Strona 128 z 253 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138178228 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 271 do 1 280 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Ciekawe czy będzie się opłacać wymienić 2x5DII na 2x6D :P
    Oby były wszystkie krzyżowe punkty, podwójny na środku, bufor na ~20 RAW w serii (4s to nie jest długo) no shutter laga żeby nie było :P no i lepsze ISO choćby o 1EV to zmienię. +/- 3EV w wizjerze też by były miłe.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

przekleilem link do "oficjalnej" specyfikacji do tego watku.

i w tym watku prosze kontynuowac dyskusje o nieistniejacych produktach Canona...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Trochę popsuję dzisiejszy świąteczny nastrój - konflikt o wyspy pomiędzy Chinami a Japonią jakby nie słabnie:
    1. BBC News - Anti-Japan protests hit China cities amid island row
    2. Canon to suspend operations at three plants in China-Japan media | Reuters
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Wygląda na to, że działu foto to nie dotyczy. Zresztą nie kojarzę, żeby Canon produkował w Chinach coś istotnego (korpusy, szkła). Chyba tylko ładowarki i akumulatory. Inna rzecz, że mam wrażenie, że dział foto Canona (w tym R&D) dostał porządnie po tyłku na skutek trzęsienia ziemi. Wnoszę tak po ciągłych opóźnieniach we wprowadzaniu nowych produktów i bardzo mizernej obecnie ofercie APS-C...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

..... to czego zabraknie albo co opóźnią?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Obiektywy opóźnione są chyba wszystkie z nowosci? Zwłaszcza super-tele, zdaje się 24-70 też. Czyli wszystkie L-ki produkowane w Japonii. Obiektywy inne, produkowane w Malezji sa na czas (np. 40 STM, 18-135 STM). Dotąd xxxd miał cykl roczny, xxd dwuletni. Oba zostały naruszone, 650d pojawił się po prawie pół roku, 70d nie ma, a powinien już być wg planu. No i przede wszystkim 7d przeciągany już chyba czwarty rok, reanimowany nowym firmware'm co u Canona prawie nigdy się nie zdarzało dotąd. Rozumiałbym to, gdyby Canon wyprzedzał konkurencję jak drzewiej bywało, ale tak nie jest. A konkurencja w klasie APS-C jest coraz większa. Oczywiście, można stwierdzić, że Canonowi tak świetnie się towar sprzedaje, że nie musi mysleć o nowościach, ale to chyba nie do końca prawda.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 17-09-2012 o 20:01

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Obiektywy opóźnione są chyba wszystkie z nowosci? Zwłaszcza super-tele, zdaje się 24-70 też. Czyli wszystkie L-ki produkowane w Japonii. Obiektywy inne, produkowane w Malezji sa na czas (np. 40 STM, 18-135 STM). Dotąd xxxd miał cykl roczny, xxd dwuletni. Oba zostały naruszone, 650d pojawił się po prawie pół roku, 70d nie ma, a powinien już być wg planu. No i przede wszystkim 7d przeciągany już chyba czwarty rok, reanimowany nowym firmware'm co u Canona prawie nigdy się nie zdarzało dotąd. Rozumiałbym to, gdyby Canon wyprzedzał konkurencję jak drzewiej bywało, ale tak nie jest. A konkurencja w klasie APS-C jest coraz większa. Oczywiście, można stwierdzić, że Canonowi tak świetnie się towar sprzedaje, że nie musi mysleć o nowościach, ale to chyba nie do końca prawda.

A może nie ma pomysłu na 7d2 ? Co mogliby w nim poprawić? AF ? Wprowadzenie
    nowego produktu tylko w nowym pudełku nie ma sensu. Zgadzam się z tym , którzy
    twierdzą, że następcy 7d nie będzie ... a obecny model będzie najdłużej produkowanym
    w historii cyfrowych lustrzanek canona

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Lucky Luck Zobacz posta
    A może nie ma pomysłu na 7d2 ? Co mogliby w nim poprawić? AF ? Wprowadzenie
    nowego produktu tylko w nowym pudełku nie ma sensu.
    Przede wszystkim matrycę. Inna rzecz, że to samo można powiedzieć obecnie o każdej puszce APS-C Canona, w tym 60d.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Przede wszystkim matrycę.
    Tyle że większość użytkowników, którym to przeszkadza sami sobie wymienią na FF-a . To jest moim zdaniem największa bolączka zaawansowanych body APS-C - stąd brak premier w tym segmencie - stąd nowe softy do 7D, bo pewnie w samym Canonie nie wiedzą co zrobić z tym fantem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że większość użytkowników, którym to przeszkadza sami sobie wymienią na FF-a . To jest moim zdaniem największa bolączka zaawansowanych body APS-C - stąd brak premier w tym segmencie - stąd nowe softy do 7D, bo pewnie w samym Canonie nie wiedzą co zrobić z tym fantem.

Jeżeli uznamy 7d za sprzęt "amatorski zaawansowamy" ale nie "profesjonalny" czy "semi pro" to jest on już
    wystarczająco dobry ... nawet wliczając w to matrycę. Tu nie ma co poprawiać i ludzie z Canona to wiedzą.
    Matrycy ff do 7d2 nie włożą ... af jest super, ergonomia , budowa wzorowa. Znam właściciela 7d z przebiegiem
    migawki 138 tys. więc i tu chyba jest fajnie. Aparat dla zaawansowanego amatora na dłuuuuugie lata. Jeżeli
    kupię następny to już FF , ale 7d też nie sprzedam .

Strona 128 z 253 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138178228 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów