję o tym co zakupić.
Ja też się do tego ludu zaliczam, bo póki co 5dIII wydaje się puszką praktycznie idealną to cena jest dla kogoś takiego jak ja zaporowa niestety..
Matryca z 5D MkII + AF z 7D? Czego tak naprawdę więcej do szczęścia potrzeba czegoś więcej? Dotykowy ekran... W telefonie już nie zniósłbym innej obsługi. W aparacie - zbyteczny bajer. Podejrzewam, że canon zrobi tu manewr jak przy 50D - 60D. W 6D najprawdopodobniej dadzą plastikowy korpus. Przez krótki okres czasu będą na rynku do wyboru dwie opcje w PODOBNEJ CENIE: 5D II w magnezowej budzie z kulejącym czasmi AF i 6D wykonany z plastiku, ale z solidnym AF. Wszystko sprowadzi się do kwestii: co kto lubi? Ja powoli dorastam do decyzji, żeby dociułać 4000 i jednak wziąć 5D Mk III. Jednak jeśli okaże się, że plotki z CR się sprawdzą, a dodatkowo 6D będzie magnezowy - wezmę go w ciemno.
Ostatnio edytowane przez jac+ ; 09-09-2012 o 12:59
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
A ja obawiam się, że sklepowa cena ewentualnego w/w korpusu wielu niemiło zaskoczy, obstawiam ok 9000zł na starcie zważywszy na cenę marka trzeciego.
I wtedy okaże się, że legendarna i mityczna "tania pełna klatka" canona to 5D Mark II.
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
U mnie na wsi chłopaki już zbierają ziemniaki z pola żeby go kupić, dotąd przepłacali za marka II z 98% wizjerem 3,9kl/s, AFem na który narzekali - powiedzieli mi w tajemnicy że jakoś przeboleją te 3% mniej w wizjerze (bo i tak nie było 100%) i 0,9kl/s no i ten magnez też. Tylko cena musi być odpowiednia bo ziemniaki w skupie tanie są, cześć z nich myśli o samodzielnym przetworzeniu tego ziemniaka (na chipsy oczywiście jakby kto pytał) mówią że wtedy nawet na trzeciego marka mogłoby wystarczyć. A ja jakoś tak nie mogę się zdecydować zbierac nie zbierać - pożywiom uwidim (czy jakoś tak).
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Taka ważna jest ta obudowa magnezowa? Jakby MKII nie miał takowej, nie przeszkadzało by mi to. Wcześniej miałem starą poczciwą 350-kę i nieraz miał niekontrolowaną styczność z Matką Ziemią lub lekkim deszczem i bez zmian w "kulturze" pracy. Więc jeśli nie będzie 6D niczym beton zbrojony, to jakoś nie będzie dużej różnicy dla sporej części klientów.
PS Sony RX1 też pewnie bez magnezowego korpusu będzie![]()
Ostatnio edytowane przez Merde ; 10-09-2012 o 09:11 Powód: ort
Pozdrawiam Rysiek