Strona 126 z 269 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176226 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 251 do 1 260 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Ciekawe kiedy doczekam się plotki o premierze Canona 35/1.8 USM?
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    Ciekawe kiedy doczekam się plotki o premierze Canona 35/1.8 USM?
    no ale Canon cos tam wspomnial, ze do konca roku jeszcze maja sie pojawic jakies szkla EF-M... no to wypisz wymaluj, tylko sobie USM skresl, bo niby po co by ci bylo?

a ze do EF-S chciales... nie ty jeden! wiec nie z ciebie jednego Canon robi jelenia APS-C
    www albo tez flickr

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Ale czy stabilizacja w korpusie rzeczywiscie tak bardzo pomaga? Kiedys za czasow jak kupowalem 400d to czytalem o stabilizacji bodajrze w konkurencyjnym pentaxie i ponoc pomogla naprawde w 2 fotkach na chyba 50 testowych strzalow. Wiem to bylo lata temu i technika sie zmienia ale chyba jednak optyczna stabilizacja daje znacznie lepsze efekty.
    Wg testów zazwyczaj jest o 1EV gorsza od tych w obiektywach ( w konstrukcjach z analogicznego okresu). Za to jest ze wszystkimi szkłami co bardzo sobie np. chwaliłem w S50f1,4 z A700. Ja tam wolę w korpusie bo teraz mam 7 szkieł i tylko 2 z IS i praktycznie się nie da się mieć więcej. Z kasą to jest rożnie, bo to sobie producent ustala czasem tak, ze szkło w Sony kosztuje tyle ile analogiczne w Canonie z IS

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a ze do EF-S chciales... nie ty jeden! wiec nie z ciebie jednego Canon robi jelenia APS-C
    Nie, ja chciałem EF 35 1.8 USM.
    Pozdrawiam Rysiek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    Nie, ja chciałem EF 35 1.8 USM.
    A widzisz znowu się pomyliłeś i zapewne Canon ci przypomni, że chodziło ci o EF 35 2.8 IS USM, ten tańszy, za jedyne $850
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    A widzisz znowu się pomyliłeś i zapewne Canon ci przypomni, że chodziło ci o EF 35 2.8 IS USM, ten tańszy, za jedyne $850
    czyli w eurolandzie 900 EUR

i niestety, spodziewam sie ze masz racje. Canon niestety sika na ta polke mniej kasiastych pasjonatow i w tym systemie albo kupujesz Rebela* z kitem lub podobnej jakosci sloikiem (18-135 albo 18-200) albo dudlasz na czerwone paski, bo posrodku nie ma sensownego wyboru...

* - obecnie jest tez M, w ktorym Canon poprawil wady Rebela. tzn. przy rownie wysokiej cenie wycial nadmiar ficzerow
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Canon niestety sika na ta polke mniej kasiastych pasjonatow i w tym systemie albo kupujesz Rebela* z kitem lub podobnej jakosci sloikiem (18-135 albo 18-200) albo dudlasz na czerwone paski
    Przypomina mi się scena z filmu Karate Kid (to a propos fakechustwestfall ):

Miyagi San: good balance, good karate, bad balance... get the * out; uderzające podobieństwo
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

czyli w eurolandzie 900 EUR

i niestety, spodziewam sie ze masz racje. Canon niestety sika na ta polke mniej kasiastych pasjonatow i w tym systemie albo kupujesz Rebela* z kitem lub podobnej jakosci sloikiem (18-135 albo 18-200) albo dudlasz na czerwone paski, bo posrodku nie ma sensownego wyboru...
    Jeśli ktoś mierzy w tę półkę/ogniskowe, warto się przyjrzeć nowemu 18-135 STM, jeśli dobrze pamiętam MTFy są bardzo dobre. I napęd AF znacznie lepszy niż w 40/2.8.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Jeśli ktoś mierzy w tę półkę/ogniskowe, warto się przyjrzeć nowemu 18-135 STM, jeśli dobrze pamiętam MTFy są bardzo dobre. I napęd AF znacznie lepszy niż w 40/2.8.
    poki co mam starego (18-135) i jednak musze najpierw zobaczyc, zeby uwierzyc...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Po kiego mieliby rozwijać te szkła APS-C. Dla mnie mogłoby ich w ogóle nie być. Prędzej się doczekamy nowych słojów do M-ki niż APS-C. Podobno lada moment ma coś być. Chodzą też słuchy o korpusie bezlusterkowym całkowicie kompatybilnym z EF - na czym by to miało konkretnie polegać nie wiem ale moje źródło rzadko się myli .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 126 z 269 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176226 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów