Żadnych konkretów.
Póki co jest nowy soft do 7D.
Żadnych konkretów.
Póki co jest nowy soft do 7D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Może kolega nie ma co zrobić z pieniędzmi i chce zapłacić dwa razy więcej za cyferkę II na obiektywie![]()
Jakieś dwa EOS-y i m43
Z obiektywami Canona nigdy nic nie wiadomo praktycznie aż do samej premiery.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Ja słyszałem ploty że podobno mają prototypy 35/1.2 więc licho ich wie co kombinują.
Póki co pewnie w kolejce będzie 70D ale pewnie też nie jakoś szybko.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Niby najbardziej "w kolejce" jest mirrorless od Canona. A z lensami w tej firmie to naprawdę licho wie. Ostatnich premier obiektywów nikt się nie spodziewał (Pancake, 24 i 28, 200-400x1.4 a nowe 24-70 to były bardziej błagania użytkowników niż realna przewidziana premiera)
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Za Optyczne.pl, plotki:
Mam nadzieję, że to się nie sprawdzi. Jeżeli jednak... to odnoszę wrażenie, że w Canonie upadł na głowę i się mocno pogubił.Po zaspokojeniu potrzeb profesjonalistów Canon zamierza skupić się na bardziej zaawansowanych amatorach. W związku z tym przygotowuje dla nich model EOS 70D, który ma nieco podnieść rangę dwucyfrowej serii i uplasować ją w miejscu, gdzie obecnie znajduje się 7D. Ten ostatni również ma doczekać się swojego następcy i być może zostanie on wyposażony w matrycę APS-H.
Jeszcze nie tak dawno temu wypuszczono 60D czym obniżono "półkę" serii xxD. Teraz rwą do góry żeby postawić 70D na półce 7D.
Do tego 7D ma wejść w praktycznie półkę 1D, tyle że bez gripa. Będzie miał za to durną marycę x1.3, a to oznacza że ze szkłami 300mm będzie się gorzej pracowało. Wygląda na to, że zdaniem Canona najlepiej będzie jak jaśnie Pan Fotograf kupi droższy o 50-60% 400/2.8 i gripa za 1000 zł.
Do tego dołożyli 24 i 28 w 2.8 ze stabilizacją, której zabrakło w nowym 24-70/2.8II.
A na koniec ten obciach i żenada z wypuszczeniem puszki 1DX. Przecież to jest marketingowe i PRowskie samobójstwo. Wstyd się przyznać przed żółtymi, że ma się Canona.
Przeciez to się zaczyna robić heca, a nie poważna firma.